4 yıl gidecek telefon önerisi?

Tchaikovsky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlıkta da belirttiğim gibi 4 yıl gidecek bir telefon almak istiyorum. Aklımda Sony Xperia XZ var ayrıca XZ hakkındaki görüşlerinizi de almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler :-)

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Bence çok mantıklı bir seçim. Sony kararlı bir marka olduğu için 4 yıl gider;)

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
XZ , V20 , Mate 9 , iPhone 7 Plus (ne kadar sevmesemde) arasından birini seçersen sıkıntı olmaz .

Tchaikovsky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
V20 de her an sorun çıkacakmış gibime geliyor ya hayırlısı:)
Bana da öyle geliyor :-)
--- Gönderi Güncellendi ---
XZ , V20 , Mate 9 , iPhone 7 Plus (ne kadar sevmesemde) arasından birini seçersen sıkıntı olmaz .
Samsung onermemenizin nedeni ne almak istemiyorum ama yinede nedenini bilmek isterim
iPhone artık almam fiyatında değilim sadece artık bence alinmaz..

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Bana da öyle geliyor :)

Samsung onermemenizin nedeni ne almak istemiyorum ama yinede nedenini bilmek isterim

iPhone artık almam fiyatında değilim sadece artık bence alinmaz..
Aynen samsung ta iyi gider ama 4 cok zor.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Başlıkta da belirttiğim gibi 4 yıl gidecek bir telefon almak istiyorum. Aklımda Sony Xperia XZ var ayrıca XZ hakkındaki görüşlerinizi de almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler :)

Merhaba,

Sony xperia xz tasarimi disinda her konuda basarili bir model olmus. Kamera konusunda ds bir samsung s7 ailesi gibi degil ama gercekten iyi bir kameraya sahip oncelikle bunu belirtelim. Performans konusunda da zaten tepe islemcilerden biri olan snapdragon 820 kullaniyor. Bu konuda sd820'nin yaninda rakiplerine gore bir artisi var sony xperia xz'nin oda sd820 islemcisini 1080p ekranda kullaniyor olmasi. Bu durum hem performans olarak hemde pil konusunda xz'yi bir tik one cikariyor. Cunku rakipleri sd820 islemcisini veya muadil rakibi olan exynos 8890'ı 2k ekranda kullaniyor. Ayrica ekranin 1080p olmasini gerise kalmislik olarak gormeyin keza guzel bir panele sahip oldugu icin 2k panellerdeki gibi guzel bir goruntu alirsiniz.

Ozetle dedigim gibi sony xperia xz tasarimdakk kabalik ve ceceveleri disinda sundugu ozellikleri ile basarili bir model olmus.

4 yil gidecek model tavsiyesine gelecek olursak iphone 6s ve ustu bir mode tavsiye ederim. Cunku ios sistemi 4 yil ve ustu kullanimlarda stabilitesini daha iyi koruyabilen ve performans dususu en az seviyede oldugu icin uzu.n vadede daha iyi bir tercih olur. Eger butceniz musait ise iphone 6s ve ustu bir modeli 4 yil ve ustu sureler icin tavsiye ederim.

Android platformunda ise 4 yil gibi bir sure icin alacaginiz model android'in stabilitesi ile unlu modellerinden biri olmali. Keza 4 yil uzun bir sure takdir edersiniz. O nedenle android platforumunda stabilitesi ile unlu olan markalar sony ve htc oldugu icin onlardan birine yonelebilirsiniz. Iki markaninda son cikan tepe modelleri sony xz ve htc 10 gayet iyi ve tavsiye edebilecegim urunler.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Başlıkta da belirttiğim gibi 4 yıl gidecek bir telefon almak istiyorum. Aklımda Sony Xperia XZ var ayrıca XZ hakkındaki görüşlerinizi de almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler :)
Uzun süre (3-4 yıl ) güncelleme alayım ve stabil kullanayim dersen iPhone öneririm , ama 2 yıl güncelleme alsa yeter gerisini öyle kullanırım dersen Xz,S7 edge , mate 9 gibi cihazlar alabilirsin. Butçen varsa 2017 cihazlarınida bekleyebilirsin.

FK5896

Asistan
Reaksiyon puanı
22
İphone 7 kullanıyorum samsungun saçmalıklarından dolayı samsungtan soğudum. İphone 7 veya 7 plus önerebilirim. Ama ne alırsan al lg ve samsung alma. Servisleri kesinlikle beş para etmez. Geçen ardaşın g4'ü götürdük ekran yanığı yüzünden kronik sorun olduğu için firma artık kabul etmiyor dedi. Böyle saçmalık mı olur? Samsungta cihazı alıyor tamir ediyor ama bu sefer başka yerini bozuyorlar.

Firat95

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Yeni amiralleri bekle.
Galaxy S8
Huawei p10
Note 8
Xperia Xa2
Lg G6
İphone 8
Bunlar seni 4 yıl götürecek seviyede olacak :)
Şuan çünkü inanılmaz bir mücadeleleri var ve güzel telefonlar gelebilir sızıntılara göre.

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Bence beklemesin dolar euro fırlamış durumda istediğini al bu durumdayken yenilerini bekleme yani...

musanpa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Bence mate 9. Fakat 4 yıl androidteki her cihaz için fazla iddialı. Ama 3 yıl idare edecektir.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Tabi bunlar arasında ben olsam düşünmeden 1. sırada Mate 9 , 2. sırada V20 alırdım (ses kalitesi düşünmüyorsanız gerek yok)

Mate 9 gerek kasası , gerek kamerası , arayüzü (mükkemmel bence) , tasarımı (göreceli) , yazılımı , ekran kasa oranı , işlemcisi ! olarak 4 4 lük bir telefon . Hele parmak izi okuyucusu bildiğim kadarıyla en hızlı parmak okuyucusu .

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Yeni amiralleri bekle eğer zamanın varsa.:)

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
4 Sene stabil şekilde kullanabileceğin tek sistem İos'dir. O yüzden İphone 6s'e bakmanı öneririm.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
4 Sene stabil şekilde kullanabileceğin tek sistem İos'dir. O yüzden İphone 6s'e bakmanı öneririm.
Hiç alakası yok benim LG G2m var 3 sene oldu hala takır takır calısıyor . Android 7.1.1 (ROM) ile de şuan ki telefonlardan hala performans olarak hızlı (arayüzde) , android artık eski android değil 6 senede olsa arıza cıkmadığı sürece cihaza bişe olcağını düşünmüyorum .

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Hiç alakası yok benim LG G2m var 3 sene oldu hala takır takır calısıyor . Android 7.1.1 (ROM) ile de şuan ki telefonlardan hala performans olarak hızlı (arayüzde) , android artık eski android değil 6 senede olsa arıza cıkmadığı sürece cihaza bişe olcağını düşünmüyorum .
Siz rom yüklemişssiniz. Kendi orjinal yazılım android'de bir süre sonra şişiyor.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Siz rom yüklemişssiniz. Kendi orjinal yazılım android'de bir süre sonra şişiyor.
Kendi romundada şişmiyor . Ablamdaki G2 orijinal rom kasmıyor , hiç deneyimlediniz mi ? Böyle bir şey de konuşuyorsunuz (Samsung S6 önceki telefonları saymayın) diğer markalar içinde aynısı geçerli

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Kendi romundada şişmiyor . Ablamdaki G2 orijinal rom kasmıyor , hiç deneyimlediniz mi ? Böyle bir şey de konuşuyorsunuz (Samsung S6 önceki telefonları saymayın) diğer markalar içinde aynısı geçerli
Deneyimledim. G2,G3,G4 hepsini denedim.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Deneyimledim. G2,G3,G4 hepsini denedim.
O zaman LG bana özel bir seri üretmiş

G2 ablam ve bende var (ben kardeşime verdim romlu ablamınki romsuz) kasıntı yok , G3 kuzenimde var 5.0 la kasım kasım kasılıyordu 6.0 da sıkıntı yok , diğer kuzenimde G4 var uzağındayım ama sorun olmadığını söyledi ki G4 ile tamamen aynı hıza sahip olan V10 ' um var ve kastığına 1000 de bir rastlıyorum . Sizin cihazlar ya sıkıntılı ya da benimkilerde bir şey var .

LG cok sorunlu firma ama arayüzü gerçekten çok hızlı ki tüm firmaların öyle artık . Orta düzey android telefonlar bile kasmıyor ki hatta alt düzeylerin bazılarıda gayet iyi hız olarak . (orta ve alt seviyeler ilerde şişebilir ama orta üst ve üst seviyelere bir şey olacağını sanmıyorum)

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Htc 10 der ve usulca uzaklaşırım...

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Benim dusuncem her telefon 4 yil goturur. Yeter ki temiz kullan. 4 senelik GT-S6310 var. Suan bi kenarda duruyor. Facebookta akici sekilde geziliyor. Gecen Candy Crush serisini indirdim performansini demek icin. Arada sirada takilma yapiyor. Normal tek cekirdek 1GHz. Ama akici bir sekide oynatiyor. Ben de J5 var 2 3 ay sonra 1 sene olucak. Temiz kullaniyorum ne soyulma ne cizik vs. yok. Sifir gibi duruyor. Beni 4 5 sene goturecegini dusunuyorum...

MehmetF4tih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
iPhone 7plus al 256 gb olabilir en uzun o gider 4 yılda çok da geri kalmazsın.