BATUHAN2626
Öğrenci
Göründüğü gibi 64bit işletim sistemi olmasına rağmen bu oldu. Laptopu aldığımdan beri de böyle. Biliyorum az bir miktar ama 4gb ram biliyosunuz zor yetiyor
. Çözümler için şimdiden teşekkürler.
Bende RAM 2 GB ama hep sebebsiz yere %90'a çıkıyo neden?Anormal olan hiçbir durum yok. Göremiyorum.
Benim anladığım 4 gb dan 3.9 gb ı kullanılıyor. 100 mb lık boş bir alan söz konusu 1 sekme chrome açsa sistem çökecek.Sorun nedir tam olarak ben anlayamadım. Sorun 4gb raminizin yarısının dolu olması mı, yoksa 4 yerine 3.9 yazması mı? Eğer başlıktan anladığım doğruysa 2. olan sizin sorunuz. Anormal bir durum yok. Hiçbir diskte veya ramde olması gereken gb miktarının tamamı kullanılabilir değildir. Bir kısmı diskin/ramin donanımı için ayrılır, bir kısmı da sistem için. Mesela benim 3TB diskim var ama kullanılabilir disk boyutu 2.7TB. 32gb ramim var ama kullanılabilen kısmı 31.9gb. Oldukça normal bir durum bu yani.
Hayır. Görsellere bakarsanız eğer kullanılan ram miktarının 2.1GB olduğunu görebilirsiniz. KULLANILABİLİR ram miktarı 3.9gb. Bunu da mesajımda açıkladım zaten neden 4 değil de 3.9 KULLANILABİLİR olduğunu.Benim anladığım 4 gb dan 3.9 gb ı kullanılıyor. 100 mb lık boş bir alan söz konusu 1 sekme chrome açsa sistem çökecek.
Hee görseller bende yoktu şimdi gördüm. Başlığa göre yorum yapıyorum. Normal durum. 3.8 olsa bile problem yoktu bana göreHayır. Görsellere bakarsanız eğer kullanılan ram miktarının 2.1GB olduğunu görebilirsiniz. KULLANILABİLİR ram miktarı 3.9gb. Bunu da mesajımda açıkladım zaten neden 4 değil de 3.9 KULLANILABİLİR olduğunu.![]()
Bu da normal duruyor. Bilindiği üzere windows çok ram tüketen bir işletim sistemi. Ancak detayını bilmediğim için yorum yapamayacağım. Belki de bilmediğim başka bir durum vardır.Bende RAM 2 GB ama hep sebebsiz yere %90'a çıkıyo neden?
Zaten ram temizleyici varda açılması uzun sürüyo şuan %78 kullanıyo temizliyorum %58 olsu 7 olsaydı bilgisayar çok iyi çalışırdı 8.1 i sevmem 10 hiç sevmem.Bu da normal duruyor. Bilindiği üzere windows çok ram tüketen bir işletim sistemi. Ancak detayını bilmediğim için yorum yapamayacağım. Belki de bilmediğim başka bir durum vardır.
Sizinki anormalmiş de, 0.1gb kullanım kaybını da dikkate almaya değmez yani.Kullanılabilir miktar sorunu eski sistemler de genelde on board falan olduğun da oluyor yeni sistemler de neden yapıyor onu bilmiyorum ama normal değil. Harddisk neyse onlar da hep olan bir durum ama ram için böyle olmaması gerekiyor. Benim sistemim de geçen aya kadar kullanılabilir miktar sorunu vardır 8GB ram var 4GB kullanabiliyordum 4GB'ı ise donanıma ayrıldı gösteriyordu sistemi komple söküp temizledikten sonra düzeldi mesela 1KB ram bile vermiyor sisteme. Sizlerde neden böyle anlam veremedim. Genelde on board sistemlerde de çok oluyor bu.
Sizinki anormalmiş de, 0.1gb kullanım kaybını da dikkate almaya değmez yani.
forum.shiftdelete.net
forum.shiftdelete.net
forum.shiftdelete.net
Ben de sorun göremedim. 4 GB RAM'den 3.9 GB yemiyor. 2.1 GB sömürüyor, bu da %54'e tekabül ediyor. Siz 4 GB yerine 3.9 GB yazısına mı takıldınız? Ufak bir kısmı sisteme ayrıldığından normal sayılır. Zaten 3.9 GB yeseydi %97 veya %98 üstünde bir kullanım yazardı. Bende %82 RAM kullanımı var ve sorun yok. DDR3 4 GB RAM kullanıyorum. %50 kullanımla sorun yaşayacağını sanmam.
Ekli dosyayı görüntüle 145175
Yine de olmaz diyorsan aşağıdaki konulara bakabilirsin:
![]()
Windows 10 - Disk kullanımı %100 Çözüm + Performans arttırma + İnternet Hızlandırma
Windows 10 disk kullanımı azaltalım: Windows + r tuşlarına aynı anda basalım ve karşımıza çıkan sekmeye services.msc yazıp enterleyelim. Buradan : Windows Update Windows hata raporlama Windows Search hızlı Getirme/Superfetch arka plan akıllı kaldırma ilkesi hizmetlerine sağ tık yapıp...forum.shiftdelete.net
![]()
REHBER - Windows 10 Bilgisayar Hızlandırma
Herkese Merhaba, Eski sistem kullanan birçok arkadaşımız var ve sürekli bilgisayarlarını yazılımsal olarak nasıl hızlandırabileceğini soruyorlar. Performans sorunları yaşayan arkadaşlara geniş bir rehber hazırlamak istedim. Benzer rehberler var ama hem yeterince detaylı değil, hem de unutulan...forum.shiftdelete.net
![]()
Windows 10 Kapsamlı Hızlandırma Rehberi + Oyun Performansı + Bonus
Örneğin yukarıdaki resimde sistemin toplam 16Gb ram miktarı var, “Önbelleğe alınmış” alanın toplamı “Bekleme” ile “Değiştirilmiş” alanın toplamıdır. “Kullanılabilir” alan ise “Bekleme” ile “Boş” alanının toplamıdır ve bu kadar boş alanımız varken nasıl oluyor da sistemimiz kasılıyor. Bekleme...forum.shiftdelete.net
+1.Son verdiğiniz konuyu ben açmıştım epey rağbet gördü anlaşılan umarım insanların işine yarar.
Aslında disklerdeki olay sisteme ayrılmasından değil, o da oluyor fakat asıl konu Windows'un 1MB'yi 1024 KB, disk üreticilerinin de 1000KB almasıdır.Sorun nedir tam olarak ben anlayamadım. Sorun 4gb raminizin yarısının dolu olması mı, yoksa 4 yerine 3.9 yazması mı? Eğer başlıktan anladığım doğruysa 2. olan sizin sorunuz. Anormal bir durum yok. Hiçbir diskte veya ramde olması gereken gb miktarının tamamı kullanılabilir değildir. Bir kısmı diskin/ramin donanımı için ayrılır, bir kısmı da sistem için. Mesela benim 3TB diskim var ama kullanılabilir disk boyutu 2.7TB. 32gb ramim var ama kullanılabilen kısmı 31.9gb. Oldukça normal bir durum bu yani.
Hesaplayınca aynen dediğin gibi, zaten ben de böyle biliyordum:Aslında disklerdeki olay sisteme ayrılmasından değil, o da oluyor fakat asıl konu Windows'un 1MB'yi 1024 KB, disk üreticilerinin de 1000KB almasıdır.
ne alaka64 bit windows 10 pro kur
64 bit işletim sistemi türünü kullandığı görsellerde görünüyor.64 bit windows 10 pro kur
Evet dostum görev yöneticisini tam ekran yapınca gördüm. Bugünde bilgilendikRamin kendisi için ayırdığı veya başka donanımlar için ayırdığı bir küçük miktar olmalı... Resimde çıkmamış...:
Ekli dosyayı görüntüle 145178