4 GB Ram var ama 3 GB kullanıyor

kaal142

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 GB RAM bilgisayarımda var. Ama kullandığım programda (Advanced SystemCare'deki Akıllı RAM programında) 2200 Mb'yi ya da o civarda Mb'ları geçmiyor.
Laptopumun modeli: Asus N53SN
Ekran kartı iki tane var(resimle atacağım onları)
Sistemim: Windows 7 Home Premium 64 Bit

Cevaplarsanız çok mutlu olurum :blush:

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Ekran kartları paylaşımlı ise Ram bellekten hafıza alır o nedenle 4GB ram'ın hepsini kullanamazsın.

kaal142

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nasıl yapacam yani artmaz mı hiç?
ve paylaşım kapatılabilir mi, kapatılırsa sorun olur mu?
ya da başka çözümler olmazmı ?

1 resim daha vardı o gözükmemiş neden?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Nasıl yapacam yani artmaz mı hiç?
ve paylaşım kapatılabilir mi, kapatılırsa sorun olur mu?
ya da başka çözümler olmazmı ?

1 resim daha vardı o gözükmemiş neden?

Ekran kartları AMD sanırım. Bu iki modelde paylaşımlı kartlar. Ram bellekten hafıza almaz ise verim alamazsınız. Laptopu tercih ederken bunu göz önünde bulundurmanız gerekirdi. Yani mecbur Ram bellekten hafıza alacak. bunu kısabilirsiniz tabi ama bu seferde ekran kartı tam verim sağlayamaz. Resimi sdn sunucusuna değilde direk başka upload sitesinde yükledikten sonra buraya eklerseniz iyi olur.

Birde laptopun özellikleri kartların modelini belirtebilirseniz iyi olur. Veya laptopunuz'un internetten linkini verebilirseniz olur.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
bu anakartıma baktıydım şu site : http://ark.intel.com/tr/products/52224/Intel-Core-i5-2410M-Processor-3M-Cache-up-to-2_90-GHz

Atacağım resimler şunlardı:
http://i.hizliresim.com/mP8jM0.png
http://i.hizliresim.com/Lao7GZ.png

Önceki yaptığım yorumları unutun. Ekran kartınızın paylaşımlı olduğu kaanatına vardığım için öyle dedim. Kartınız paylaşımsız. Ram belekte mutlaka gerektiği kadar kullandığı için 4gb'ye dayanmıyordur. Yani sorun yok gibi.

kaal142

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:cursing::scared: ozaman neden 4 gb ram yazıyorda ben şu an 1000 Mb kullanıyorum(tabiki biraz google chromede baya bir sayfa açık ama kapatsamda gene 2000 lere çıkacak). Bunun sonucu nedir?
O attığım 2. resimde toplam bellek 3.91 GB yazıyor değil mi ama kullanılan 2.92 gb (1 GB Nerede) nese bunada razıyım. 2.92 tam kullanamam ama gene bi 2500lerde görmem lazım yanlış mı biliyorum?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
:cursing::scared: ozaman neden 4 gb ram yazıyorda ben şu an 1000 Mb kullanıyorum(tabiki biraz google chromede baya bir sayfa açık ama kapatsamda gene 2000 lere çıkacak). Bunun sonucu nedir?
O attığım 2. resimde toplam bellek 3.91 GB yazıyor değil mi ama kullanılan 2.92 gb (1 GB Nerede) nese bunada razıyım. 2.92 tam kullanamam ama gene bi 2500lerde görmem lazım yanlış mı biliyorum?

Şöyle bir durum var. 4GB Ram varsa yaptığınız işleme göre Ram kullanımı artar. Mesela yüksek ram bellek isteyen bir oyunu programı çalıştırdığınızda muhtemelen ram kullanımı artacaktır.

kaal142

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onu biliyorum haklısınız. Bu kadar Ram nereye kaçar 2 GB :blushing: . Programlarımdan fazla kullanan olabilir mi sizce onu nasıl öğrenebilirim ya da size söleyim resimle bir bakın?
Ya da virüs mü var ?
Sizce başka bir şey var mı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Mesela chromede 3 sayfa açık bıraktım. Ram 2000 çıktı :ohmy::blink:

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Onu biliyorum haklısınız. Bu kadar Ram nereye kaçar 2 GB :blushing: . Programlarımdan fazla kullanan olabilir mi sizce onu nasıl öğrenebilirim ya da size söleyim resimle bir bakın?
Ya da virüs mü var ?
Sizce başka bir şey var mı

Tam tersi olsa gerek. 2GB yerinde duruyor gibi. Resimlere baktım :) Mesela arkaplan da aşırı Ram bellek yiyen bir program yüklerseniz Ram kullanımı 3GB 3.5 GB gibi bir orana gelebilir :) Eğer 4GB Ramın 2 GB Si kullanılabilir olsaydı o zaman sorun olurdu. Ama şu an problem yok. Az ram tüketmesi iyi çünkü 4GB var zaten. Yani 4GB kapasitesi yerinde ama bilgisayar 2 Gb veya daha fazla ram kullanmayı gerektiriyor. O nedenle 3.5-4.0GB gibi değerlere dayanmıyor. 4.0 Gb ye aşırı yaklaşsaydı bilgisayarda kasmalar vb. sorunlar yaşanabilir. Şu an boşta hali hazırda gerekirse kullanılabilir 1.5 GB kadar bir ram olması bilgisayarın daha rahat çalışmasına sebep olur. Kısaca 4GB Ram yerinde duruyor. Şu an kullanılandan daha fazlasını kullanmayı gerektirecek bir durum yok :)

kaal142

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani sen bana dedin sorun yok :cursing::blushing:.Ben 2 GB yerine 3 GB kullanmak istiyom ? olmaz mı? :'( . Çünkü biraz bir şey kullansam hop hemen RAM aşşalara uçuyor bende tabiki snirleniyom :'( . Kaspersky fazla yermi. ya da bilgisayar az da olsa hızlandırabileceğim bir şey. Bir şey bul işte :D

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
yani sen bana dedin sorun yok :cursing::blushing:.Ben 2 GB yerine 3 GB kullanmak istiyom ? olmaz mı? :'( . Çünkü biraz bir şey kullansam hop hemen RAM aşşalara uçuyor bende tabiki snirleniyom :'( . Kaspersky fazla yermi. ya da bilgisayar az da olsa hızlandırabileceğim bir şey. Bir şey bul işte :D

Ram kapasitesi ne kadar sınıra gelirse o kadar kasmalar olabilir. 4GB Ram kapasitesinin 3.8-3.5 GB bir kısmını kullanır olsaydın kasmalar yaşayabilirdin. Kaspersky yüklersen Ram kullanımı artar. Ama Ram kullanımının artması veya aşırı sınıra yaklaşması iyi bir şey değildir. 4GB Ram belleğin 2GB'si kullanıldığı sırada bilgisayar rahat olmalı. Bunlara rağmen aşırı takılmalar kasmalar yaşıyorsan bilgisayarı virüs programı ile taratırsın. Temizlik ve bakım programları kullanırsın.

kaal142

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bul işte diye emir vermiş oldum pardon özür dilerim :(
ve bu arada buldum dedıgım advanced systemcare nin bir programı var .
Daha yeni açılışta %18 Ram harcıyordu. Sonra programlar bir çalıştı takır takır %30-%40 lara yaklaştı. :(
Ve gene açılışta 3000 mb vardı sonra programlar yüzünden gene düştü.

gene sonuç neye çıktı programlara :D.
Uğraştırdığım için pardon ve TEŞEKKÜR EDERİM CEVAPLADIĞIN İÇİN.
Önerebileceğin full bir antivüris var mı?
Birde aklıma takıldı: Benim pc'de 2 ekran kartı var ıntel olan mesela full ramı doldu sonra nvıdıa ekran kartınamı geçiş yapıyor. (Tabikide saçma soru :D)

1 gb rami hangi programlar yiyor acaba nasıl bulabilirim ?
(Hepsini cevaplanayana kadar canın çıkacak :D)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birde şurada dediydin ya "4GB Ram belleğin 2GB'si kullanıldığı sırada bilgisayar rahat olmalı. Bunlara rağmen aşırı takılmalar kasmalar yaşıyorsan" genede pc kasıyor tabiki ram bittiğinde :D

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
bul işte diye emir vermiş oldum pardon özür dilerim :(
ve bu arada buldum dedıgım advanced systemcare nin bir programı var .
Daha yeni açılışta %18 Ram harcıyordu. Sonra programlar bir çalıştı takır takır %30-%40 lara yaklaştı. :(
Ve gene açılışta 3000 mb vardı sonra programlar yüzünden gene düştü.

gene sonuç neye çıktı programlara :D.
Uğraştırdığım için pardon ve TEŞEKKÜR EDERİM CEVAPLADIĞIN İÇİN.
Önerebileceğin full bir antivüris var mı?
Birde aklıma takıldı: Benim pc'de 2 ekran kartı var ıntel olan mesela full ramı doldu sonra nvıdıa ekran kartınamı geçiş yapıyor. (Tabikide saçma soru :D)

1 gb rami hangi programlar yiyor acaba nasıl bulabilirim ?
(Hepsini cevaplanayana kadar canım çıkacak :D)

Öncelikle Forumda Full olarak programlar paylaşmak yasak. Google üzerinde araştırın. İşlemcinizin içerisinde gömülü olarak bulunan grafik çipi var. Ama harici olan Nvidia gt550m kartınız çok daha iyi bir kart. Yani intelin grafik çipine ihtiyacınız yok.
Ram belleği yiyen herşey olabilir. Windowsun çalışması,arkaplanda çalışan birkaç program,İnternet tarayıcınız vb. Kısaca bilgisayarınızda aktif olarak bulunan herşey. Mesela Advandec system careyi silerseniz Ram kullanımı bir miktar düşer. Bilgisayarınızda gereksiz program bulundurmayın. Advandex system care silip Ccleaner gibi daha hafif bir programda kurabilirsin.

kaal142

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Halledildi gibi de değil gibi de nese .Sana çok teşekkür ediyorum. 1 konum daha var onu başka bir başlık altında mı paylaşam ?
Artık sorunum olursa seninle irtibat geçerim ve foruma da yazarım :D .
Herhalde bu kadar tartışmanın üzerine kimse yazar mı bilmem. Belki genede yazan olur.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Halledildi gibi de değil gibi de nese .Sana çok teşekkür ediyorum. 1 konum daha var onu başka bir başlık altında mı paylaşam ?
Artık sorunum olursa seninle irtibat geçerim ve foruma da yazarım :D .
Herhalde bu kadar tartışmanın üzerine kimse yazar mı bilmem. Belki genede yazan olur.
diğer sorunun Ram konusundan farklı ise ayrı bir konu aç.
Senin Ramlarda sorun yok. Verimsiz olabilir orası ayrı konu. Mhz değeri düşüktür veya eskimiş performansını biraz yitirmiştir. Eğer sorun olsaydı şöyle olurdu 4GB Ram mevcut ama kullanılabilir olarak görünen sadece 2GB olurdu sende o 2GB nin üzerine çıkamazdın. Ama sende Ram kullanmayı gerektircek bir işlem olduğunda 3GB ye de çıkar 4GB ye de dayanır. Yani kullanılabilir Ram miktarı 4GB olduğu için sorun yok.