4.5G Hakkında merak ettiğim bir konu

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
212
Merhaba arkadaşlar. 4.5 kullandığımda bazı siteler de internetin daha çabuk biteceğine dair yazılar okudum. Bazı siteler ise tam tersini iddia etmiş. 4.5 g çıkalı uzun zaman oldu. Belki 5g çıkacak yaklaştı şuanda böyle bir konu açmak garip karşılanabilir ama gerçekten 4.5g daha mı çok harcıyor interneti?

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Merhaba arkadaşlar. 4.5 kullandığımda bazı siteler de internetin daha çabuk biteceğine dair yazılar okudum. Bazı siteler ise tam tersini iddia etmiş. 4.5 g çıkalı uzun zaman oldu. Belki 5g çıkacak yaklaştı şuanda böyle bir konu açmak garip karşılanabilir ama gerçekten 4.5g daha mı çok harcıyor interneti?
Evet 4.5G hızlı internet olduğundan kota tüketimini artırır şehir efsanesi falan değildir. Örneğin sen youtube dan otomatik ayarla video açtığında, video kalitesi direk en yüksek değere ulaşır. Aynı zamanda video süresi 10 dakika ise sen sıkılıp 2. Dakikada kapatsan bile hızlı bağlantı olduğundan aslında o 10 dakikalık video indirilmiş oldu bundan dolayı fazla tüketim olur.

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Hayır, çok harcamaz. Kullanım harcar. Mesela sürekli YouTube'de video izlerseniz ha 3G'de ha 4.5G'de yine internetiniz çabuk biter.

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
212
Yıllar oldu ama hâlâ aklıma takılıyor. ?

QuaLL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şu şekilde düşünebilirsin araba hızlandıkça benzin tüketimi artar. İnternet de o şekilde. Hızlandıkça artar. Ancak şöyle bir şey var ki bazı operatörlerin 4.5G hızı 3G hızından yavaş