3D Filmler Çağı Başlıyor

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
James Cameron'un 3 boyutlu Avatar filmi gişede büyük başarı kazanınca, film yapımcıları bu yeni teknolojiye daha sıcak bakar oldu. Yakın gelecekte hangi 3 boyutlu filmler vizyona girecek?

3 boyutlu film teknolojisi, yakın gelecekte sinema salonlarını ve evlerde oturma odalarını şenlendireceğe benziyor. 3B özellikli televizyonlar ile 3D Blu-ray teknolojisinin buluşacak olması, ev konforunda etkileyici görsel şölenler yaşayacağımız anlamına geliyor.

Şüphesiz ki, bu teknolojinin gündemden düşmemesini sağlayan bir numaralı faktör, James Cameron'un büyük övgü alan Avatar filmi. Oscar'a da aday gösterilen yapım, içerdiği 3 boyut tekniğiyle, sinema salonlarında izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

3dshark1265284431.jpg

Gelecek 3 Boyutlu Filmler Hangileri?

Şimdilerde sinema sektörü, James Cameron'un gündeme taşıdığı bu teknik üzerinde çalışıyor. Öyle ki, bu yıl vizyona girecek olan Clash of the Titans'dan (1981 yapımı orijinal film yeniden çevriliyor) tutun da, Harry Potter and the Deathly Hallows 1&2'ye ve hatta 2011'de vizyona girecek olan Transformers 3'e kadar, birçok beklenen isim, 3 boyutlu olarak karşımıza çıkacak.
Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Star Wars serisinin de 3 boyutlu olarak yeniden yayınlanacağını duyurmuştuk.

:: Avatar'ın sinema sektörüne yaptığı bu etki hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
yapımcılar nerde para varsa oraya yöneliyor...Avatar sinemada yepyeni bir boyut oldu bence...:)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Neden sanki 3 Boyutlu gösterim Avatar ile ortaya çıkmış yeni icat edilmiş gibi davranılıyor acaba? Bu da bir başka reklam stratejisi mi? Farklı bir teknikle çekilmiş olabilir, fakat Avatar'dan önce onlarca film 3 boyutlu olarak gösterime girmişti zaten.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Bir çığır açma niteliği taşıyabilir, sinema alışkanlıklarımızı değiştirebilir diye düşünüyorum.
Okan Bayülgen fena giydiriyor yalnız Cameron'a. Arakçı, hırsız herif diyor.:mrgreen:

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bu 3 boyut olayı zaten yıllardır vardı hatta dergiler 3D gözlük bile dağıtıyordu ne olduda Avatar filmiyle birden bu kadar gündeme geldi? ben birkaç film hatırlıyorum 3D olarak çekilen (adını unuttum gerçi :D) Gişe başarısı yakaladı diye mi?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hala insanlar "çığır" diyor, "yeni buluş" diyor, gerçekten ilginç. Teknoloji çağı o kadar ilerledi ki sanki bir yılda bin yıl geçiyor gibi. :)

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Neden sanki 3 Boyutlu gösterim Avatar ile ortaya çıkmış yeni icat edilmiş gibi davranılıyor acaba? Bu da bir başka reklam stratejisi mi? Farklı bir teknikle çekilmiş olabilir, fakat Avatar'dan önce onlarca film 3 boyutlu olarak gösterime girmişti zaten.

+1:cool:
Mesela hatırlıyorumda okullara bile girmişti 3D çılgınlığı :D
Bir anda herkes "Avatar sinema'da yeni bir çığır açtı" demeye başladı.
O çığır vardı ki zaten :huh:

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
+1:cool:
Mesela hatırlıyorumda okullara bile girmişti 3D çılgınlığı :D
Bir anda herkes "Avatar sinema'da yeni bir çığır açtı" demeye başladı.
O çığır vardı ki zaten :huh:

Tamamı 3D olduğu için ve kalitesi nedeniyle çığır açtı bunun yanında unutulan 3D teknolojisini tekrar gündeme taşıması nedeniyle böyle bir yakıştırma yapıldı. Bu yakıştımayıda gişe rekoru kırmasıda katladı.

masterofcoders

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ayrıca nvidia yıllardır 3dvision ile 3d oyun deneyimini bize sunuyor. Sinema sektörü kadar oyun sektörü içinde çok önemli 3d olayı.
3d olarak izlediğim Bolt ve sevgililer günü katliamı bence 3d nin nimetlerinden daha fazla yararlandırlar. Avatarı izlerken 1 kez kafama sis bombası geliyor sandım onun haricinde ha 3d ha 2d filmin pek bir farkı yok. Film 3d ama bana hissettirdiği pek olmadı.