3D çalışmalarım

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yaklaşık bir yıldır bazı 3d programlarına çalışıyorum bazı çalışmalarımı paylaşmak istedim:)
ayr.jpg

kullandığım programlar;
3ds max
vray
ps
vue

Poneglyph

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiç fena değiller ^^ ellerine sağlık öalışmalarının devamını dilerim ^^

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yorumlarınız için teşekkürler:)
zamanla yeni çalışmalarımı paylaşırım:)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Ellerine sağlık çok güzeller :). Ayrıca tarkan nickli arkadaşım. Senin çalışmanında renderi çok iyi olmadığı halde direk kötü olmuş yerine daha yapıcı yorumlar geldi. Biraz daha sakin :)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ellerine sağlık çok güzeller :). Ayrıca tarkan nickli arkadaşım. Senin çalışmanında renderi çok iyi olmadığı halde direk kötü olmuş yerine daha yapıcı yorumlar geldi. Biraz daha sakin :)

Ben zaten kötü olmuş demedim :D Kaplamalar biraz fazla büyük olduğundan ötürü kaplamada bozulmalar olmuş...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Direk Pek iyi olmamış demek le kötü olmuş demek arasında pek fark göremiyorum. :) önemli olan olup olmaması değil zaten.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Direk Pek iyi olmamış demek le kötü olmuş demek arasında pek fark göremiyorum. :) önemli olan olup olmaması değil zaten.

Ben sadece ikinci resime yorum yaptım zaten :) Başlangıç için fena değil ama bana basit geldiğinden yorumum biraz acımasızca gelebilir :D

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Sana basit geliyor dediğin senin kullandığın programdan daha karmasığıni kullanıyor :) vray kullandığın programdan çok çok daha karışık. Iyi bir iş için gerçekten uğraş gerekiyor.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sana basit geliyor dediğin senin kullandığın programdan daha karmasığıni kullanıyor :) vray kullandığın programdan çok çok daha karışık. Iyi bir iş için gerçekten uğraş gerekiyor.

İyi iş sadece Vray'den çıkmıyor... Hem arkadaş Max ve Vray kullanmak zorunda değil, isteyen istediği programı kullanarak render alabilir... Benim kullandığım programların kolay olmasındaki sebep renderların sonucunun genelde benzer çıkmasından dolayıdır... Zaten bende ilk olarak Vray'de başladım render işlerine. Ama o kadar gereksiz bir karmaşa var ki iş yapmanıza bile engel olabiliyor. İşlerimi hızlandırmak için daha kolay bir render motoruna geçtim bende...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
:) ama söyle birşey var eğer müşteri ile çalışıyorsan ve birşey sunuyorsan müşteri render motorunun ne kadar basit olduğuna değil projenin ne kadar albenisi olduguna bakar. Vray evet karışık ama kullanmayı bildikten sonra ondan kalitelisi yok. Sen şimdi kişisel çalıştığın için böyle düşünüyorsun :)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
:) ama söyle birşey var eğer müşteri ile çalışıyorsan ve birşey sunuyorsan müşteri render motorunun ne kadar basit olduğuna değil projenin ne kadar albenisi olduguna bakar. Vray evet karışık ama kullanmayı bildikten sonra ondan kalitelisi yok. Sen şimdi kişisel çalıştığın için böyle düşünüyorsun :)

Bir projede yardımcı eleman olarak kısa süreliğine çalıştım yakın zamanlarda... Orada bayağı büyük bir proje ile ilgili uğraşıyorlardı, elemana ihtiyaçları olduğu için yaardımcı olanlardan biride bendim... Müşteriye gösterdikleri render Lumion isimli bir render programının çıkardığı sonuçlardı ve gayet beğendiler... Vray aşırı detaylı bir render motoru diyorsunuz ama Renderman'in eline su dökemez... Vs. vs. Sadece piyasada Vray'in adı olduğundan dolayı herkes "Vray'den iyi iş çıkaramaz" diyor diğer render motorlarına... Ama alanına göre Vray'e oranla daha iyi yönleri olan çok render motoru var...

Hem iş bilindikten sonra hangi render motorunu kullandığınız farketmez. Herkesi ilgilendiren sonuçtur çünkü...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Birincisi vray bu piyasadaki tekeldir yanlış biliyorsun. Bunun reklamla ilgisi yok herşey ortada. Ayrıca ikinci bir yanlış işi bilmek yeterli olmuyor. Müşteri anlamaz projedeki polygon sayısından vs.den müşteri dediğin gibi sonuca bakar. Neyse anlatmak istediğimin çok dışına çıktı konu.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Birincisi vray bu piyasadaki tekeldir yanlış biliyorsun. Bunun reklamla ilgisi yok herşey ortada. Ayrıca ikinci bir yanlış işi bilmek yeterli olmuyor. Müşteri anlamaz projedeki polygon sayısından vs.den müşteri dediğin gibi sonuca bakar. Neyse anlatmak istediğimin çok dışına çıktı konu.

Vray'in tekel olmadığını buradan anlarsın...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Farklı şeylerden bahsediyoruz :) ama konu dağılmasın online olunca tartışırız uzun uzun.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Benim tek merak ettiğim üçüncü resimdeki sıvı bir plugin aracılığı ile mi yoksa partiküller aracılığı ile mi yapıldı?

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben o kılıçlı olanı çok beğendim. Yeri gelmişken bizde de japonlarda ki gibi kılıç kültür varmış yani isimleri oluyormuş. Mesela ben şu yatağanlara bayılıyorum .
yataghan.png

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Bence süperler. Bu kadarını yapan biri kendini rahatlıkla geliştirebilir :)

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yorum yapan degerli üyelere tek tek teşekürlerimi borç bilirim:)
tarkan255 ve samilcan arasında hararetli bir tartışma yaşanmış.
öncelikle tarkan kardeşim kaplamaların iyi olmadıgından yakınmış haklı pek iyi değiller ama bunlar benim ilk çalışmalarım ama vray konusundaki düşüncesine kesinlikle katılmıyorum(o kadar gereksiz bir karmaşa var ki iş yapmanıza bile engel olabiliyor)
vray ile ilgili derslere bakarak bol uygulama yaparsanız hiç de karmaşık olmadığını görürsünüz.bana göre vray şu anda dünyanın en iyi render motoru:).
bu arada tarkan kardeşim 3. çalışmada particle efect vb. yok sadece internette ps için bulduğum hazır fırçaları kullanarak yaptım:)

yakında daha başarılı çalışmalarımı paylaşırım.bu arada hepinizin bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim:)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
vray konusundaki düşüncesine kesinlikle katılmıyorum(o kadar gereksiz bir karmaşa var ki iş yapmanıza bile engel olabiliyor)
vray ile ilgili derslere bakarak bol uygulama yaparsanız hiç de karmaşık olmadığını görürsünüz.

Bir programın iyi ya da kötü olması göreceli bir kavram. Ancak ben yinede sana alternatifleri de denemeni tavsiye ederim.

Benim beğenerek kullandığım gerçek zamanlı render motoru olan Keyshot 2 gerçekten iyi işleri hızlı ve basit olarak çıkarıyor...

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
yorum yapan degerli üyelere tek tek teşekürlerimi borç bilirim:)
tarkan255 ve samilcan arasında hararetli bir tartışma yaşanmış.
öncelikle tarkan kardeşim kaplamaların iyi olmadıgından yakınmış haklı pek iyi değiller ama bunlar benim ilk çalışmalarım ama vray konusundaki düşüncesine kesinlikle katılmıyorum(o kadar gereksiz bir karmaşa var ki iş yapmanıza bile engel olabiliyor)
vray ile ilgili derslere bakarak bol uygulama yaparsanız hiç de karmaşık olmadığını görürsünüz.bana göre vray şu anda dünyanın en iyi render motoru:).
bu arada tarkan kardeşim 3. çalışmada particle efect vb. yok sadece internette ps için bulduğum hazır fırçaları kullanarak yaptım:)

yakında daha başarılı çalışmalarımı paylaşırım.bu arada hepinizin bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim:)

Çok güzel olmuş bence ellerine sağlık gelecek vaat ediyor geliştirirsen 3d programları öğrene bileceğimiz bir video seti yada sitesi tavsiye edebilir misin ?