3D(3 Boyutlu)Modellemenin Kullanım Alanları ve Faydaları

Bu konuyu okuyanlar

bilgin21

Öğrenci
Katılım
23 Temmuz 2018
Mesajlar
84
Reaksiyon puanı
19
Puanları
8
Yaş
35
3D(3 Boyutlu)Modellemenin Kullanım Alanları ve Faydaları

5b198d31537c5.jpg


Teknoloji günden güne değişti ve her geçen seneye damgasını vurdu. Bunlardan birisi 3D yani 3 boyutlu modellemedir.3 boyutlu modelleme hem hayatımız,hem hobilerimiz hem işlerimiz hemde hayal ettiklerimiz için biçilmiş bir kaftan oldu.Peki bu 3 boyutlu modellemeyi biz nerelerde kullanırız?Bize ne gibi faydalar sağlar?Ve hangi alanlarda daha çok kullanılır?İşte bunun açıklamasını alltaki makalemde yaptım.

Günlük Hayatta ve İletişim Araçlarında

Bildiğiniz gibi son çıkan 3 boyutlu görmeyi de destekleyen televizyonlarda kullanılmaya başlandı.Hem gerçeklik hemde filmi içinde kendini yaşama gibi bir görünüm kattı.Birçok efekti yansıtıp bizi etkiledi. . Eğlence dünyası, 3D modellemenin büyük talep görüldüğü en hevesli yerlerden biridir. Yurt dışında yapılan talkshowlarda bizim farkına bile varamadığımız 3 boyutlu görüntüler kullanılmaktadır.Bu yarışmalara hem neşe hemde müşteri akışı sağlamıştır

Reklam tanıtımlarında

Reklamverenler mesajlarını iletmelerine ve bir ürün ya da hizmetin kalabalıktan öne çıkmasına yardımcı olmak için giderek dijital medyaya yöneliyor. Reklam verenler önceden basit bir 3 boyutlu modelleme istiyor.Ve buna bazı eklentiler yapılmasını istiyor.İşte burda yaratıcılık öne çıkıyor.3 boyutlu modellemeyi kullanan kişi reklamverenin isteği üzerinde modeli ilk önce kafasında tasarlıyor ve reklamverenin nasıl ilgisini çekebilirim diye düşünmeye başlıyor.Modellmeyi yaparken bir yandan tasarladığı modelin sonrasında reklamverene nasıl bir katkı verceğini düşünerek bir sonuç aşamasına geliyor.Sonunda tasarladığı model bitmiş oluyor ve reklamveren istediği şeyin aslında neye benzediğini görmüş oluyor.İşte arkadaşlar bu pazarlamadır. Reklam endüstrisi söz konusu olduğunda, bu gerçek bir nimet. Bir ürünün 3 boyutlu modeli ürün detaylarını daha iyi görüntüleyebilir ve ürün görüntüsünün ve hatta ürünün kendisinin daha fazla özellik taşıyabilir. Modeller aslında daha çekici ve gerçek görünüyor. Çok etkili pazarlama araçları olarak hizmet verirler. En iyi şey, ürün gerçekten üretilmeden önce bile, model oluşturulabilir ve başlatmadan önce müşteri yanıtı ölçülebilir. Bu, müşteri yanıtlarını analiz etmek için son derece yararlı olabilir.

Mimari Yapılarda

Örneğin bir bina yapcaksınız.Ve maliyeti de oldukça yüksek.İnşaat sırasında yapacağınız bir hata bütün projenin çöpe atılması demektir.Bunun için büyük fabrikalar ilk önce yapcakları projenin 3 boyutlu bir modellemesini görmek ister.Burda hangi yerlerde ne gibi eksikler olduğunu yada hangi yanlışları yaptıklarını önceden görmüş olurlar.Hem maliyetten kurtulurlar hem de zamandan tasarruf ederler.Bu çok olumlu bir sonuçtur arkadaşlar.

3dsmax gibi birçok 3 boyutlu çizim programları kendi alanında ilkleri yaratmaya başladı.Bunlardan birincisi herhangi bir yapılcak binanın iç tasarımı yada dış mekanı ve bunları sanki o anı yaşıyormuş gibi görüntülemesi.Bu müşteri memnuniyeti açısından son derece önemlidir.Onu nasıl etkilerim diye düşünüyorsanız?3 boyutllu model ve efektler yeterli olcaktır.



Oyunlarda

3D modelleme, tüm oyun endüstrisini değiştirdi. Oyunları daha cazip ve gerçekçi hale getirdi. Üç boyutlu teknolojilerin müdahalesi olmadan, üst düzey oyunlar bile hayal edilemez noktaya geldi. Artık insanlar tetrislerde ya da atari oyunlarında oynamayı sevmiyecekler.Bunun yerine yeni teknolojiyle gelen 3 boyutlu görsel efektlerin kullanıldığı oyunları seçmeye başlıcaklar.Bunun sebebi oyun içindeki gerçeklik.sanki kendi oyundaymış gibi düşündürme yeteneği gibi birçok nedeni vardır.

Medikal sektörlerde

Medikal profesyonellerin, durumları ve modellere dayalı yapıyı inceleyerek etkilenenler için en iyi iyileştirici çözümleri sunmalarına yardımcı olur.


https://www.ugurgunen.com/detay-3D-3-Boyutlu-Modellemenin-Kullanim-Alanlari-ve-Faydalari
 
Üst