3400 TL Telefon önerisi

Bu konuyu okuyanlar

TheMetehan06

Asistan
Katılım
16 Nisan 2016
Mesajlar
139
Reaksiyon puanı
26
Puanları
28
Yaş
25
Arkadaşlar Ocak ayı gibi Telefon almayı düşünüyorum. Bugüne kadar bir telefona maksimum 1100 tl verdim ama artık mühendis olarak telefona uygulama yazmaya başlama döneme girdim dolayısıyla donanımı güçsüz bir cihaz artık işime yaramıyor ben de cihazımı değiştirmeye karar verdim.

şimdi sadece iş için kullanacağım bir cihaza bakmıyorum hatta bu bahsettiğim olay günlük kullanımımın %1-2'sini falan kaplayacak o yüzden kullanışlı bir şey de olmasını istiyorum. Kriterlerimi aşağıya yazıyorum;

1- Batarya;
Bataryası iyi olsun isterim. Evden 7:45 gibi çıkıyorum akşam en geç 18:30 gibi geliyorum. şuan kullandığım cihaz gm5plus. bu telefonda eve girdiğimde %30-20 gibi batarya kalıyor yani gün içinde çok fazla telefonla haşır neşir olmuyorum. Akşam beni eve götürecek bataryam kalıyorsa ve gün içinde rahat rahat kullanabileceksem batarya sıkıntı yaratmaz.

2- Kamera;
Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek istiyorum; Adobe Photoshop Cs6'yı fotoğrafçılık üzerinde ileri derecede kullanabiliyorum. iPhone 7 Plus'ın çift kameradaki portre modunu etrafımda kullanan insanlarda uzun uzun test ettim. Özellikle Photoshop kullanıcısı olarak söylemeliyim ki aynı işlemi hatta daha iyisini Adobe'den çok kolaylıkla yapabiliyorum. Dolayısıyla Çift kamera bana zerre kadar çekici gelmiyor ve 7 Plus'daki performansını da beğenmiyorum (arkaplana bokeh efekti vermek için saç tellerini vs doğal olarak yok ediyor yani doğal bokeh efekti yok, bu da demek oluyor ki cs6 ile aynı işlemi yapıyor). Bu yüzden önerilen cihazın 2. bir kamerası olmasına gerek yok yani çift kamerası olsun diye fazla para vermem. ANCAK ANCAK ANCAK; kamera performansına çok önem veririm çünkü aynı zamanda fotoğraf çekmeyi de seviyorum. Dolayısıyla doğal bokeh efekti verebilen, gece çekimlerinde etkili (diyafram aralığı geniş), hdr'ı iyi kullanabilen ve (tercihen) manuel ayarlama yapılabilen kamera donanımına ve yazılımına sahip olan bir telefon benim için daha önemli olacaktır. Video çekmiyorum o yüzden yok 4k imiş yok 60fpsmiş beni çok bağlamıyor. Ön kameraya önem veririm çünkü çok selfie çekiyorum :blush:

3- Kullanım süresi;
Her yıl telefon değiştirmekten sıkıldım. Telefon değiştirme sebeplerim %90 cihaz bozulduğu için oluyor. Telefondan sıkıldığım için değiştirmiyorum. Asus Zenfone kullandım yazılımda inanılmaz sıkıntılar yaşadım. Metroya girip çıktığımda arama yapamıyordum ki her gün metro kullanıyordum. Bu tarz hatalar yaşatmayacak bir telefon bakıyorum. Güncelleme alıp almamasıyla ilgilenmiyorum, bana abzürt hatalar yaşatmasın istiyorum.

4- Yazılım;
Arkadaşlar yazılım yanlış anlaşılmasın aklınıza ilk iOS gelmesin diye yazayım; bildiğim kadarıyla iPhone'larda dosya yöneticisi yoktu son güncellemeyle geldi diye duydum, bilmiyorum. Ben arama yaparken rehberde kaybolmak, ekranda geri tuşu aramak falan istemiyorum. Dokunduğumda ekran parmağımı ufak bir temasta algılasın istiyorum (GM5Plus'ı değiştirme sebebim. Bu konuda rahatsızım) Uygulama durduruldu hataları sık olmasın. Cihaz durduk yere kapanmasın. Ya nasıl anlatsam, arayüzü basit olmasın kurcalarken boğulmak istiyorum :grin: ama problem yaşamayım.

5- Kesinlikle Türkiye distribütörü olsun;
Konuyu fazla irdelemeyeceğim, her kullandığım cihaz garanti yüzü gördü. Telefona bir telefon parası daha yaptırmak için vermek istemiyorum o yüzden ithalatçı garantiye kesinlikle bakmıyorum. Resmi distribütör şart.

6- Tasarım;
Ekran çerçeve oranı aşığı değilim. Bilmem anlatabildim mi... Elimde rahat tutacağım her cihazı kullanabilirim. Çerçeve önemli değil. Elim kocaman olduğundan telefon boyutu da önemli değil.

-- Telefondaki öncelikli kullandığım uygulamalar sosyal medya programları. Telefonum garantideyken 2 haftalığına samsung galaxy on7 deneyimledim ve instagram/twitter konusunda sıkıntı yaşamadım. Bataryası şuan kullandığım cihazdan daha iyiydi. Yani anladığım kadarıyla sosyal medya stabil kullanım için iyi bir donanım istemiyor. Nadiren oyun oynarım (çünkü telefon çoğunda kasıyor) ama oynar mısın dersen evde zaten oynamam, otobüste vs oynayabilirim. Platform oyunlarını 3 boyutlu şaheserlerden daha fazla oynadığım için oyun oynarken harcanan batarya daha az olan cihazı seçebilirim. 3000 tl verdikten sonra oyunun kasacağını zaten zannetmiyorum.

7- Garantiyle akraba olmak istemiyorum;
Şuan teknosa servisteki abiyle çok haşır neşiriz. Gördüğünde yine nesini bozdun diyor. Demesin :innocent::innocent:

çevremde normal i7'yi kullanan 3 kişi var. 2'si ilk yılını doldurmadan garanti yüzü gördü o yüzden iPhone7'ye güvenim biraz az. Plus kullananlar sorun yaşamadı ama benim plus'a verecek param yok. Çevremde android kullanan sadece 3 kişi var 2si s7 edge biri note5 kullanıyor ve gayet memnunlar. Note5'in kalemi inanılmaz ilgimi çekiyor ama devri yavaştan kapandığı için sıcak bakmıyorum. Note'un bir sonraki telefonu ise 8 (4500tl) ve param ona yetmiyor.

8- Dönemlik telefon olmasın;
Şöyle izah edeyim; bazı modeller vardır bir dönem popüler olurlar 1 yıl geçer adı sanı unutulur siz de elinizdeki telefonla ve onun problemleriyle baş başa kalırsınız ya. O tarz bir telefon olmasın. İhtiyacım olan her anda bir kullanıcıya tavsiye için ulaşabilmeliyim. Sonuçta telefona program yazacağım, cihazın kullanıcı kitlesinin yoğun olması daha fazla Tester demek. Türkiye'nin sadece %5'inin falan kullandığı cihaza program yazıp diğerlerine portlamak mantıklı gelmiyor.

her neyse. Aşağı yukarı beklentilerim bu şekilde. Önerebileceğiniz telefonlara açığım. Ocak-Şubat 2018 gibi almayı düşünüyorum.

bir de eklemeyi unuttum; Üst sınır 3400 dedim ama 3000tl-2800tl bandı bana daha uygun. aradaki 500 lira fiyat farkına kesinlikle değer işte yok o parayı vermezsen çok pişman olursun gibi bir problem olmadıkça 3100'ün üstüne çıkmak istemiyorum.
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
OP5 dediklerine harfiyen uyuyor fakat ithalatçı garantili. Kaskolu alabilirsen hem bütçene de uyuyor. Ama yok olmaz dersen U11 önerimdir.
 

TeknoBoss32

Müdavim
Katılım
15 Kasım 2014
Mesajlar
1,647
Reaksiyon puanı
494
Puanları
83
S8+ 3600 gibi bir fiyata bulanabiliyor.Şarjı en cihazlardan biri.İstediklerine uyuyor.Çok yoğun kullanmıcaksan normal s8 de alabilirsin.Bir farkı yok batarya dışında ve ele daha rahat oturuyor.Ama bunların kameraları resmi değiştiriyor.O yüzden sana en doğal resimleri veren xzp da önerebilirim.Hem çok daha ucuz.4k ve büyük ekran önemli değilse ondan da ucuz xz1 var.
 

TheMetehan06

Asistan
Katılım
16 Nisan 2016
Mesajlar
139
Reaksiyon puanı
26
Puanları
28
Yaş
25
OP5 dediklerine harfiyen uyuyor fakat ithalatçı garantili. Kaskolu alabilirsen hem bütçene de uyuyor. Ama yok olmaz dersen U11 önerimdir.

U11'e en yakın zamanda bakacağım. OP5 çok ilgimi çekiyor ama serviste bi OP5 parası daha ödemekten korkuyorum

S8 Plus olabilir.

S8 Plus olabilir ancak ondanda korkum ekran yanması yönünde. Mağazalara girip kontrol ettiğim neredeyse tüm s serisinde ekran yanması görüyorum ve bu biraz beni endişelendiriyor. Biraz daha araştıracağım.
--- Gönderi Güncellendi ---
S8+ 3600 gibi bir fiyata bulanabiliyor.Şarjı en cihazlardan biri.İstediklerine uyuyor.Çok yoğun kullanmıcaksan normal s8 de alabilirsin.Bir farkı yok batarya dışında ve ele daha rahat oturuyor.Ama bunların kameraları resmi değiştiriyor.O yüzden sana en doğal resimleri veren xzp da önerebilirim.Hem çok daha ucuz.4k ve büyük ekran önemli değilse ondan da ucuz xz1 var.

Aslında XZ1 ve S8 aklımda yer ediniyor ama, en son sony center'a girip elime bir XZ almıştım ve kamera uygulamasını açar açmaz mağazadan çıkmıştım. Sony kamera konusunda iyi bir cihaz olarak piyasaya çıkıyor, çıkmalı da ancak yine de bir soru işareti bulunuyor bende. Bir kaç kez daha kontrol edip içime sinmesini sağlamam gerek. S8 ilgimi daha çok çekiyor ama onunla problem yaşamaktan korkmuyor değilim.

Aslında sürekli birkaç cihazın arasında dönüp duruyorum ancak hepsine de bir eksi bulmayı başarıyorum. Sonuçta az bir para vermiyoruz insan kusursuz olmasını istiyor :sweatsmile:
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
OnePlus 5T ya da biraz daha bütçeyi arttırıp ithalatçı garantili Note 8 uygun olacaktır
 

TheMetehan06

Asistan
Katılım
16 Nisan 2016
Mesajlar
139
Reaksiyon puanı
26
Puanları
28
Yaş
25
Güvenilir ilgili yerlerden alırsanız sıkıntı olmaz sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak bu iki cihaz uzun yıllarca götürebilir
Konuda sanırım kast ettiğimi tam aktaramamışım. Sıkıntı şurada; mesela elimde gm5plus var. Birçok sorunlar yüzünden servise gittim. İlk örneğim ekranın yan tarafındaki alüminyum çiziklerle doluydu. Kullanıcı hatası sonuçta. Teknosa servisi ücret almadan yenisiyle değiştirdi. Evimizde bir tane de Lg vardı ithalatçı garantiliydi. Kutudan çıkan cihazın mikrofonu arızalıydı. Değiştirmek için ücret istediler, "kutudan çıkarttıktan sonra bozmadığınızı nereden bilelim" dediler. Bununla uğraşmak bir yana, benden ücret talep ettiler. Elimdeki cihazı kutudan çıkan hatası yüzünden yaptırmak için para ödemek bana etik ve mantıklı gelmiyor. Samsungdan korkma nedenlerimden birisi de bu. Arkadaşım S7 Edge'ini düşürdü ve önlü arkalı cam kırıldı. Garantiye 2200₺ ödedi. Bana bu ters
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
U11 doğal renkler ve F1.7
S8 Plus gerçek dışı renkler ve F1.7 yazılım desteği ile de yüksek gece performansı + batarya
XZ Premium F2.0 ama bataryası iyi kamera gerçekçi
Bunlardan birini seçmelisin. Veya ithalatçı almam demissin ama Note 8 alacaksın 3500 Tl'ye veya Mate 10 Pronun düşmesini bekleyeceksin.
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
Konuda sanırım kast ettiğimi tam aktaramamışım. Sıkıntı şurada; mesela elimde gm5plus var. Birçok sorunlar yüzünden servise gittim. İlk örneğim ekranın yan tarafındaki alüminyum çiziklerle doluydu. Kullanıcı hatası sonuçta. Teknosa servisi ücret almadan yenisiyle değiştirdi. Evimizde bir tane de Lg vardı ithalatçı garantiliydi. Kutudan çıkan cihazın mikrofonu arızalıydı. Değiştirmek için ücret istediler, "kutudan çıkarttıktan sonra bozmadığınızı nereden bilelim" dediler. Bununla uğraşmak bir yana, benden ücret talep ettiler. Elimdeki cihazı kutudan çıkan hatası yüzünden yaptırmak için para ödemek bana etik ve mantıklı gelmiyor. Samsungdan korkma nedenlerimden birisi de bu. Arkadaşım S7 Edge'ini düşürdü ve önlü arkalı cam kırıldı. Garantiye 2200₺ ödedi. Bana bu ters

Ürün defolu çıkarsa kabul etmezlerse THH'ye başvuracaksınız 2 tane site vardı aklımda ama unuttum oralardan alırsanız sıkıntı çıkacağını hiç sanmıyorum aksi taktirde 3400TL ihtiyaçlarınızı tamamıyla karşılayacak bir cihaz alamayacak durumdasınız oldukça beklentiniz bir cihaz için yüksek olduğundan dolayı ya ithalatçı yada bütçeni arttırmanı öneririm
 

TheMetehan06

Asistan
Katılım
16 Nisan 2016
Mesajlar
139
Reaksiyon puanı
26
Puanları
28
Yaş
25
U11 doğal renkler ve F1.7
S8 Plus gerçek dışı renkler ve F1.7 yazılım desteği ile de yüksek gece performansı + batarya
XZ Premium F2.0 ama bataryası iyi kamera gerçekçi
Bunlardan birini seçmelisin. Veya ithalatçı almam demissin ama Note 8 alacaksın 3500 Tl'ye veya Mate 10 Pronun düşmesini bekleyeceksin.

Sanırım burada bana en yakın gelen cihazlar S8 ailesi ile XZ Premium / XZ1. Önerileriniz için teşekkür ederim.

Ürün defolu çıkarsa kabul etmezlerse THH'ye başvuracaksınız 2 tane site vardı aklımda ama unuttum oralardan alırsanız sıkıntı çıkacağını hiç sanmıyorum aksi taktirde 3400TL ihtiyaçlarınızı tamamıyla karşılayacak bir cihaz alamayacak durumdasınız oldukça beklentiniz bir cihaz için yüksek olduğundan dolayı ya ithalatçı yada bütçeni arttırmanı öneririm

LG olayını çok fazla irdelemek istemiyorum 2 yıl THH ile uğraşıp para iademi aldım yanı ağzım bi kere yandı o yüzden 200-300 lira daha ucuza almak için ithalatçı garantisine başvurmaya gönlüm el vermiyor. Olmadı bir iki ay daha bekleyebilirim veya bütçe arttırmaya çalışabilirim ama kesinlikle ithalatçıya bulaşmayı düşünmüyorum. Görüşünüz için teşekkür ederim.
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
U11 doğal renkler ve F1.7
S8 Plus gerçek dışı renkler ve F1.7 yazılım desteği ile de yüksek gece performansı + batarya
XZ Premium F2.0 ama bataryası iyi kamera gerçekçi
Bunlardan birini seçmelisin. Veya ithalatçı almam demissin ama Note 8 alacaksın 3500 Tl'ye veya Mate 10 Pronun düşmesini bekleyeceksin.
Murat sen de az değilsin. Daha 3 ay önce S8'in gece daha iyi çektiğini söylüyordun. HTC U11 alacağın için şimdi de U11 aşığı oluverdin :D
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
Murat sen de az değilsin. Daha 3 ay önce S8'in gece daha iyi çektiğini söylüyordun. HTC U11 alacağın için şimdi de U11 aşığı oluverdin :D

:D Daha ucuz ve daha performanslı olduğundan kaynaklıyor olabilir
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Murat sen de az değilsin. Daha 3 ay önce S8'in gece daha iyi çektiğini söylüyordun. HTC U11 alacağın için şimdi de U11 aşığı oluverdin :D
S8'in gece çekimi daha iyi hala öyle düşünüyorum. Haka kimse Samsung'un düşük ışık performansı ile kolay kolay yarışamaz. Ama ithalatçı u11de baya ucuz yahu u11 almayacağım zaten 5T alacak gibiyim :D
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
S8'in gece çekimi daha iyi hala öyle düşünüyorum. Haka kimse Samsung'un düşük ışık performansı ile kolay kolay yarışamaz. Ama ithalatçı u11de baya ucuz yahu u11 almayacağım zaten 5T alacak gibiyim :D
Doğru yol :D OP5,5T efsanedir. Lafım yok ve S8'den daha iyi.
 

Bareth Gale

Müdavim
Katılım
2 Ekim 2017
Mesajlar
1,128
Reaksiyon puanı
300
Puanları
83
iPhone 5S’im var 3 yılı geçti daha bir kere bile garantiye gitmedi yani güvensizlik olmamalı. Program yazma falan işine gireceksen iPhone 7 Plus bence iyidir servisi de çok iyi ama illa da almam diyorsan benim burada tercihim Xperia XZ Premium ya da OnePlus 5T olacaktır.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Hahah ya şu trajikomik 7 plus'u yazıp durmayın.
Millet 7 Plus kulübünde şarj süresi 25 dakika kısaldı diye bayram edecek.
Öyle bir telefon 7 Plus alınmaz.
 

Woozder

Öğrenci
Katılım
12 Aralık 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
23
İphone 7 önerebilirim ama şarj konusunda nasıl bir performans verir düşünmek lazım şahsen (1960 mAh)
 

axpe

Öğrenci
Katılım
2 Ekim 2012
Mesajlar
69
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
S8 al gec ben n11den 3050tlye aldim 11.11 de iyi telefon linageosda surekli cikiyor 3 yil sonra bile guncel kalirsin ayrica one plus 5 felan dusundum ben su korumasi yok iris tarayici yok turkiye garantili degil ois destegi yok baya bir eksgi var 500 600 lira fazla verip s8 gibi sik ve stabil bir telefon almak mantikli samsung eskisi gibi degil yazimlalari baya stabil s8 yada s8 plusi kesin düşün derim
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
7 plus tam bir facia gibi
 

Teknoloji severiz

Öğrenci
Katılım
2 Ekim 2017
Mesajlar
47
Reaksiyon puanı
12
Puanları
8
Yaş
33
Yani o kadar çok kısıt var ki, bir siteye girip bu filtreleri koysan 2 3 telefon çıkar zaten:D şaka bir yana 3400 tl altı yurtiçi garantili s8, xz1, xz premium, huawei p10 plus, huawei p10, lg g6, ip7 alabilirsin. S8 ön arka cam biraz fazlaca hassas ama bunların arasındaki 1. Tercihim olurdu. Sonylerin köşeli tasarımlarını beğenmediğim için tercih etmezdim. Android sevdiğimden ip7 tercih etmezdim. Lg g6 güzel bir cihaz bence ama lg güven vermiyor arıza konusunda maalesef yoksa onla geniş açılı resim çekmek çok keyifli. P10 ve p10 plus metal kasası dayanıklı, huaweinin servisi de iyi diye biliyorum, p10 plus ya da p10 da alabilirsin bence.
 

kayhanc

Öğrenci
Katılım
17 Eylül 2017
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
34
Selamın aleyküm sansung ve sony modellerini bence sakın düşünme 5 sene xperia z ve z2 kullandım sony uzun süre kullanımda arıza olarak bir sıkıntı çıkarmadı ama çok fazla deforme oluyor 2 sene sonra en geç beş para etmez hale geliyor Samsunga gelirsek görüntedeki mükemmel tasarım kullanışta çok sıkıntılı sonsuz ekranın hiçbir işlevi yok alttan tuşlar ve video izlerken diğer telefonların formatına dönüştüğü için ekran yine küçülüyor çok sinir bozucu ve ilk düşürmede ekran ve çerçeven paramparça olacaktır bunlar uzun kullanımda önemli şeyler şarj konusunda okadar iyi değil One Plus 5 kullanıyorum 4 5 ay oldu alalı ben hayatımda böyle muhteşem bir Android telefon görmedim aldığımdan dolayı çok memnunum ekran oranı ses donanım en üst seviyede şarjı bitmez takarsın yarım saatte 0 dan 57leri görürsün 1 saatte tam şarj dolar tesladan sonra en hızlı şarj teknolojisimiş parmak okuma sensörü en hızlısı sony sayesinde ekran sanal tuşlarından nefret etmiştim bunda dokunmatik tuşlar sayesinde kurtuldum ama istersen sanal tuşlarıda açabiliyorsun Kamera yız piyasadaki hiçbir telefonla tartışmam en iyisi Fotosunu çektiğim arkadaş o fotoyu alıp profil resmi yapıyor pişman olmazsın sakın s8lere falan 2000 liraya yakın fazla para verme Op5 al hepsi buradada 2000tlye al fix pack ile onarım satın al 250 tl al sana garantili telefon 1150 tlen cebinde kalsın onlada Bluetooth kulaklık al keyifini sür
 

Little Finger

Asistan
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
104
Reaksiyon puanı
19
Puanları
18
Selamın aleyküm sansung ve sony modellerini bence sakın düşünme 5 sene xperia z ve z2 kullandım sony uzun süre kullanımda arıza olarak bir sıkıntı çıkarmadı ama çok fazla deforme oluyor 2 sene sonra en geç beş para etmez hale geliyor Samsunga gelirsek görüntedeki mükemmel tasarım kullanışta çok sıkıntılı sonsuz ekranın hiçbir işlevi yok alttan tuşlar ve video izlerken diğer telefonların formatına dönüştüğü için ekran yine küçülüyor çok sinir bozucu ve ilk düşürmede ekran ve çerçeven paramparça olacaktır bunlar uzun kullanımda önemli şeyler şarj konusunda okadar iyi değil One Plus 5 kullanıyorum 4 5 ay oldu alalı ben hayatımda böyle muhteşem bir Android telefon görmedim aldığımdan dolayı çok memnunum ekran oranı ses donanım en üst seviyede şarjı bitmez takarsın yarım saatte 0 dan 57leri görürsün 1 saatte tam şarj dolar tesladan sonra en hızlı şarj teknolojisimiş parmak okuma sensörü en hızlısı sony sayesinde ekran sanal tuşlarından nefret etmiştim bunda dokunmatik tuşlar sayesinde kurtuldum ama istersen sanal tuşlarıda açabiliyorsun Kamera yız piyasadaki hiçbir telefonla tartışmam en iyisi Fotosunu çektiğim arkadaş o fotoyu alıp profil resmi yapıyor pişman olmazsın sakın s8lere falan 2000 liraya yakın fazla para verme Op5 al hepsi buradada 2000tlye al fix pack ile onarım satın al 250 tl al sana garantili telefon 1150 tlen cebinde kalsın onlada Bluetooth kulaklık al keyifini sür
Kulaklık hariç katılıyorum :D
 
Üst