32 yaşindaki üniversite adayina yardim

carbon12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar size danışmak istediğim birşey var.Ben 32 yaşındayım ve hacettepe kimya mezunuyum ama şu an kendi işimi yapmıyorum babamla beraber bana eziyet gibi gelen bir işi yapıyorum.ODTÜ bilgisayar müh. her zaman hayalimdi ama olmadı kısmet.Ama şimdi eskisinden çok daha hırslı ve de istekliyim.İstediğim bölümü kazanmanın ne kadar da zor olduğunu biliyorum.Ama kendimi geliştirme konusunda oldukça açım ve bu hususta çalışmak bana zevk veriyor.Sizce böyle bir yola girsem ne kadar mantıklı bir karar almış olurum.Tek tereddütüm yaş konsusu

sgurakan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ali Kırca o yaşta Hukuk fakültesini bitirebiliyor sa, 32 yaşında neden olmasın. yaş değildir asl olan...ne demişler akıl yaşta değil baştadır.

carbon12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim mesajınız moral verdi

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Şuan yaptığınız iş nedir peki? Aslında mesleğiniz kendinizi geşiştirmeye çok müsait

carbon12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuan yaptığınız iş nedir peki? Aslında mesleğiniz kendinizi geşiştirmeye çok müsait
Hocam şu an oto yedek parçası üzerine bir işte çalışıyorum.Kimya ile ilgili şu ana kadar hiçbir iş yapmadığım için açıkçası biraz da soğukluk oldu

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Bizim fakultede 55-60 yasonda adamlar okuyor sen bilgisayar Müh haydi haydi okursun hirs yaptiktan ve sevdikten sonra ... zararin neresinden donulse kârdir bence dogru bir karar almissin

mjsamet

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ama mezun olunca 36. yaşında tecrübede olmayacak. Haliyle iş nasıl bulacak ?

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Hocam şu an oto yedek parçası üzerine bir işte çalışıyorum.Kimya ile ilgili şu ana kadar hiçbir iş yapmadığım için açıkçası biraz da soğukluk oldu

Takma kafana bu memlekette kim istediği işi yapabiliyor ki ? İlla üniversite okumana gerek yok kendini geliştirmek için. Bana göre ne öğrenmek istiyorsan tecrube ederek öğrenmek en güzeli. Ne üzerine merakın varsa kursa gidrek temel bilgiye erişip devamını kendin getirebilirsin. Hatta merak ve azmin yanında zamanında olursa internet üzerindeki eğitim videoları bile temel bilgi olarak işini görecektir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Selamlar,

Hocam yanlış anlamada, 32 yaşından sonra Bilgisayar Mühendisliğini ne yapacaksın?

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
diyelim okulu bitirdin hiç kalmadan,yaşın 32,5 yıl okuyacaksın hazırlık dahil eğer ingilizcen iyi ise sorun yok hazırlığı geçersin okumadan,bu ülkede 40 yaşında kimseyi özel sektör almaz kendi işini kurarsın yada kpss den iyi puan alırsın atanırsın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
diyelim okulu bitirdin hiç kalmadan,yaşın 32,5 yıl okuyacaksın hazırlık dahil eğer ingilizcen iyi ise sorun yok hazırlığı geçersin okumadan,bu ülkede 40 yaşında kimseyi özel sektör almaz kendi işini kurarsın yada kpss den iyi puan alırsın atanırsın.

+1.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Eğer amacınız iyi bir yazılımcı olmak ise mühendislik okumak zorunda değilsiniz. Bilgisayar mezunları hangi okul olursa olsun mutlaka yazılım hususunda uzun yıllar kodlama yapıyorlar ki herhangi bir dilde tecrübe kazansın.

Eğer kendinizde böyle bir yetenek olduğunu düşünüyorsanız algoritma geliştirme ve dil öğrenmek için fazla vakit kaybetmeyin. Çünkü yazılım geliştirmek için tecrübe kazanmak sabrın sınırlarını fazlasıyla zorlamaktır.

Öteki türlü iş bulmak için mühendis diplaması istiyorsanız bence Odtü makina, inşaat veya eletronik düşünmelisiniz.

carbon12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer amacınız iyi bir yazılımcı olmak ise mühendislik okumak zorunda değilsiniz. Bilgisayar mezunları hangi okul olursa olsun mutlaka yazılım hususunda uzun yıllar kodlama yapıyorlar ki herhangi bir dilde tecrübe kazansın.

Eğer kendinizde böyle bir yetenek olduğunu düşünüyorsanız algoritma geliştirme ve dil öğrenmek için fazla vakit kaybetmeyin. Çünkü yazılım geliştirmek için tecrübe kazanmak sabrın sınırlarını fazlasıyla zorlamaktır.

Öteki türlü iş bulmak için mühendis diplaması istiyorsanız bence Odtü makina, inşaat veya eletronik düşünmelisiniz.
Hocam mesajınız için teşekkür ederim.Maalesef bu yaş olayı Türkiyede böyle halbuki bendeki enerji va azim çoğu yirmili ya
şlardaki arkadaşlar da yoktur.Matematik-fizik çok sevdiğim iki ders.Kafamın çalıştığına inanıyorum ve inanın kendimi öncelikle kendime kanıtlamak ve sevdiğim işle uğraşmak tek gayem.Yaptığım işten maddiyatın yanında hatta daha çok manevi olarak tatmin olmak istiyorum.Çok da zorlu bir yola girdim.İş bulmak için makina,inşaat veya elektronik demişsiniz bunlarda bilgisayara göre avantaj nedir?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Doğru söze ne denir hocam haklısınız

Okumanın, öğrenmenin yaşı olmaz ...
Teşekkürler

Bizim fakultede 55-60 yasonda adamlar okuyor sen bilgisayar Müh haydi haydi okursun hirs yaptiktan ve sevdikten sonra ... zararin neresinden donulse kârdir bence dogru bir karar almissin
Sağolun hocam.Hangi fakültedesiniz?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Sizde bu azim olduğu sürece herşeyi başarabilirsiniz.

İstediğiniz bölüme girmek için bi yıl çok sıkı bi şekilde hazırlanmanız gerekiyo ki bunu biliyosunuzdur sanırım.

Şimdiden başarılar diliyorum size.

carbon12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizde bu azim olduğu sürece herşeyi başarabilirsiniz.

İstediğiniz bölüme girmek için bi yıl çok sıkı bi şekilde hazırlanmanız gerekiyo ki bunu biliyosunuzdur sanırım.

Şimdiden başarılar diliyorum size.
Çok çok teşekkürler hocam

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Benim sana verebileceğim kısa vade de en gerçekçi tavsiye oto kimysalları. Anladığım kadarıyla yer size ait piyasada tutunmada çokda sıkıntı çekmezsin. Başlangıç için hammadde satan yerlerden formülasyonda bulabilirsin. En basiti antifiriz ile başlasan, yeni bi heycan olur senin içinde

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Hocam mesajınız için teşekkür ederim.Maalesef bu yaş olayı Türkiyede böyle halbuki bendeki enerji va azim çoğu yirmili ya
şlardaki arkadaşlar da yoktur.Matematik-fizik çok sevdiğim iki ders.Kafamın çalıştığına inanıyorum ve inanın kendimi öncelikle kendime kanıtlamak ve sevdiğim işle uğraşmak tek gayem.Yaptığım işten maddiyatın yanında hatta daha çok manevi olarak tatmin olmak istiyorum.Çok da zorlu bir yola girdim.İş bulmak için makina,inşaat veya elektronik demişsiniz bunlarda bilgisayara göre avantaj nedir?
Batıda yazılım mühendisliği diye adlandırılan bölüm Türkiye'de Bilgisayar mühendisliği diye geçiyor. Makine ve İnşaat ihtisasında uzman olmak için mutlaka mühendislik okumanız lazım. Hele Odtü gibi bir okul bu işin zaten merkezidir. Puanlarını bilmiyorum ama Odtü makine ve İnşaatın puanları, bilgisayar bölümünden daha yüksek olması lazım. Zaten siz o puanlarla makine bölümünü kazandıysanız bitirmekten başka bir şey düşüneceğinizi zannetmiyorum.

Yazılım için aynı şeyler geçerli değildir, şu anda kullandığınız bilgisayar eğer azimli iseniz sizin bir numaralı eğitim kaynağınız olabilir. İngilizceniz de var ise Web'de kaynak neredeyse sınırsız. Her hangi bir programlama dili hususunda uzmanlaştığınızda iş bulmak için zorlanmazsınız çünkü bu işte diploma değil tecrübe sorulur. İsterseniz ilkokul mezunu olun. Ama dediğim gibi bu işe kendinizi adadığınızda vazgeçmek olmamalı çünkü bir zaman sonra programlama dili öğrenmek ve kodlama yapmak gerçekten sabır isteyen bir iş halini alıyor. Üstelik şu anda yaptığınız iş'te devam ederek kendinize zaman ayırıp öğrenme gibi bir şansınız da var. Kolay gelsin.

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Azim felan iyi Allah şevkinizi artırsında kazansanız bile iki sene sonra kafanızın götürmediğinden ders çalışamadığınızdan şikayet eder durumda olursunuz kim ne derse desin belli bir yaştan sonra zorrrr...

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
İstedikten sonra yaşınızda bence o kadar falza değil Allah başarı versin umarım başarırsınız...

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
abicim sen en kısa sürede işlemlere başla işte bir iki kitap al test felan çöz bizim yaptığımız gibi sınava çalış
mesajlarından anladığım kadarıyla abicim kalbin hala 18 yaşındaki heyecanınla atıyor :) sınava gir bir dene olmadı birşeyler düşünürsün belki başka bir üniversitede bilgisayar mühendisliği tutturursun da oraya gidersin :)
unutmayın ki hayaller peşlerinden koşmamız için varlar :)

carbon12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaş olayı evet bir eksi ama beni farklı kılan birşey var o da ölene kadar kendime birşeyler katmak istemem.Çünkü bu hayatta kızımdan sonra en mutlu olduğum şey masa başında birşeylere kafa yormak,araştırmak birşeyler öğrenmek vs...Yani işin özü benim öyle erkenden emekli olmak gibi bir niyetim de yok.Allah bana ne kadar ömür verir bilmem ama verdiği ömrü kendimi geliştirmeye adyacağım bende bundan zevk alıyorum ve yukarıda arkadaşın dediği gibi kalbim 18 yaşındaki gibi...

carbon12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abicim sen en kısa sürede işlemlere başla işte bir iki kitap al test felan çöz bizim yaptığımız gibi sınava çalış
mesajlarından anladığım kadarıyla abicim kalbin hala 18 yaşındaki heyecanınla atıyor :) sınava gir bir dene olmadı birşeyler düşünürsün belki başka bir üniversitede bilgisayar mühendisliği tutturursun da oraya gidersin :)
unutmayın ki hayaller peşlerinden koşmamız için varlar :)

Sağol kardeşim desteğin için şu sıralar sağlam mat2 çalışıyorum hedefim bu dersi lys de en az kayıpla atlatmak hatta full yapmak.Ama kafama takılan bazı şeyler var mühendisliklerde büyük ihtimal hocalar devam zorunluluğu arayacaklar benim iş durumu malum kafama göre hergün çıkamam.Bir köşeye de Ankara Hukuku koydum.Diyeceksin ki en iyi bölümleri en iyi üniversitelerde okumak istiyorsun:))Ama bu beni kamçılıyor hedef her zaman en iyisi olmalı...