32.Gün - Siyaset Meydanı

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Dün gece sagolsun üstekinin bebegi yüzünden yine uyuyamadım.
gectim tv karsısına. normalde hiç oturupta izlemem tartısma programlarını ama bu sefer dikkatimi cekti bu iki program.

32. günde 'Türkiye Muhafazakarlasıyormu?' sorusu üzerine bir vakıf üni. ögrencileri tartısıyordu.
Siyaset meydanındada Dogudaki cocuklara söz hakkı verilmişti. cocuklar dogunun terörle, kürt-türk sorunlarıyla gündeme geldigi için duydukları rahatsızlıgı dile getiriyorlardı.

bir cok sey dikkatimi cekti.

bunlardan biri bu 10-15 yas arasındaki cocuklar o üni. ögrencilerinden çok daha güzel cümleler kuruyorlardı. İletişim fak. öğrencisi oldugunu söyleyen muhafazakarlık karsıtı bir kız ögrenci kalktı iki cümleyi bir araya getirip konusamadı aynı sekilde bir mühendislik fak. ögrencisi.

ve en cok takdir ettigim seyde ingilizce ögr. okuyan türbanlı bir kızın 'Türkiye Muhafazakarlasıyormu?' sorusuna verdigi cevaptı.
'Hayır Türkiye muhafazakarlık karsıtlılasıyor.'

Cok dogru... Önceden böyle bir problem yoktı neden simdi ayaklandıki millet...
Yapmayın Allah aşkına. Madem kadınlara özgürlük var bırakın istedikleri gibi yaşasınlar.

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Ben bulduğum her fırsatta açık oturum izlemeye çalışıyorum, dediklerini çok iyi anladım... Öyle insanlar çıkıyor ki 2 kelimeyi bir araya getiremeden atıp tutuyor. Son zamanlarda insanlara bir korku geldi ki sorma gitsin! ''Hiii biz muhafazakarlaşıyoruz!'' şeklinde hop oturup hop kalkıyor insanlar... Muhafazakarlık nedir? Biliyorlar mı? Yok! Ama yine de korkmaya devam ediyorlar... Bilmediği şeyden korkarmış insan... Türkiye aynı Türkiye... Vatandaşlar aynı vatandaşlar... Tek değişen şu oldu; belli kesin herkesin özgür olmasından yana tedirgin olmaya başladı..! Şuan ki yönetimin, hükümetin attığı adımlar çok büyük ve çok önemli adımlar. Ülke hiç olmadığı kadar çalışıyor, yenileniyor. Kimse yeni yapılan işlerden söz etme gereği duymuyor! Kimse Marmaray projesinden söz etmiyor. Yada eskiye kıyasla arada fiyat uçurumu olan herkesin alabileceği fiyatlara inen ilaçlardan sözetmiyor. ''aa aferin ya bak şunuda iyi yaptılar'' denmiyor. Sürekli bir suçlama, sürekli yanlış yere bakma var bu toplumda... Neden?! Yapılmaya çalışanları anlıyoruz... Ama hiç boşuna uğraşmasın basın... Olucak olan olur şimdi...

Saygılar!

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Peki bu tartışmayı gündeme taşıyan en başında kimdi?

( yıllar öncesinden bahsediyorum)