32 bit yada 64 bit neyi ifade ediyor ?

a_kadir58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
32 bit yada 64 bit neyi ifade ediyor ? Örneğin Windows 7 yi kurmak istiyorum Bilgisayarıma 32 yada 64 bit mi kurmam gerektiğini nasıl anlayacam ? Bu ayrım neye göre yapılıyor ?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bence aradaki farkı bilmiyorsam 64 bit ile hiç uğraşma. Çok sıkıntı çekersin.
Eğer bilgisayarın donanım olarak 64 Bit'i desteklemiyorsa zaten 64 bit kullanamazsın.
64 bit yazılım mimarisi 32 Bitten biraz farklıdır. Daha hızlı çalışmayı vaad eder.
Ama uyum ve istediğin programları bulma konusunda sorun yaşarsın. 32 bit ile devam etmeni tavsiye ederim.

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
kısaca açıklamak gerekirse:
32-bit ve 64-bit terimleri, bir bilgisayarın işlemcisinin (CPU da denir) bilgileri işleme şekliyle ilgilidir. Windows'un 32-bit ve 64-bit sürümleri, sırasıyla, 32-bit ve 64-bit işlemcisi olan bilgisayarlarla kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Windows'un 64-bit sürümleri, 32-bit Windows. sürümlerinden daha fazla bellek kullanır. Bu, işlemleri bellekten içeri ve dışarı takas etme süresini, söz konusu işlemlerin daha fazlasını sabit disk yerine rasgele erişim belleğinde (RAM) depolayarak en aza indirir. Bu da genel program performansını arttırır. Ayrıntılı bilgiyi microsoft türkiyenin sitesinden öğrenebilirsin...

a_kadir58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence aradaki farkı bilmiyorsam 64 bit ile hiç uğraşma. Çok sıkıntı çekersin.
Eğer bilgisayarın donanım olarak 64 Bit'i desteklemiyorsa zaten 64 bit kullanamazsın.
64 bit yazılım mimarisi 32 Bitten biraz farklıdır. Daha hızlı çalışmayı vaad eder.
Ama uyum ve istediğin programları bulma konusunda sorun yaşarsın. 32 bit ile devam etmeni tavsiye ederim.

Aslında Bilgisyarıma Windows 7 yi kurarken 32 bit kuracaktım yanlışlıkla 64 bit kurmuşum ve gayet güzel kullanıyorum. Yaklaşık 15 gündürde kullanıyorum. Merak ettiğim yanlış mı yaptım ben şimdi. Bu ayrım niye ki?

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
32 ve 64 bit işlemciye giden veriyolunun kaç bit olduğudur.64 bitlik bir veriyi 32 bitlik bir sistemde aktarmak için bilgisayar 32+32 olarak gönderir.64 bit te ise doğrudan 64 bit olarak gider.Bu bir avantajdır fakat.İşletim sistemi ve işlemcinin her iksinin de 64 bit olması gerekir.32 bitlik bir sisteme sadece 32 bit işletim sistemi kurabilirsin.64 bitlik bir sisteme ise hem 32 hem 64 bitlik işletim sistemi kurulabilir.RAM miktarın yüksekse ve işlemcin destekliyorsa 64 bit kurabilirsin.64 bitlik program bulmak 32 bit kadar kolay olmasa da 32 bitlik programlar da 64 bit işletim sisteminde çalışır.
64 bit bir işletim sistemi kullanman için işlemcinin 64 bitlik olması lazım.CPU-Z ile bunu öğrenebilirsin veya Google amcana işlemcinin özelliklerini sor.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Yanlışlıkla 64 bit kuramazsın, kurulum dosyaları mimariye özeldir. Windows 7'nin 64 Bit versiyonunu kurmuşsun. İşlemcin ve diğer donanımların 64 biti destekliyor demektir.
Bu ayrım profesyonel kullanıcılar ve bilgisayarından en fazla verim almak isteyenler içindir.

a_kadir58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yanlışlıkla 64 bit kuramazsın, kurulum dosyaları mimariye özeldir. Windows 7'nin 64 Bit versiyonunu kurmuşsun. İşlemcin ve diğer donanımların 64 biti destekliyor demektir.
Bu ayrım profesyonel kullanıcılar ve bilgisayarından en fazla verim almak isteyenler içindir.

Düzeltiyorum evet Windows 7 nin 64 Bit versiyonunu kurmuşum. Teşekkürler cevap için. Bana zararı yok böyle kullanmaya devam
o zaman.

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Aslında Bilgisyarıma Windows 7 yi kurarken 32 bit kuracaktım yanlışlıkla 64 bit kurmuşum ve gayet güzel kullanıyorum. Yaklaşık 15 gündürde kullanıyorum. Merak ettiğim yanlış mı yaptım ben şimdi. Bu ayrım niye ki?

64 bitlik sistemlerle gelen orjinal windows 7'lerde iki sürüm bulunuyor. Birisi 32 bit diğeri 64 bit. 64 bitlik sistemlere 32 bitde kurulabiliyor. Arkadaş yanlışlıkla 64 bitlik olan seçeneği seçmiş herhalde. 64 bitlik sistemler daha iyi ama bazı eski programlarda problem çıkabilir. Ayrıca internetten program indirirken 64 bitlik sürümleri seçerse daha verimli çalışırlar.

maydemir34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sana tavsiyem pc deki ram 4 gb ve üzeri ise ve sistemin destekliyor ise 64 bit kullan.aksi taktirde 32 bit kullan

a_kadir58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sana tavsiyem pc deki ram 4 gb ve üzeri ise ve sistemin destekliyor ise 64 bit kullan.aksi taktirde 32 bit kullan

ram 2 gb ama cpu z programıyla baktığımda EM64T yazıyordu. Herhangi bir sorunla da karşılaşmadım.
şuana kadar.

---------- Post added at 19:23 ---------- Previous post was at 19:20 ----------

Teşekkürler evet burda baya bişey anlatıyor sorumla ilgili.

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bu Program Konusunda Ben Birşey Söylemek İstiyorum.Windows 7 64 Bit veya Vista 64 bit Kurarsan İkisindede 32 bit Program Files Klasörü Var Bu Şekilde 32 Bit Programlar Çalışıyor. Hatta Görev Yöneticisinde Şu Şekilde Gözüküyor Mesela İnternet Explorer:ieplorer.exe 32 gibi

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
ram 2 gb ama cpu z programıyla baktığımda EM64T yazıyordu. Herhangi bir sorunla da karşılaşmadım.
şuana kadar.

Zaten 4 GB ın altında kullanılmaz diye bir şey söylemek yanlış olur. İşin içinde başka faktörler de var. 2Gb gayet yeterli bir bellek...