Bence aradaki farkı bilmiyorsam 64 bit ile hiç uğraşma. Çok sıkıntı çekersin.
Eğer bilgisayarın donanım olarak 64 Bit'i desteklemiyorsa zaten 64 bit kullanamazsın.
64 bit yazılım mimarisi 32 Bitten biraz farklıdır. Daha hızlı çalışmayı vaad eder.
Ama uyum ve istediğin programları bulma konusunda sorun yaşarsın. 32 bit ile devam etmeni tavsiye ederim.
Yanlışlıkla 64 bit kuramazsın, kurulum dosyaları mimariye özeldir. Windows 7'nin 64 Bit versiyonunu kurmuşsun. İşlemcin ve diğer donanımların 64 biti destekliyor demektir.
Bu ayrım profesyonel kullanıcılar ve bilgisayarından en fazla verim almak isteyenler içindir.
Aslında Bilgisyarıma Windows 7 yi kurarken 32 bit kuracaktım yanlışlıkla 64 bit kurmuşum ve gayet güzel kullanıyorum. Yaklaşık 15 gündürde kullanıyorum. Merak ettiğim yanlış mı yaptım ben şimdi. Bu ayrım niye ki?
sana tavsiyem pc deki ram 4 gb ve üzeri ise ve sistemin destekliyor ise 64 bit kullan.aksi taktirde 32 bit kullan
al sana en baba yerden en mükemmel kaynak
http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/32-bit-and-64-bit-Windows-frequently-asked-questions
ram 2 gb ama cpu z programıyla baktığımda EM64T yazıyordu. Herhangi bir sorunla da karşılaşmadım.
şuana kadar.