32 & 64 bit ram sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Idiox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Idiox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Casperdan aldığım ve üzerine ram ekran kartı yenileme soğutma sistemi ve ekran değiştirme vs gibi şeyler yapıp güncellemeye çalıştığım bir kasam var..
Kasamda 4GB ram var ve birkaç yerde windows'un 32 bit işletim sistemlerinin 4 GB ram ve üstünü görmediğini bunun için 64-bit lik işletim sistemi sahibi olmam gerektiğini okudum.. ramin sistemde gözükmemesi ondan performansıda alamamam anlamına gelir mi yoksa sadece pcde gözükmeyip kullanır mı? veya 32 bit işlemciye 64 bit windows kursam ne tür problemlerle karşılaşırım yada rami görmesi ve yüksek performans için 64-bitlik işlemci mi almam gerekir biri bana bu "BIT" muhabbetini açıklarsa ve ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursa çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.. :confused1: :crying:

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
32 bitlik bir işlemciye 64 bitlik işletim sistemi kurulmaz. (Tersi olur)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
işlemcin nedir? son 5 yılda almışsan 64 bit destekler muhtemelen. gerçi 64 bit sistemi kurmaya çalıştığında eğer işlemcin 64 bit desteklemiyorsa kurmana izin vermez. ama baktın kuruyor o zaman destekliyor demektir.32 bit işletim sistemi 4 gb rami adresleyemez. bu yüzden de tamamını kullanamaz.

Idiox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kurmayı denemekten zarar gelmez o zaman anladığım kadarıyla performansta sorun olmaz inş. yüklenirsede :dirol:
saolun cevaplar için :)