31 Mart'ta tüm internet çökecek!

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
[h=2]31 Mart'ta web tarayıcınızı açtığınızda boş bir sayfa ile karşılaşırsanız, hiç şaşırmayın![/h] Hacker topluluğu Anonymous'un üyesi olduğu düşünülen bir grup hacker, bu kez bütün interneti çökertmeyi planlıyor.
31 Mart'ta "Operation Blackout" adı altında gerçekleştirilmesi planlalan eylem, grup tarafından Pastebin tarafından yayınlandı. Grup, bu amacına DNS dizinindeki 13 siteyi indirerek ulaşmayı planlıyor. Anonymous'un açıklamasına göre saldırının amacı, SOPA'ya güçlü bir mesaj vermek. Saldırı eğer başarıya ulaşırsa herkesi etkileyebilir ancak grup, amaçlarının bu olmadığını söylüyor.
Anonymous, bu saldırıyı DNS dizinlerine bir DDoS (hizmeti engelleme) saldırısı yaparak yerine getirmeyi düşünüyor. DNS sunucuları, kısaca domain isimlerini IP adreslerine çevirmekte kullanılıyor. Dolayısıyla DNS sistemi çalışmadığında, IP adresleri birçok kullanıcı tarafından bilinmediğinden herhangi bir web sitesine ulaşılamıyor ve web siteleri çökmüş gibi görünüyor.

Bu mesajın gerçek Anonymous'dan mı geldiğini, yoksa bir grup hacker'ın ortaya attığı bir iddiadan mı ibaret olduğunu şimdilik kestirmek zor. Ancak Anonymous bu saldırıyı başarıyla yerine getirirse, bunu hepimizin hissedeceği kesin.

Kaynak

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Geçen senelerde de böyle şeyler olmuştu :D Ben inanmıyorum böyle birşeye.

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Maksat gündeme çıkmak başka bir amaçları yok

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kumdan kale yapın abi işiniz gücünüz mü yok .

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İşte o biraz sıkar :D Tüm Dünya'daki DNS sunucularına nasıl saldıracaklar merak ediyorum.

Reaksiyon puanı
31
Delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllıda kuyuya atlamış aynen o hesap birilerinin Anonymous adıyla rant sağlamaktan başka bir amaçları yok -ki kendi twitter sayfalarında bile böle bir açıklama yok.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Yakarız bu gezegeni yakarızzz. :D

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Tarihe bakılırsa birisi 1 nisan şakasını 1 gün önceden yapacak :)

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bende 1 nisanda uçmayı planlıyorum pelerinim hazır tayt üzerine don giyme konusunda tereddüteyyim :)

ankarali_gnc"

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yok ya :D:D bu aynı ABD 'nın ikide bir İrana saldırırım bak İranında sıkıyorsa gel gelecegin varsa görecegin var demesi gibi olmus:D:D Sıkıyorsa saldırsınlar adamları tanrı ilan ettiler nerdeyse ya 3-5 site goçertiler diye adam mı olduklarını sanıyorlar?onu çözemedim:D öyle DDos mus Ios mus işlemez:D bide DNS serverlara saldıracaklar he oyle bişey olsa dunya ayaga kalkar:D yemez yani:D:D Güven Özveri Tecrübe yok onlarda o kadar :) varsa görelim bende tükürdüğümü yalayıp yutuyum hadı:D:D

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu çocukların fırlama olduklarından şüphelenmeye başladım, ayrıca havlayan köpek ısırmaz sorun yok

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Beyler olur da dnsler çalışmazsa iplerimiz şöyle :D

[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]
shiftdelete.net[/TD]
[TD]85.95.239.24[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]forum.shiftdelete.net[/TD]
[TD]212.58.17.82[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Facebook ve Msn de paralı olacak :D

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
niçin insanlar yıkcıı hiç yapıcı değil kafaları çökertmeye değilde daha güzelini yapmaya neden çalışmıyor :S