31 harfli Kürtçe klavye satışta

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
31 harfli Kürtçe klavye satışta

Diyarbakırlı girişimci Muhammed Yaman, Kürtçenin bilgisayar dünyasında yaygınlaşması için ilk Kürtçe klavyeyi tasarlayıp piyasaya sundu. İstanbulda bir işyerinde sergilenen ve 31 harften oluşan klavyede Türkçedeki Ğ, İ, Ü, Ö harfleri bulunmuyor, bunların yerine Kürtçedeki Ê, Î ve Û harfleri yer alıyor.
Programı ile birlikte kullanıcılara sunulan klavyenin üretimi ise Hong-Kongda bilgisayar ve sarf malzemesi üreten bir Türk firmasında gerçekleştiriliyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğana da hediye edilen klavyenin, 3 yıl içinde bir milyon satış rakamına ulaşması hedefleniyor. Satışa sunulan klavye için internetten sipariş verilebiliyor.

Kaynak

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
çokta güzel olmuş
bir klavyede onlarca dil seçeneği mevcuttur
kürtçe değişik lehçeleriyle bunlardan biridir
buna itiraz eden olursa o garip harflere kulp bulsun

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
cok yuz verıldı kürt kesımıne...
bu kadar da olmaz artık

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bu gibi alanlarda çok fazla gelişme olmasını istiyorum.Çünüküüüü!!!

Yasak olduğu için tatlı geliyor bu tür işler.Serbest olunca ve kürtçe PC nin çoğunluk karşısındaki dezavantajlarını yaşadıklarında tekrar türkçe klavyelere dönüş yapacaklardır.

Arkadaşlar makul sayılabilecek isteklere biraz daha tahammül gösterebilmelisiniz.

İsviçrede minareyi yasaklayanlara tepki gösteriyorsunuz burada kürtçe klavye çıkaranlara kızıyorsunuz!

Bence sizler vatanına bağlı milyonlarca kürt vatandaşımızla, oyunlara alet edilen cahil kürtleri bir tutuyorsunuz.İlk başta bunun ayrımını iyi yapmalısınız.

Ve bu ayrımı iyi yapmanızı önerenlerin başında da Devlet BAHÇELİ geliyor.

Daha insancıl düşünmenizi rica ediyorum

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İyice saçmaladılar...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bir kürtçe klavye eksikti zaten...!

ceewm

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ticari yönden bakılırsa güzel olmuş... bu klavyeleri satan firma iyi para kaldırır... başka yönden bakılırsada hiç bi sorun yok başka yönden bakmaya gerekte yok istiyen isyediği klavyeyi kunlansın hemen triplere girmeyin bi klavyeyle ülke bölünmez...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Arkadaşlar makul sayılabilecek isteklere biraz daha tahammül gösterebilmelisiniz.

İsviçrede minareyi yasaklayanlara tepki gösteriyorsunuz buada kürtçe klavye çıkaranlara kızıyorsunuz!

Bence sizle vatanına bağlı milyonlarca kürt vatandaşımızla oyunlara alet edilen cahil kürtleri bir tutuyorsunuz.İlk başta bunun ayrımını iyi yapmalısınız.

Ve bu ayrımı iyi yapmanızı önerenlerin basında da Devlet BAHÇELİ geliyor.Yani diyor ki vefalı ve vatanına bağlı kürt kardeşlerimizle hainleri aynı kefeye koymayın.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Alt tarafı bir klavye isteyen istediğini alsın. Abartmayın bu kadar.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
cok yuz verıldı kürt kesımıne...
bu kadar da olmaz artık

Size hak veriyorum, buna yavaş yavaş sızma derler ve bu işin boyutu, elini veren kolunu misaline, kadar götürülmeye çalışılacak.

Türk topraklarında Atatürk'ün NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözününün bile ayrımcılık olarak nitelendirenler bunlar. Alman Almanım diyor, Amerikalı Amerikalıyım diyor, Fransız Fransızım diyor tüm dünya ülkeleri milli kimliğini gururla söylüyor ayrımcılık olmuyor biz kendi topraklarımızda Türk'üz diyoruz ayrımcılık diyorlar, hangi haktan bahsediliyor, 40.000 şehidimizin bebelerin ve kadınların yaşama hakları yokmuydu, vatanını canı pahasına koruyan o masum insanlardan ve askerlerimizden dahamı önemliler, burası Türk Toprakları, Kürt topraklarında Irak mesela gidin bakalım size bir kedi bile veriyorlarmı!

Ayrıca Türk'lerden ve vatanımızdan rahatsız olan neden Irak sınırlarından vatanımıza kaçak giriyorlar neden orada kalmıyorlar merak edilesi bir konu.

---------- saat 00:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:41 eklenmişti ----------

İsviçrede minareyi yasaklayanlara tepki gösteriyorsunuz buada kürtçe klavye çıkaranlara kızıyorsunuz!

Biz kendi ülkemizde kliselere saygı ve tahammül gösterdiğimiz için isviçrede Camii lerimize saygısızlık ve tahamülsüzlüklerine tahamül edemiyoruz. Olaya doğru perspektiften bakmak doğru olur düşüncesindeyim.

Ayrıca Devlet Bahçeli ve partisine hakaret boyutlarındaki eleştirinize kızdım. Bölücü ve ayrıştırıcı davanışlara saygı gösterildiği kadar birliği ve beraberliğini savunanlarada saygı gösterilmelidir.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Türkiyede yaşayan bir kürt vatandaşın ne kadar işine yarayabilir.

İnsanların milliyetçi duygularını sömürmeye yönelik yapılan ticari bir olay.

İçinde Türkçe harfleri barındırsa ve ek olarak diğer harfler eklenmiş olsa daha kapsamlı ve kullanışlı olur.

Ama bir klavye yüzündende devlet bölünmez.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259

Biz kendi ülkemizde kliselere saygı ve tahammül gösterdiğimiz için isviçrede Camii lerimize saygısızlık ve tahamülsüzlüklerine tahamül edemiyoruz. Olaya doğru perspektiften bakmak doğru olur düşüncesindeyim.

Ayrıca Devlet Bahçeli ve partisine hakaret boyutlarındaki eleştirinize kızdım. Bölücü ve ayrıştırıcı davanışlara saygı gösterildiği kadar birliği ve beraberliğini savunanlarada saygı gösterilmelidir.

Yanlış anladın bu ayrımı yapmanızı öneren derken ,ondan önceki cümlede anlattığım ayrımdan bahsediyordum.

Başka arkadaşlar da yanlış anlamasın diye zaten açık olan cümleyi daha da açık hale getirip o mesajı düzenliyorum

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
boşverin kullansınların ellerindeki kozu almış oluruz :)

macit

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nedir bu kürtçe düşmanlığı anlamıyorum sadece burda değil heryerde var... açıkçası saçma geliyor... türkiyede arnavutu var çerkezi var boşnağı var neden arnavutça, boşnakça yada çerkezce konuşanlara tepki gösterilmiyorda kürtçe konuşanlara tepki gösteriliyor anlamış değilim... yazımdan beni kürt zannedebilirsiniz ama değilim sadece olaya mantıki açıdan bakıyorum... yoksa siz hala her kürdü pkklı terörist sananlardan mısınız?

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
nedir bu kürtçe düşmanlığı anlamıyorum sadece burda değil heryerde var... açıkçası saçma geliyor... türkiyede arnavutu var çerkezi var boşnağı var neden arnavutça, boşnakça yada çerkezce konuşanlara tepki gösterilmiyorda kürtçe konuşanlara tepki gösteriliyor anlamış değilim... yazımdan beni kürt zannedebilirsiniz ama değilim sadece olaya mantıki açıdan bakıyorum... yoksa siz hala her kürdü pkklı terörist sananlardan mısınız?

Şöyle düşünün, diğer bahsettiğiniz kimlikler bizim milli kimliğimizden rahatsız değiller. Masum insanlarımızın malına ve canına kastetmiyorlar. Topraklarımızda hiç bir zaman gözleri olmadı.

Kürtler ise başta ermeni ve dış mihrakların biz Türk'lerin üzerimizde oynadıkları yegane oyundur, bu isteklerini kendileri değil birileri kendilerine istetiyor, amaç kürtleri düşünmelerimi sanıyorsunuz, bunun cevabını biraz düşününce anlarsınız sanırım.

Ayrıca bizim Kütler ile ilgili bir sorunumuz yoktu, bu ayrıştırıcılığı birileri bize empoze etmeye çalışıyor ve bizde bu oyuna gelmemeye çalışıyoruz. Yine biz Türk'ler hiç bir zaman Kürtleri dışlamadık ve adeta bağrımıza bastık, öyleki kız alıp bile verdik, hatta öyleki pkk ile Kürtleri ayrı tutmaya çalıştık ama olmadı birileri pkk nın kürtleri savunduğunu onları ikna etti ve bizimle aramızı açtılar, rahatsızlığımız, burası binlerce yıldır bize aittir ve biz kimseye haksızlık yapmadığımız halde eziliyoruz sesleri zorumuza gidiyor. Örnek olarak bir boşnak burada etnik kimlik olduğu bilir Mlli kimliği kendi vatanıdır, aynı şekilde Araplarda öyle, bunun devamında kütlerde öyle olmalıdır, bizim yasalarımıza saygı duyan ve vatanımıza zarar vermeyen hangi etnik kimliğe Türkler zulüm yapmıştırki onlara yapsın.

Ayrıca bölgeye yapılan yatırımlara bile tahammüleri olmadı (pkk nın) devletimiz ilk zamanlar savaş ve darbe yorgunu olduğu için vatanın her karışına ekenomik yönden yetişemedi sebebi ayrıca içimizdeki mihraklarda bu yarayı derinleştirdiler kapanması zor hale getirdiler. Buna rağmen oraya birşeyler yapılmaya çalışıldı mesela eğitim görsünler diye okullar yapıldı öğretmenler gönderildi peki onlar nasıl karşılık verdiler sanıyorsunuz, okullar yıkıldı öğretmenler tabutla geldiler. Ve daha niceleri.

Burası Türk Topraklarıdır ve en az biz, Kürtlerin bulunduğu milli kimlik olarak görüldüğü yerlere saygımız var hak iddia etmiyoruz. Ama onlar biraz kendilerine baksalar bulundukları hiç bir coğrafyada hiç bir milli kimlikle anlaşamıyorlar orada mutlaka iç savaş yad akarışıklık oluyor biraz gören bir gözle bakmanız ve okumanız yeterlidir.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
size ne ya adamlar yapmışlar etmişler, o kadar milliyetçiysiniz de neden forumda ahmet, mehmet, atmaca, bölgenizin veya poyraz,şimşek gibi türkçe kullanıcı adı kullanmıyorsunuz da, yabancı dilde kullanıcı adı neden kullanıyorsunuz diye adama demezlermi.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17

seninle aynı fikirdeyim. 3-5 kendini bilmeze bakarak bütün kürtlere aynı gözle bakmak yanlış olur. unutmayalım ki kurtuluş savaşını kürtlerin de desteği ile kazandık.

Oyunlara gelmeyin.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65

Kürtçe konuşuluyodu zaten ezelden beri kürtçe konuşulmasına bişey diyen yok.Arnavutu Çerkezi Boşnağı Türkiye sınırları içerisinde ayrı bi harita çizmek istemediğinden,bizim dilimizde eğitim olacak diye tutturmadığından,yol kenarlarındaki tabelalar bizim dilimizde yazılsın ,bizim dilimizde yayın yapılsın demediğinden,yaşadıkları Ülkenin Bayrağına Dinine Diline saygı gösterdiklerinden tepki gösterilmiyor olabilir mantıki olarak.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
hangi garip harfler acaba?
burada ders vermek istemiyorum bölümü değil ama sen klavyeni ve bilgisayarın dilini bir incele özellikle flamanca ve avrupa dillerinde hiç görmediğin harfleri görürsün
kürtler bizim bilge kaandan bu yana birlikte yaşadığımız paylaşımlarımız olduğu bir kavimdir onların kültürünü asimile etmeye hakkımız yok o kültürü yok edemeyiz
kürtçeye yeni katılan harflere gıcık kapıyorsanki haklısın aynı dert azerbaycandada var o konuda ne yapmışız hiç
bırakın herkez ana lisanını istediği gibi konuşsun
bende fransızcadan geçen j harfine gıcığım ama ne yapabilirizki

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Böyle ucuz tartışamaları boşverelim arkadaşlar. Bu bir klavye isteyen istediği ürünü kullanır isteyen çince isteyen japonca kullansın ne önemi var ki.. Bugün forumdaki kaç kişi türkçe f klavye kullanıyor ki? isteyen istediğini kullansın ya niye sorun çıkartıyorsunuz ki...

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Tekrar diyorum kürtlerin bu ulkeye zarardan baska bır etkısı yok..
akp zaten onların yandası gıttıgı yere kadar yapıcaz herseyı dıyorlar..
kısaca dtp ıle bırlıkte bolucuk rolunu ustlendıler..

akp ataturkcu degıldır..
10 kasımda bıle Turk bayragı asmamıstır..
olenle olunmez gıbı lafla sacmalamıstır!

vs vs akp gıtmelı...

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ateş olsalar cürümleri kadar, klavyeleri olsa harf sayısı kadar değer görürler. yallaaah

perganon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kürtçe nedir yahu? Varmı böyle bir bayrak? Lazca klavye niye yok o zaman? Ağır konuşacam olmayacak! Ayıp olacak... Hepimiz insanız ama ben ülkemde başka bir bayrak terapisi altına girme tribine KATLANAMIYORUM!!!!

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bence her şeyleri olmalı kütçeyi kürtçe klavyeyi kullansınlar sonra anlayacaklar ne kadar gereksiz biri steklerinin olduğunu

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
size ne ya adamlar yapmışlar etmişler, o kadar milliyetçiysiniz de neden forumda ahmet, mehmet, atmaca, bölgenizin veya poyraz,şimşek gibi türkçe kullanıcı adı kullanmıyorsunuz da, yabancı dilde kullanıcı adı neden kullanıyorsunuz diye adama demezlermi.

Sana ne? :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452

Bence sizle vatanına bağlı milyonlarca kürt vatandaşımızla oyunlara alet edilen cahil kürtleri bir tutuyorsunuz.İlk başta bunun ayrımını iyi yapmalısınız.

Ve bu ayrımı iyi yapmanızı önerenlerin basında da Devlet BAHÇELİ geliyor.Yani diyor ki vefalı ve vatanına bağlı kürt kardeşlerimizle hainleri aynı kefeye koymayın.

Aman hocam ne yaptın sen? Bahçeli baş kürt düşmanı.Onun için Türk olmaması yeterli bi adamın. Kürdün iyisi de kötüsü de bir o adama.

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
neden hemen ön yargılı oldunuz niye bir klavye için elbet bizde kürdüz sizin isteklerinizi bizde istemekteyiz :)