30 Yaş üzerindekilere sınavsız Üniversite !

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ekli dosyayı görüntüle 6166

Birkaç yıl sonra üniversitelerin öğrenci bulmakta zorlanacağını belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Öncan, 30 yaş üstündekilere üniversiteye sınavsız giriş müjdesi verdi.

Özcan, "Son aşamaya gelen çalışma önümüzde öğretim dönemine yetiştirilecek" dedi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devrim niteliğinde yönetmelik hazırladı. Son şekli verilmek üzere olan yönetmelikle 30 yaş üstündekilere sınavsız ikinci üniversite hakkı verilecek. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, birkaç yıl sonra üniversitelerin öğrenci bulmakta zorlanacağını belirtti.

Bunun önüne geçmek için çalışma yaptıklarını ifade eden Özcan, ikinci diploma almak isteyenlere fırsat sunacaklarını söyledi. YÖK Başkanı, 30 yaşını dolduran üniversite mezunlarının vakıf üniversitelerine sınavsız girebileceğini dile getirdi.

VAKIFLAR SICAK BAKIYOR

Devlet okullarındaki boş kontenjanlara da öğrenci alınacağını vurgulayan Özcan, "İstediği bölümde okumak
isteyip de o fırsatı yakalayamamış pek çok kişi var.

Bazı bölümler için genel yetenek sınavı yapılacak. Vakıf üniversiteleri de yönetmeliğe sıcak bakıyor. Uygulama önümüzdeki döneme yetişecek" dedi.

YÖK Başkanı, yeni kurulacak üniversitelerle birlikte 'boşta kalan öğrenci' kavramının tarih olacağını da vurguladı.

BUGÜN Haber7

Reaksiyon puanı
189
Yapıyosanız bir işi tam yapın sınavı komple kaldırın. Okumak isteyenin de önüne sınav gibi saçma sapan şeylerle geçmeyin...

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Saçmalık. 30 yaş üzerinde kafasına esen herkes üniversiteye girmeye çalışıp gençlerin eğitim hakkına tecavüz edecektir. Hem sanki yeterince öğretim üyeniz var mı?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Siz önce açıkta kalan öğretmenleri atayım. Açıkta kalan tüm öğretmenleri atasanız Türkiye'nin ihtiyacı karşılanmıyor. ancak başka şeylere para ayırın.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
30 yasına gelmis, askerligini yapmıs, isini gücünü kurmus adam üniversite okumak istermi, 30 yasından sonra üniversiteye gidicem de nolucak, size para kazandırmaktan baska. bakkalmi isletiyosunuz üniversitemi.. gencleri sınavsız alsanıza eger adamsanız...