EBA'dan eDX'e uzaktan eğitim teknolojilerine yakından bakış

Bu konuyu okuyanlar

allura

Asistan
Cezalı
Katılım
4 Temmuz 2013
Mesajlar
419
Reaksiyon puanı
73
Puanları
28
Türkiye'de öğrenciler, öğretmenler ve akademisyenler İnternet bağlantısı sağlanan her ortamdan sisteme bağlanarak sınıf ortamında derse katılabilecek.

e-learning-yeni-886_hd.jpeg

https://webrazzi.com/profil/candeger/
İki çocuk annesi Deniz Şenol Sert hem anne hem de akademisyen olarak uzaktan eğitim meselesine en çok kafa yoranlardan... Özyeğin Üniversitesi'nde doçent olan Sert, özel okula giden iki çocuğunun da geçen hafta itibarıyla uzaktan eğitime başladığını söylüyor. Sert, "14 yaşındaki büyük kızım Lise Giriş Sınavı'na hazırlanıyor. Her gün yapması gereken belli soru sayısı var. Bunu da öğretmenine raporlamak zorunda... Sorumluluklarının farkında!" diyor. 9 yaşındaki kızının ise bu duruma adapte olmakta zorlandığını söylüyor. "Biz söylemeden asla derse oturmuyor. Öğretmen bütün kitapları eve gönderdi Bir grup da ödev verdi. Konuları izleyip ödevleri yapması lazım. Ama daha ilk günden ders yapmak istemedi" diyor.

Corona virüsüyle mücadele önlemleri kapsamında tatil edilen bütün okullar bugün itibarıyla uzaktan eğitime geçiyor. Geçen hafta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın yaptıkları açıklamaların ardından Türkiye’de bulunan 68 bin 415 okul ve 123 üniversite dersleri tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak işlenecek. Öğrenciler, öğretmenler ve akademisyenler İnternet bağlantısı sağlanan her ortamdan sisteme bağlanarak sınıf ortamında derse katılabilecek.

Üniversiteler de bu dönemde kendini bu eğitim biçimine adapte ederken alt yapısı olmayan üniversiteler için açık ders malzemeleri havuzu açılacak. Aynı zamanda derslerin TRT kanallarından takip edilmesi sağlanacak. YÖK Başkanı Yekta Saraç, vizelerin online yapılmasına ilişkin, "Bu hususu üniversitelerin kendi karar süreçlerinde, kendi şartları içerisinde sürdürmelerinin doğru olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. Dersler Office 365'te bulunan sohbet tabanlı bir çalışma sistemi Microsoft Teams''in yanı sıra Google Classroom, Google Meets, Moodle ve Sakai gibi uzaktan eğitim sistemleri kullanılıyor.

Örneğin Özyeğin Üniversitesi'nde a-senkron sistemine geçildi. Yani sadece dersin videosunu sisteme yüklemek yetecek. Doçent Dr. Deniz Şenol Sert, "Bu sistemin işleyip işlemeyeceği olup olmayacağını derse katılan öğrenci sayısı etkili olacak" diyor. Her dersi için WhatsApp grupları kurduğunu söylüyor ve nedenini şöyle açıklıyor: "Çünkü hepimiz için belirsiz dönem. Öğrencilerimin motivasyonu zaten az..."
 
Üst