Yardım 3 uzun bip

blaydew

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımı açamıyorum kendini yeniden başlatıyor ama başlatmadan önce 3 uzun bip çıkarıyor herşeyi denedim ama yapamadım bu hatayı daha öncedende alıyordum kendi kendine düzeldi ama ekran kaetı takınca tekrar olmaya başladı öğrenciyim bilgisayarcıya verecek param yok lütfen yardım edin ve görüntü gelmiyor

serayguler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Üç uzun bip sesi, genellikle bellek (RAM) hatası anlamına gelir. Bu durumda, RAM çıkarılıp yeniden takılarak veya farklı bir yuvaya yerleştirilerek çözülebilir. Çıkarttığınızda slotları hava üfleyip mümkünse ve mevcutsa kontak spres ile temizleyin sonra takıp deneyin. Ancak, bazen RAM'in kendisi arızalanmış olabilir ve değiştirilmesi gerekebilir.

Bunun dışında, üç uzun bip sesi farklı bir donanım arızasından da kaynaklanabilir. Örneğin, grafik kartı veya sabit disk arızası gibi. Bu nedenle, bilgisayarınızın açılış sırasındaki bip sesleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için, bilgisayarınızın marka ve modeline göre bir kullanım kılavuzuna başvurabilir veya bir teknik destek uzmanından yardım alabilirsiniz.