3 Ay Sonra 1 Mbit İnternet Tarifesi Kaldırıyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Neon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Neon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhabalar. Uzun bir süredir ShiftDelete'yi takip etmeme rağmen üşengeçliğimden yeni üye olmuş ve ilk konumu açmış bulunmaktayım. :mrgreen:

Neyse gevezeliği sonraya saklayayım. :laugh: Nerden buldu bilmiyorum ama bugün beni Turk Net'ten müşteri temsilcisi telefonla aradı. İşte uzun uzun Turk Net'in kampanyalarını vesayrelerini anlattı. Sonra kullandığım tarifeyi sordu, bende 1 mbit dedim. Ardından bana 3 ay sonra 1 mbit internet tarifelerinin bildiğimiz bütün internet servis sağlayıcılarından kaldıralacağını, 1 mbit internet tarifelerinin 8 mbit internet tarifesi olarak değiştirileceğini aktardı.

Adil kullanım fasafisosu olmasa bende 8 mbit tarifeye geçecektim ama bahsi geçen ben torrent kullanıcısı olunca pekte bana uygun bir tarife olmadığını anlamışsınızdır. :mrgreen: Neyse sözün özü bu konu hakkında bilgisi olan varsa biz 1 mbit tarifeli kullanıcıları aydınlatırlarsa çok sevinirim.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Sen istesende istemesende netlimitsiz tarifelere geçeceksin sonuçta ama bence 16mbps ye kadar 60 tl tarifesine geç...50gb kota var ama geç kotaya takılma...

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>1mbit Kablonet kullanıyorum 3 ay sonra değişeceğine ihtimal vermiyorum...

Neon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten en mantıklı tarifede 16 Mbps'ye kadar limitsiz 50 GB kotalı olanı. Ayrıca bu adil kullanım özelliğini geçersen hız 1 mbit'e düşüyormuş (Şu an kullandığım tarife). Hız namına önemli bir kaybım olmayacak. Geçersem eğer 16 Mbps gibi bir hızla ilk defa tanışacağım :mrgreen: Bir diğer güzel tarafıda 1 Mbps'ye 50 lira öderken, 1 Mbps'nin 16 katı olan 16 Mbps'ye 60 lira ödeyecem. 10 TL fark olacak.

TTnet adamı vezirde eder rezilde bakalım nolacak. İnşallah 16 Mbps'nin 16'sınıda köklerim. :laugh:

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
16mbps ye geçince bu hızın tamamını alacağını hiç sanmiyorum ama bulunduğun yerin vede senin modeminin desteklemesi lazım o hızı yoksa biraz zor...

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Uydunet alt yapısı varsa sizin orda sende uydunete geç.1mb sınırsız 29TL 5mb sınırsız 69TL

Adil kulllanım zımbırtısı yok.Full sınırsız.Torrent için birebir.TTnet 1mb ile 117 ile download yaparken.Uydunet ile 125 ile yapıyorsun.

Tavsiye ederim...
>>1mbit Kablonet kullanıyorum 3 ay sonra değişeceğine ihtimal vermiyorum...
Uydunet için geçerli değil.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
E işte o uydunet te her yerde yok... Gönül isterkii bende Süperonline a geçeyim ama YOK...

Süleyman Demirel in başbakan olduğu sıralarda gazetecinin birisi heycanla sormuş...
Sayın başbakanım sayın başbakanım ülkede petrol bitiyor ne yapacağız şimdi demiş...
Süleyman Demirel de cevaben...
VARDIDA BİZMİ İÇTİK demiş...:laugh::laugh:

Bunu niye anlattım bende bilmiyorum....:laugh:

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Ttnet'te hiç tarife değiştirmedim. 256 kb hızında internete bağlanmıştım. Daha sonra artıra artıra bu gün kullandığım 1 mbit ile devam ediyorum :) Bakalım 3 ay sonra ne olacak :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
isyan cikar kalkarsa.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bildiğim kadarıyla eski aboneler istedikleri takdirde 1 mb kullnamaya devam edecekler. ama gerek yok aynı fiyata 8 mb veya 60 tlye 16 mb kullanmak daha mantıklı. sen de demişsin adil kullanım kotası sana vursa bile hızın gene 1 mb olacak.

bu arada bazı arkadaşlar uydu neti önermiş. evet uydunet 1 mb ve 2 mb tarifeleri fiyat olarak uygun ama hız yükselince fiyat çok uçuyor. 5 mb bile 69 tl. o paraya adsl de 16 mb e kadar çıkabiliyo hızın.

geçen gün apartmana uydunet satıcıları gelmişti. kapı kapı gezip broşür dağıtıyorlardı. benim de zilimi çaldılar. ayda 29 tl limitsiz net satıyoruz dediler. ben "bana 1 mb hız yetmez. zaten 16 mb e kadar net alıyorum" deyince söyleyecek söz bulamadılar. peki diyip gittiler.

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 1 Ocak 2011 itibari ile netlimitsiz tarifelerde adil kullanım kotasından sonra download hızı 1 megabit e yükseltildi. Artık 512 kilobit değil bilginiz olsun.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bazi sirketler 1mbit/s'yi kaldirmis listeden zaten , yeni abonelere yok. ancak onceden alip kullananlara da bisey demiyolar :P

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
uzun süredir netlimitsiz (8mbit) tarifesindeyim. bir ara 3 aylıkta 16mbit limitsiz tarifesine geçmiştim. su anda 8mbit kullanıorum ve adil kullanım kotasını (25gb) her zaman geçsemde hızım hiç düşmedi. 100 gb altına düşmezdi kotam. 16 ikende hızım düşmedi. bir çok arkadaşa bunu söyledim ve onlarda geçtiler. ve onlarında hızında bi düşme yaşanmadı.. 100 liralık 8 limitsiz gibi kullanıoruz. hatta hızım 8 değil 9.4 mbit.. alt yapı düzelmesi nedeniyle hızımızı yukseltmişler. 49 tl fiati vardı ama 2 yıllık tahatutlu ındırıme gectim 1 sene boyunca 39 oduyorum.. 2. sene eski ucretten odeyecegım. Hiç bir zaman problemim olmadı.