3.12 GB RAM sorunu

abdullahmk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Başlığa bakınca hemen diyeceksiniz ki 64 bit işletim sistemi yükle düzelir. Malesefki bendeki sorun o değil.
MSI 945GCM7-L model, çift RAM slotlu ve maksimum 4 GB RAM destekleyen bir anakartım var. Geçenlerde belleğimi 4 GB ye çıkardım (2+2). Fakat BIOS tan system information a girdiğimde physical memory: 4096MB, usage memory: 3200MB olarak gösteriyor. Aynı şekilde Windows'da da 3.12 GB gösteriyor. 64 bit Vista ve 7 kurmayı denedim fakat nafile. Sizce bunun nedeni ne olabilir arkadaşlar? İki gündür beni çok rahatsız ediyor da bu konu... Bilgisayarımdan soğudum resmen yahu! :crying:

Hepinize teşekkürler

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
64 bit vistada yine aynı şekilde 3.12 gb mı görünüyor tam anlamadım dediğni

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Donanımdan pek anlamam ama ekran kartınız on board mu? O kullanıyor olabilir.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
benim de ram 4gb ama 3 gb olarak görüyo çünkü 32 bit neyse. şimdi sen bir seferde zaten 4 gb ram kullanamassın bukadarı fazla bile bugün için. bukadar ram e ihtiyaç duyacağın bir zaman gelirse zaten windows 7 ye geçersin 32 bit te 4gb ram ı görebiliyor. ha 3gb ha 4 gb bu sana extra performans vermez kardeşim:yes:

can_dostum1979

Asistan
Reaksiyon puanı
2
anakartın desteklediği chip sayısının ne olduğunu bilmiyorum ama büyük ihtimalle bundandır.

abdullahmk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorun işletim sisteminde değil. onursevim kardeşim evet hem 64 vista hem de 64 bit 7 denedim. sorun kökten bios ta 3.12 görüyo windows naapsın :) hüseyin kardeşim haklısın aslında 3 gb fazlasıyla yetiyo. bu arada win7x64 rtm kullanıyorum. fakat 4 gb var ve ben 3 ünü kullanabiliyorum bu beni çok rahatsız ediyo. candostum1979 anakartın desteklediği chip sayısı derken neyi kastettin anlayamadım. nitekim sorun tahminimce anakartta yada ramler de. donanımsal yani ma çözemedim :crying:

MSI Türkiye yetkilisiyle telefonda konuştum. Adam RAM lerin yazılımıyla alakalı dedi fakat bana pek inandırıcı gelmedi. Dedi ki ben de kendi bilgisayarımda 8 GB RAM kullanıyorum fakat 3 GB olarak görüyo seninki gibi. Ama o öyle görse de aslında kullanıyo tamamını. dedi. Heralde kısaca anakartın bozuk kardeşim MSI anakrtlarda hep sorun çıkıyo zaten değiştir anakartını bi daha da ne sen MSI al ne de başkasına tavsiye et :)

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
emin diğilim ama kasanın içini açıp içinde bulunan küçük saat piline bezer olan pili çıkar bi süre bekle bios ayarları sıfırlanır belki düzelir kaybedicek bişeyin yok

abdullahmk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet bir deniyeyim denemekten zara gelmez :)

offfff ekran kartının altında pil :bored: kim uğraşcak şimdi onla yavv! :(

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu sorun benim başımada geldi. Benim anakartım asrock p43twins1600 dü. 4 gb ddr3 ram taktım tabi hızınıda 1333 yaptım. bide ne göreyim 3 gb. Hızını 1066 yada 800 mhz ayarlarsam bi sorun olmuyor. 1333 yapınca 3 gb görünüyor. Ram inin hızını düşür düzelir dostum. Biostan ayarlarını kontrol et. Kolay gelsin.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
everets programıyla 4 ram'inde "cas " gecikme değerlerini incele eşitmi değilmi bak
bir diğeride anakartının biosunu güncellemeyi dene,bence bir ram'in gecikme değeri diğerinden farklı olduğu için o ram görünmüyordur.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
bios un en güncel sürümünü yükle düzelmesi lazım...

SaMaRRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1)iki ramde aynı markamı? aynı marka olmaları çalışmaları için daha iyi olur.

2)ramde bir bozukluk olabilir(rami çıplak elle tedbir almadan tuttuysan statik elektrik boşalımı olmuştur. buda rami bozar). bir arkadaşından falan ram bulabilirsen ödünç alıp dene bence(rami tutmadan önce elindeki statik elektriği atman gerekir. toprağa dokunmak bilinen bir yöntem)

3)bios u güncellemeyide deneyebilirsin.