3.000 tl Monitörlü Toplama PC önerisi lazım

tetik344

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi forumlar dostlar şöyle orta düzey bi pc istiyorum şuan kullandığım pc de cs go oyununda 40 küsür fps alıyorum ve fps de değişmiyor sabit böyle durumları yaşamıcağım just cause 3 , battlefield 3 gibi oyunları maksimum perforamans da oynuyacağım bilgisayar olsa yeter oyunlar ve fps üzerine kurulu bir sistem olsun birde kasa sağlam olsun yani kışın pek kullanmıcağım saklanıldığı zaman hasar almasın.

birde birşey sorucam işletim sistemi muhabbetini pek bilmiyorum araştırırken gözüme çarptı toplama pc alırken işletim sistemi içinde ayrı bi para mı veriyoruz anlamadığım tarafta şurası şuan benim kullandığım bilgisayar

3 sene önce 1.100 tl civarında monitörü klavyesi herşeyi hazır carrefourdan alınmış bi bilgisayar şuansa bilgisayar toplarken birde 600 tl felan işletim sistemine mi vermek gerekiyor

hazır toplanmış video felan öneriside olabilir fiyat güncel olsun gerisi önemli değil

Flardryn

Asistan
Reaksiyon puanı
144

Bu sisteme ssd ve monitör ekleyebilirsiniz. Windowsu kendiniz kuruyorsunuz. Para verip vermemek de size kalmış kimileri çakma kuruyor kimileri key alıyor internetten vs. Şu konudan Windows 10 Pro Retail Lisans 50 TL ucuza lisans edinebilirsiniz.

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317

Bu sisteme ssd ve monitör ekleyebilirsiniz.
Pentium islemciye rx 470 almak paranin bir kismini cope atmak demektir. Bu ekran kartina en dusuk i5 6400 ya da 7400 alinmali. İslemci sabit kalacaksa gtx 1050ti alinmali. Elde kalan parayla diger parcalar yukseltilir.

Bunun disinda vaktim olursa guzel bir sistem toplayip yazabilirim buraya.

Flardryn

Asistan
Reaksiyon puanı
144
Pentium islemciye rx 470 almak paranin bir kismini cope atmak demektir. Bu ekran kartina en dusuk i5 6400 ya da 7400 alinmali. İslemci sabit kalacaksa gtx 1050ti alinmali. Elde kalan parayla diger parcalar yukseltilir.

Bunun disinda vaktim olursa guzel bir sistem toplayip yazabilirim buraya.

g4560 ile 1050 ti almaktansa rx470 ile alırım açıkçası bütçe varsa. Sonuç olarak oyun odaklı sistem olacak işlemci isteyen oyunlarda ufak darboğaz olur ama fps sıkıntısı yaşatmaz. Testleri var youtubede. i5-rx470 ile dizilirse sistem monitör dahil 3 bin liraya dizilebiliceğini sanmıyorum dizilebiliyorsa tabi ki i5 ile kurulsun.

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
g4560 ile 1050 ti almaktansa rx470 ile alırım açıkçası bütçe varsa. Sonuç olarak oyun odaklı sistem olacak işlemci isteyen oyunlarda ufak darboğaz olur ama fps sıkıntısı yaşatmaz. Testleri var youtubede. i5-rx470 ile dizilirse sistem monitör dahil 3 bin liraya dizilebiliceğini sanmıyorum dizilebiliyorsa tabi ki i5 ile kurulsun.

i3 6100 - rx 470 ikilisi kullanan biri olduğum için söylüyorum bunu. Fps 50 de sabitlense veya daha düşük fps'lerde çalışsa eminim daha akıcı bir oyun deneyimi yaşarım. Ama 60 fps oynarken darboğaz sonucu fps düşünce yaşanan takılma oyun zevkinin içine ediyor. Özellikle açık dünya oyunlarında iş daha da kötü oluyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
Ekran Görüntüsü (61).png

Eğer 3400 tl'ye kadar çıkabilirim dersen ileride yükseltmeye müsait bir sistem toplanabilir. Bu şekilde çok güzel bir oyun performansı alınır. Ama tam 3000 tl olması gerekiyor dersen aşağıdaki sistem şu an en iyi f/p sistemidir.

Ekran Görüntüsü (62).png

Flardryn

Asistan
Reaksiyon puanı
144
i3 6100 - rx 470 ikilisi kullanan biri olduğum için söylüyorum bunu. Fps 50 de sabitlense veya daha düşük fps'lerde çalışsa eminim daha akıcı bir oyun deneyimi yaşarım. Ama 60 fps oynarken darboğaz sonucu fps düşünce yaşanan takılma oyun zevkinin içine ediyor. Özellikle açık dünya oyunlarında iş daha da kötü oluyor.

6100-1050 ti ikilisi var bende de. Sıkıntı yaşamadım hiç şu ana kadar ama gta5 online ya da bf1 multiplayer gibi deneyimlerim olmadı. Single player -cs go-h1z1 vs gibi oyunlarda sıkıntısızım. Açık dünyada o kadar sıkıntılıysa 1050 ti ile dizilebilir 6100 farkı yok denecek kadar az zaten.