selinil
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 5
Arkadaşlar bilgisayarıma iki tane 8 gb lık ram taktırınca mı sadece 16 gb ram taktırinca mı daha hızlı olur sizce? İkisi arasında nasıl bir fark var?
Tesekkur ederimAnakartınızın tek bir slota verdiği ram desteği ile alakalı yani anakart tek slotta 16 GB destekli ise onu almak daha mantıklı ama her slot için 8gb veriyor ise 8+8 takılmalı (=
Laptop anakart olduğu için sanırım Drr4 desteği yok.
Normalde dual channel daha pahallı olur ama laptoplarda yükseltme yapmak kolay olmadığı için bence 2x8 alın ve i7 9750H güçlü bir işlemci ama yine de onun için soğutma şart notebook soğutması da takın.Bu bilgisayara taktıracağım![]()
Abra A5 V15.2.2 15,6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
Monster Abra A5 V15.2.2 15,6" Gaming Laptop, NVIDIA GTX 1650 ekran kartı ve 1920x1080 IPS Mat LED ekranı ile gerçekçi oyun deneyimi sunuyor.www.monsternotebook.com.tr
Cok tesekkur ederim ?Normalde dual channel daha pahallı olur ama laptoplarda yükseltme yapmak kolay olmadığı için bence 2x8 alın ve i7 9750H güçlü bir işlemci ama yine de onun için soğutma şart notebook soğutması da takın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu arada M.2 yerine normal SSD alırsanız fiyatı oldukça ucuzlar.
Render yapacağım sinema okuyorum yani kurgu benim için onemli bir de ustune grafik okuyorum yani tüm adobe ailesini baya aktif olarak kullanacagimÇok yüksek Ram gerektiren bir işlem yapmayacaksanız yukarıdaki arkadaşlarımın da dediği gibi iki tane 8 lik ram takabilirsiniz. Ama fiyat açısından iki tane 8 lik Ram yerine bir tane 16 GB Ram alabilirsiniz
2x8'lik. Çift kanal tek kanaldan iyidir.Arkadaşlar bilgisayarıma iki tane 8 gb lık ram taktırınca mı sadece 16 gb ram taktırinca mı daha hızlı olur sizce? İkisi arasında nasıl bir fark var?
Ama böyle yaptığı zaman ram ekleyemeyecek2x8'lik. Çift kanal tek kanaldan iyidir.
Ne alaka? Zamanı gelince 2x16 yapar ve anakartı destekliyorsa Mhz arttırır.Ama böyle yaptığı zaman ram ekleyemeyecek