2tb Seagate Harddisk Sorunu

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Harddisk dolu görünüyor ama içerisine girdiğim zaman bu klasör boş yazıyor. Lütfen yardım edin. İçerisinde film ve fotoğraf arşivim var. Ne yapacağımı bilmiyorum.
FVGzPT8.jpg

uhYvRPt.jpg

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Virüs olabilir. Öncelikle malwarebytes ile tarattır

djxeonn

Asistan
Reaksiyon puanı
5
kardesim dosyalar gvirus kapmıs olabilir

ilk once bir virus taramasın yap sonra klasor seceneklerinden gizli dosyaları goster secenegini isaretle oda olmazsa recovery programıyla bir tarat bakalım ne cıkacak

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
kardesim dosyalar gvirus kapmıs olabilir

ilk once bir virus taramasın yap sonra klasor seceneklerinden gizli dosyaları goster secenegini isaretle oda olmazsa recovery programıyla bir tarat bakalım ne cıkacak
Dosyaları göster/gizle'den hiçbirşey olmuyor. ''korunan işletim sistemi dosyaları gizle'' yanındaki tik işaretini kaldırıyorum ama ne yazıkki sonuç aynı. Biraz araştırdım bunun için bir komut dosyası buldum ama onuda beceremedim. Ben mi yanlış yazıyorum anlamadım.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Başlat menüsünden Çalıştıra cmd yaz enter a bas
Daha sonra hdd harfi ne ise örnek F ise F: yaz enter a bas
sonra şu kodu kopyala
attrib -h -s -a -r /d /s

oraya yapıştır enter a bas tamamdır virüsten dolayı gizlenmiş klasörlerin

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Başlat menüsünden Çalıştıra cmd yaz enter a bas
Daha sonra hdd harfi ne ise örnek F ise F: yaz enter a bas
sonra şu kodu kopyala
attrib -h -s -a -r /d /s

oraya yapıştır enter a bas tamamdır virüsten dolayı gizlenmiş klasörlerin
i0jz7aG.jpg

Erişim engellendi falan yazıyor. Değişen birşey yok.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Arkadasım sen dediğimi yaptınmı uğraşıyorsun hàla
Senın sorunu virüs malwarebytes ile tarama yap. Birde yac programını kur sorunun çözülir

djxeonn

Asistan
Reaksiyon puanı
5
yada kardesim recover ny files programıyla bi tarat

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Harici diskinde zararlı yazılım yok sadece dosyaların gizlenmiş. Harici hard diskinizin üzerinde sağ tıklayıp ardından Özellikler seçeneğini tıklayın. Açılan pencerenin üst tarafında Araçlar yazan sekmeyi tıklayın. Ardından Hata Denetimi bölümündeki Şimdi Denetle düğmesine basın. Açılan küçük penceredeki 2 seçeneği de işaretleyerek Başlat düğmesine basın. Tarama, hard diskinizin kapasitesinin büyüklüğüne göre uzun sürecektir. Sabırla bekleyin. İşlem bitince gizli dosyaları göster diyoruz bu kadar kolay gelsin.

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Diski Malwarebytes Anti-Malwareprogramı ile tarattım ve bulduğu bütün şeyleri sildim. PC'yi tekrar başlattım ve sorun çözüldü. Teşekkürler arkadaşlar.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36

Temizlendikten sonra yac uygulamasını kur. Temizlik yap internette ayarları var uygularsan gizli dosyaları görebilirsin gizli klasörleri şuan göremiyorsan virüs dosya gizlemek ozelligini aktif etmiş ve çözmek uğraştırıyorsunuz yac ile bu sorunu giderirsin

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Temizlendikten sonra yac uygulamasını kur. Temizlik yap internette ayarları var uygularsan gizli dosyaları görebilirsin gizli klasörleri şuan göremiyorsan virüs dosya gizlemek ozelligini aktif etmiş ve çözmek uğraştırıyorsunuz yac ile bu sorunu giderirsin
Şimdi de bilgisayarı her açtığımda bu not açılıyor ?
cAEbv5K.jpg

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
şu fix programını uygulayıp dene
http://go.microsoft.com/?linkid=9767717

veya

[h=3]Yöntem 1: Desktop.ini Dosyasını Silme[/h]
  1. Windows Gezgini'ni başlatın.
  2. Araçlar menüsünde, Klasör Seçenekleri'ni ve sonra Görünüm sekmesini tıklatın.
  3. Gelişmiş ayarlar kutusunda, Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle ve Korunan işletim sistemi dosyaları gizle onay kutularını tıklatıp temizleyin (zaten temizlenmemişlerse) ve sonra da Tamam'ı tıklatın.
  4. Desktop.ini dosyasının, bu makalenin "Belirtiler" bölümünde açıklanan satırları içeren tüm örneklerini silin. Bunu yapmak için:
    1. Aşağıdaki klasörlerin her birini bulun, Desktop.ini dosyasını sağ tıklatın (dosya bu klasörde varsa) ve sonra da 'ı tıklatın:
      • sürücü:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup
      • sürücü:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs
      • sürücü:\Documents and Settings\All Users\Start Menu
      Burada sürücü, Windows'un yüklü olduğu sürücüdür.
    2. Dosyanın aşağıdaki satırları içerdiğini doğrulayın:[.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21787

Dosya bu satırları içeriyorsa, dosyayı sağ tıklatın, Sil'i tıklatın ve silme işlemini onaylamanız istendiğinde Evet'i tıklatın.
  5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun çözümlendiğini doğrulayın.
[h=3]Yöntem 2: Sistem Yapılandırma Yardımcı Programı'nı (Msconfig.exe) Kullanarak Başlangıç Öğesini Devre Dışı Bırakma[/h]
  1. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın.
  2. kutusuna msconfig yazın ve sonra da Tamam'ı tıklatın.
  3. Başlangıç sekmesini tıklatın.
  4. Konum sütunundaki Başlangıç Öğesi altında Ortak Başlangıç olarak listelenen ve aşağıdaki konumlardan birinde bulunan (Komut sütununda belirtilir) masaüstü girdilerinin yanındaki onay kutularını tıklatıp temizleyin:
    • sürücü:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup
    • sürücü:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs
    • sürücü:\Documents and Settings\All Users\Start Menu
  5. Tamam'ı tıklatarak Sistem Yapılandırma Yardımcı Programı'ndan çıkın.
  6. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun çözümlendiğini doğrulayın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dosyalr göremediyse ef commander programını kur oradan daha rahat işlersin ve kesinve kesin yeeklediktensonra format ve formattan sonra antivirüs kur ve sonra o hdd yi tak ve diğer işlemlerini yap

messerdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herşeyi denedin ve dosyalarını kurtaramadın mı.R s studio programını kullanıp dosyalarını başka diske kaydetmeni öneririm çünkü kaybetme ihtimalin her denemende artıyor.Fakat uyarıyorum baya uzun sürecektir.recovery kullanmanı tavsiye etmem o da uzun sürer ve arayüzü yavaş çıldırabilirsin. İkisinide kullandım r s studio daha iyi belki basit bir yolla dosyaları görünür de kılabilirsin bilmiyorum ben sadece en son çare dedim ona göre kolay gelsin.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Sorun çözüldü dosya kurtarma olayı değil virüs olayı idi. Son yorumları okumadan yazmayın bence.

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Sorun çözüldü dosya kurtarma olayı değil virüs olayı idi. Son yorumları okumadan yazmayın bence.
Dün akşam da denedim ama çözemedim şu desktop.ini muhabbetini. Ben mi yapamıyorum acaba. O fix programı bende çalışmıyor Win8.1 kullandığım için.

messerdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gördük çözülmüş mü çözülmemiş mi,dosya kurtarma olayı değil virüs olayı diyorsun virüsü silemiyorsa dosyaları getiremiyorsa ne anlamı kalacak. Ben en son çare dosya kurtarma yapabilirsin dedim.Sen de benim ne yazdığımı okumadan benim yorumum hakkında yazma.

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Harici HDD ile ilgili bir sıkıntı yok şuan. Sadece bilgisayar açılırken çıkan şu desktop.ini zımbırtısından kurtulamadım.

messerdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Desktop.ini zımbırtısının birçok nedeni olabilir.ini dosyasına virüs bulaşmış olabilir veya kayıt defteri dosyaları tam yüklenememiş olabilir veya bazı driverlar eksik olabilir.Öncelikle iyi bir antivir programla taratmanı öneririm düzelmezse geri yükleme ya da sistem yenileme yapabilirsin, driverları da bir güncelle, bence virüs bulaşmış.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Desktop ini dosyasını sil