299 Liraya iPhone 6!

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
[h=1]299 liraya iPhone 6![/h]
f_ds_192753796697.jpg

Türkiye'de 2.349 liradan satışa sunulan 16 GB'lık iPhone 6 bir internet sitesinde 299 liraya satışa sunuldu. Sitedeki 'Dolandırılmayın' uyarısı dikkat çekerken, dolandırılan vatandaşlar ise isyanda.

iPhone dolandırıcılığı bu defa yeni nesil iPhone'lara sıçradı. Türkiye'deki satış fiyatı 2.349 lira olan iPhone 6 bir internet sitesinde 299 liradan satışa sunulurken, dolandırılan vatandaşlar isyanda.

Numara aranmıyor

Şikayetvar sitesinde yer alan bir şikayette;

"Etlik/Ankara Aras Kargo şirketinden karşı ödemeli bir siteden iPhone 6 siparişimi aldım. Ancak sitede yapılan reklam videosundaki ve fotoğraflardaki ürüne uzaktan yakından ilgisi olmayan bir ürün elime geçti. Bu ürünü iade etmek istiyorum. Satın almış olduğum ürünün satıcı firmasına irtibat telefonundan ulaşmak için defalarca aradım. Ancak numara aranmıyor.

Bu ödemeyi kredi kartımla yaptım. Ürün ücreti 300.00 TL ve fişimi atmadım. Üründen memnun değilim ve paramın iade edilmesini istiyorum. Konu ile ilgili tarafıma ücret ödeme iadesi yapılmadığı takdirde şirketten yargı yoluyla şikayetçi olacağım" denildi.

'Dolandırılmayın' uyarısı da var!

Öte yandan sitedeki bilgilendirmede dolandırılmayın uyarısı ise dikkat çekti. Bilgilendirmede

"Çok Önemli Bilgilendirme: Dolandırılmayın!

Internet üzerinden cep telefonu satışı yapan bazı web sitelerinde maalesef olumsuz alışveriş deneyimleri yaşanmaktadır. Ticari ahlak, hak ve hukuktan yoksun bazı hayali kişi ve kurumlar, özellikle PTT Kargo gönderimlerinde boş kutu, maket telefon, ruj, kol saati gibi ürünler gönderip, vatandaşı mağdur etmişlerdir.

İnternette yapacağınız alışverişlerde kendinizi güvence altına almak için paketinizin özel bir kargo şirketi ile (Örnek: Aras Kargo, Yurtiçi Kargo, UPS International , Sürat Kargo) gönderildiğinden mutlaka emin olun. Kamuya ait taşıma firmalarında (Örnek: PTT, Postane) kurumsal bir kimlik gerekmemektedir ve gönderici adresi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Once kargo sirketlerine yuklu ceza keseceksin. 5 10 degil daya 1 milyonu bakalim o zaman bu sahtekarlar vatandasa nasil yollacak o telefonlari ? :) daha cok canimiz yanar....

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Neredeyse her televizyon haberlerine konu olmus diger bi olaydan yola cikalim. Adam ariyor ben polisim bilmem ne , vatandas buna inaniyor kalkip de iphone 6 300 tl ye nasil inanmasin. Hergun bu olay haberlerde servis edilmesine ragmen..... ayni bu olay da bunun gibi. Iki anahtar kelime iphone 6 ve ucuz yanyana getir cazibe eklensin urune. :) zamanin da birileri cikip egitim sart demisti bu ulke icin. Kim dinledi? Kimse dinlemedi. Iste simdi dinlemeyenlerin bi kismi bu tuzaklara dusuyor.daha da cok dusecekler.Cahillik parayla degil bu memlekette..... anlatabildim mi ?

Not : politika olmasin ve konu dagilmasin diye isim vermedim. [emoji1]

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
üzülmem, iphone un ne olduğunu bilen fiyatını da bilir.
bile bile lades.giden paraya acırım.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
300 liraya iphone 6 olabileceğini düşünün insan boşverin ya olmamış bu adam

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Bu ülkede böyle insan kandırmaz, çocukları kandırmaktan daha kolay hale gelmeye başladı, işler tersinemi dönüyor anlamış değilim.

Telefonlar akıllanıyor, insanlar gerizekalılaşıyorlar...

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
2300 liralık telefonu kim 300 liraya verir düşünemiyorlarmı bunu. Değil 300 lira şu an 1700 falan bile deseler şüphelenirim. Bunları nasıl kişiler alıyor merak ediyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
saçmalama [MENTION=371155]webelectronics[/MENTION] kargo şirketlerinin ne alakası var? ürün belli fiyat belli kanmasınlar...

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Şükretsinler penis büyütücü sipariş edip paketten büyüteç çıkmamış :lol:

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
2011 yılında çıkmış Iphone 4S bile halen 1000 tl civarlarında satılırken Iphone 6 yı 300 TL ye alabilmeye inanmak?
Bazı arkadaşlarında dediği gibi artık bu tür durumlarda mağdur olan insanlara acımıyorum malesef.

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kargoyu engellersen adamlarin satislari duser. Kurye yapamazlar pahali ptt yapamazlar devletin.

Simdi senin basina gelse bu olay sikayete nerden baslarsin. Tabii ki kargo sirketinden. Para karsiligi aliyorsun ve iade almak zorundalar.

aras kargoda yurtici kargo da ve benzeri ozel firmalarda bunlardan kacinarak parayi vermeyip sana bos adres veriyorlar.cunku kimden aldiklarini bilmiyorlar. Sistem zayif. Halbuki kendi politikalarinda odemeli urunlerde kuryenin yaninda acip geri iade olayi var.

Sen bugun ciddi rakamlar ile ceza kesersen bu firmalarin tasima politikalari drgisecek. Vatandasin eline bu cihazlar daha zor sartlar altinda ulasacak. Bu sefer de satan adamlar baska yerlere yonelecek. Ama bu seferde kucuk kargo sirketleri riske girmeyecek. Cunku ceza duyulur herturlu. Bakiniz oto kiralama firmalari. Dunku olay hemde...

Bugun alsan o cihazi adres bilgisi sorsan kargoya sana verir ama bos bi yer gosterirler. Kucukler de riske girmez mali tasimazlar.

Kabaca ellerini kollarini kesebilirse devlet bu seklde. Bu olayin onune gecer diye dusunuyorum.

Direk teknik takip yapsan bile adami yakalasan bile ; iceri attin nitelikli dolandiriciliktan diyelim ; o adam iceri girer devamini akrabasi yapar. Bu is boyle cunku. Ama elini kolunu kesersen o adam dusunur dusunur ve yapamaz. Cunku aliciya ulastirabilecek yol yok.

Ben katiliyorum arkadaslara bizim millette hata var. Cahiliz ama devlet biraz uyanik olup da ceza kesebilirse bu isin kaymagini yer. Bi tas ile 2 3 kus vurur. :) ben bu noktaya deginiyorum.

Sana soyle diger bir ornek vereyim bu tip de baska suc. Alo ben polisim iste sizin ustunuzden para aktarimi varda bilmem ne. Polis niye bisi yapamiyor yillardir. 50 milyon hat var. Teknik takip yetersiz cunku. Hangisini tespit etsin?
Hangisini kapasin hangisini yakalasin.

Ama bu telefon olayinda 3 4 firma var. Kopruyu yiktinmi is biter. Yapan adamda 3 kere dusunur. Nasil olsa yollayamayacak mali o zaman olay kendiliginden biter diye dusunuyorum. [emoji1]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Biri bana 300 TL verip iphone 6 sahibi olabilecek insanın umudundan versin. İhtiyacım var.

MehmetF4tih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Biri bana 300 TL verip iphone 6 sahibi olabilecek insanın umudundan versin. İhtiyacım var.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
abi nası inanırlar yav, altından pahalı ürün hiç 300 lira olur mu

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Dolandırılanlar hak etmişler bence.

Spy.94

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İnternetten aldığına göre bu işle haşır neşir biri en azından google'ı biliyodur. Yeni bi sekme açıp iphone'un maliyeti ne kadar diye aratsa almamaya ikna olur zaten. Ulan telefonu zaten 200-300$'a üretiyolar, nasıl bir indirim ki bu. Hayır tek akıllı siz misiniz de milletin 3000 verdiği telefonu 300'e alabileceksiniz :D Vallahi hak ediyor bu millet dolandırılmayı :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İnternetten aldığına göre bu işle haşır neşir biri en azından google'ı biliyodur. Yeni bi sekme açıp iphone'un maliyeti ne kadar diye aratsa almamaya ikna olur zaten. Ulan telefonu zaten 200-300$'a üretiyolar, nasıl bir indirim ki bu. Hayır tek akıllı siz misiniz de milletin 3000 verdiği telefonu 300'e alabileceksiniz :D Vallahi hak ediyor bu millet dolandırılmayı :D

Dediğin gibi maliyeti 300$ 'ı görmüyor canım arkadaşım. Hadi dediğin gibi olsun, o halde mağazalarda maliyetine satış yapıyorlar. ( USA )

yavuzergun44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mail order ile ödeme yapmıştırsın. Bankanı ara ve durumu anlat kart çekimini iptal etmelerini iste, büyük olasılıkla kabul edilecek ve yaptığın ödemeyi iade edeceklerdir.

ozgurchocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kargoyu engellersen adamlarin satislari duser. Kurye yapamazlar pahali ptt yapamazlar devletin.

Simdi senin basina gelse bu olay sikayete nerden baslarsin. Tabii ki kargo sirketinden. Para karsiligi aliyorsun ve iade almak zorundalar.

aras kargoda yurtici kargo da ve benzeri ozel firmalarda bunlardan kacinarak parayi vermeyip sana bos adres veriyorlar.cunku kimden aldiklarini bilmiyorlar. Sistem zayif. Halbuki kendi politikalarinda odemeli urunlerde kuryenin yaninda acip geri iade olayi var.

Sen bugun ciddi rakamlar ile ceza kesersen bu firmalarin tasima politikalari drgisecek. Vatandasin eline bu cihazlar daha zor sartlar altinda ulasacak. Bu sefer de satan adamlar baska yerlere yonelecek. Ama bu seferde kucuk kargo sirketleri riske girmeyecek. Cunku ceza duyulur herturlu. Bakiniz oto kiralama firmalari. Dunku olay hemde...

Bugun alsan o cihazi adres bilgisi sorsan kargoya sana verir ama bos bi yer gosterirler. Kucukler de riske girmez mali tasimazlar.

Kabaca ellerini kollarini kesebilirse devlet bu seklde. Bu olayin onune gecer diye dusunuyorum.

Direk teknik takip yapsan bile adami yakalasan bile ; iceri attin nitelikli dolandiriciliktan diyelim ; o adam iceri girer devamini akrabasi yapar. Bu is boyle cunku. Ama elini kolunu kesersen o adam dusunur dusunur ve yapamaz. Cunku aliciya ulastirabilecek yol yok.

Ben katiliyorum arkadaslara bizim millette hata var. Cahiliz ama devlet biraz uyanik olup da ceza kesebilirse bu isin kaymagini yer. Bi tas ile 2 3 kus vurur. :) ben bu noktaya deginiyorum.

Sana soyle diger bir ornek vereyim bu tip de baska suc. Alo ben polisim iste sizin ustunuzden para aktarimi varda bilmem ne. Polis niye bisi yapamiyor yillardir. 50 milyon hat var. Teknik takip yetersiz cunku. Hangisini tespit etsin?
Hangisini kapasin hangisini yakalasin.

Ama bu telefon olayinda 3 4 firma var. Kopruyu yiktinmi is biter. Yapan adamda 3 kere dusunur. Nasil olsa yollayamayacak mali o zaman olay kendiliginden biter diye dusunuyorum. [emoji1]

En mantıklı cevap senden gelmiş 😉

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Dediğin gibi maliyeti 300$ 'ı görmüyor canım arkadaşım. Hadi dediğin gibi olsun, o halde mağazalarda maliyetine satış yapıyorlar. ( USA )

Hangi magazaymis o? Kontrat imzalarsan 200 dolara sahip oluyorsun ve aylik iki yil boyunca belirli bir ücret ödüyorsun.

Normal fiyati 550 dolar üzerinde iphone 6 4,7 inch.

Spy.94

Asistan
Reaksiyon puanı
2
650$'a satılıyor iPhone 6'nın minimum versiyonu. ABD'de falan sistem biraz farklı. 2 senelik kontrat yaptığında 200$'a alabiliyorsun. Avrupa'da çoğu telefon bedava alınabiliyor bu kontrat sistemi sayesinde. Bizdeki faturaya yansıtma sistemi gibi değil o iş.

s6pIhLU.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
insalar bunu hak ediyor tvlerde her yerde nerseyse bu konularla alakalı haber var bizim memleket insanıda kendini akllı sanar 2000bin tl lik telefonu 200liraya alacağını sanır sonunda kututan salatalık cıkar bu memleket insanı bunu hak ediyor bir profun bile kandırıldığı ülkede yaşıyoruz türk milleti olmakla cok övünürüz yalandan:) en övünülecek durum dünya ülkelerinde en büyük hırsız bir millet olduğumuzla övünmeliyiz.. yazıyı okuyan belki bana kızacaktır ama vallahi durum bukadar acı

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Ya nasıl bir kafa var bu insanlarda. Milyonlarca insan gerizekalı gibi gidip 3000 tl para veriyor. Bunlarda tek akıllılar 300 tl ye alıyor. Ya gerçekten test Amaçlı verseler kabul etmem.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
650$'a satılıyor iPhone 6'nın minimum versiyonu. ABD'de falan sistem biraz farklı. 2 senelik kontrat yaptığında 200$'a alabiliyorsun. Avrupa'da çoğu telefon bedava alınabiliyor bu kontrat sistemi sayesinde. Bizdeki faturaya yansıtma sistemi gibi değil o iş.

s6pIhLU.jpg

Bizde faturaya yansıttığında üstüne 1000 milyar koyuyor :D

Reaksiyon puanı
16,128
akıl var mantık var 2349lira olan iphone6 nasıl 299lira olur? onun kasası bile o fiyata satılmıyor.

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kardeşim yabancı ülkede olsa anlarımda burası Türkiye ya çakmadır yada iphone 6 görünümlü iphone 3 dür :))

ozkan0007

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence bu durumlar insanların cahilliğinden değilde,böyle bir ilan gördüğümüzde içimizdeki fırsatçılık ve karşımızdakini keriz yerine koymak duygusu ön plana çıkıyor.Sonuç keriz gördüğün seni kerizliyor hepsi bu.