2918 Nolu Yasa

Bu konuyu okuyanlar

venselos

Asistan
Katılım
15 Kasım 2008
Mesajlar
306
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Yasayı bilmekte yarar vardır. Kimsenin başına gelmesin, ama diyelimki Trafik kazası geçirdiniz. Yaralı var, hastaneye gittiniz.
Sizlerin 2918 nolu yasayı bilmediğinizi zannederek,
''Yapılacak müdahale ve tedavi ücretlerini ödeyeceğinize dair şu belgeyi imzalayın'' teklifi ile karşılaşırsanız... Ancak siz de Bu belgeyi imzalamazsam, bana müdahale ve tedavi etmeyeceğinize dair bir belgeyi imzalayıp getirin..
Dediğiniz anda hastane nin bütün imkanları sizin için seferber olacaktır.

2918 sayılı Trafik kanununu mutlaka okuyun.
Tüketiciler birliği, Kazazedelerin haklarıyla ilgili bir rapor hazırladı.
Trafik kazası sonucu yaralanan ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan kazazedelerin, kanuna göre tedavi için ücret ödememesi gerektiğini bildirdi.
Kaza sonucu yaralanan ve Herhangi bir hastanede tedavi gören kazazedelerden, bu tedavilerine karşılık hastane tarafından ücret talep edilmeyeceğinin belirtildiği raporda, 2918 sayılı Trafik kanunu'na göre:
''Herhangi bir trafik kazası sonucu yaralanan kişi, en kısa sürede hastaneye yetiştirilmek ve gereken tedavinin yapılması'' Hükümlerini içeriyor.

YÖNETMELİĞE GÖRE,
'' Hastane acil servisi, kendisine gelen kazazedenin'
Maddi durumu, sosyal güvencesinin olup olmadığına ve Hastanın özelliğine bakmadan, gereken tedaviyi ve müdaheleyi herhangi bir ücret talep etmeden yapmak zorundadır.

Bu tedavi sonucu oluşan masrafın ise Sağlık bakanlığı, Karayolları Trafik döner sermaye işletmesi tarfından karşılanacağının Belirtildiği rapora göre;

Vatandaşların haklarını bilmediği için sorunlar yaşandığını ve Hastanelerin bu kanundan bihabermiş gibi gözüküp, Vatandaş tan para talep etmelerinin SUÇ olduğu belirtildi.



KAZASIZ GÜNLER DİLEGİYLE...
 

MegaWolt

Müdavim
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
48
Ben bizzat şahit olduğum bir olay var. İğne yaptırmak için babamı acile götürmüştüm yazın, o sıra acilde danışmada bekliyordum. O an anons geldi 100 metre uzakta trafik kazası olmuş cankurtaran bekleniyormuş, bunu şöför doktora iletti ama doktorun dediği şuydu ; " kaç kere dedik size trafik kazasına cankurtaran göndermeyin diye, kim uğraşacak onunla, bırakın ne olursa olsun" dedi kadın doktor. Bende hemen noluyor dedim insanın değeri yok mu hiç bu ülkede dedim, kadın doktor bana çıkışmıştı bende "inşallah o kaza yapanın yerinde sen olursun da sana da gelmez araç" dedim.

Öncelikle zihniyetlerin değişmesi lazım, insana verilen önemin artması lazım. Kanun felan boş..
 
Üst