29 Ekim Gösteri Zorunluluğu !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NousrAX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154
Merhabalar. Biliyorsunuz ki yarın Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü. Her yıl bu günde kutlamalar ve gösteriler yapılır. Ben Ankara'da bir Anadolu Lisesinde okuyorum(adını vermeyeyim). Bize okulda yapılacak gösteriye gelmezseniz disiplin yiyeceğimiz, yoklama alınıp yok yazılacağımızı ve ceza alacağımız söylendi. Neden bu baskı ve zorunluluk? Bunu yapmaya hakları yok sonuçta resmi tatil. Ama buna rağmen tehdit ediyorlar. Yani biz oraya gidince vatan mı kurtulacak? Her yıl bir defa Cumhuriyet kuruluşunu kutlayacağız sonra bütün sene yatacağız. Bu mu anlayışımız? Yani en başında acaba gitsem mi diye düşünürken sonra bunu demeleri hevesimi kırdı ve gitmekten vazgeçtim. Daha mı iyi oldu? Bu resmen yağcılık ve görgüsüzlükten başka bir şey değil. Hani bu tarz etkinliklere katılım için teşvik etseler bir şey demeyeceğim ama bu tehdit benim hiç hoşuma gitmedi. Eğitim anlayışımız bu olmamalı. İster bana katılın, katılmayın ama bazen gerçekten bazı şeyleri haketmiyoruz gibi. Bize bu cumhuriyet hediye edilmiş ama sanki düzgün yüceltemiyoruz. Belki bu küçük şeyden biraz abartmış olabilirim ama ben böyle düşünüyorum. Sizin de değerli fikirlerinizi duymaktan memnuniyet duyarım.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Resmi tatillerde herhangi bir törene katılma zorunluluğun yok :D
Yani sana sözde disiplin cezası verecek kişilerin elinde böyle bir fırsatta yok.
Laf olsun diye öğrencileri törene getirtmek için yapılan davranış biçimlerinden bir tanesi.
Bu söylem gelecek olan kişinin bile hevesini kıracak cinsten.

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154
Resmi tatillerde herhangi bir törene katılma zorunluluğun yok :D
Yani sana sözde disiplin cezası verecek kişilerin elinde böyle bir fırsatta yok.
Laf olsun diye öğrencileri törene getirtmek için yapılan davranış biçimlerinden bir tanesi.
Bu söylem gelecek olan kişinin bile hevesini kıracak cinsten.

Bende öyle düşünüyorum. Yok yazamazlar ama istese bahane edip disiplin cezası verebilirler. Ama artık umrumda değil :)

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Bende öyle düşünüyorum. Yok yazamazlar ama istese bahane edip disiplin cezası verebilirler. Ama artık umrumda değil :)
Hiç bir şeyi bahane edip disiplin cezası veremez.
Böyle bir şey olduğu zaman açarsın bir soruşturma adı geçen herkes ya sürülür ya açığa alınır kolay mı o kadar.
Bunun sonuçlarını bildikleri için laftan öte geçemeyeceklerini bilmeni isterim hiç bir şey yapamazlar.
Ama sen yine de bir ziyaret et töreni :)

GatsuX

Doçent
Reaksiyon puanı
324
Böyle birşyeden disipline yollamazlar ama yoklama alırlar ve devamsızlığına yazarlar korkun diye yapmış

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Bir yaptırım uygulayacaklarından değil, sadece öğrenci katılsın diye yapmışlardır.

Keşke herkes bilinçli vatandaş olsa da böyle şeyler denilmese...

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Merhabalar. Biliyorsunuz ki yarın Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü. Her yıl bu günde kutlamalar ve gösteriler yapılır. Ben Ankara'da bir Anadolu Lisesinde okuyorum(adını vermeyeyim). Bize okulda yapılacak gösteriye gelmezseniz disiplin yiyeceğimiz, yoklama alınıp yok yazılacağımızı ve ceza alacağımız söylendi. Neden bu baskı ve zorunluluk? Bunu yapmaya hakları yok sonuçta resmi tatil. Ama buna rağmen tehdit ediyorlar. Yani biz oraya gidince vatan mı kurtulacak? Her yıl bir defa Cumhuriyet kuruluşunu kutlayacağız sonra bütün sene yatacağız. Bu mu anlayışımız? Yani en başında acaba gitsem mi diye düşünürken sonra bunu demeleri hevesimi kırdı ve gitmekten vazgeçtim. Daha mı iyi oldu? Bu resmen yağcılık ve görgüsüzlükten başka bir şey değil. Hani bu tarz etkinliklere katılım için teşvik etseler bir şey demeyeceğim ama bu tehdit benim hiç hoşuma gitmedi. Eğitim anlayışımız bu olmamalı. İster bana katılın, katılmayın ama bazen gerçekten bazı şeyleri haketmiyoruz gibi. Bize bu cumhuriyet hediye edilmiş ama sanki düzgün yüceltemiyoruz. Belki bu küçük şeyden biraz abartmış olabilirim ama ben böyle düşünüyorum. Sizin de değerli fikirlerinizi duymaktan memnuniyet duyarım.
Bir tören yapılacaksa buna katılma zorunluluğun var. Size bu sözlü tebliğ edilmiş katılmaz iseniz yaptırım uygulayabilirler.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
"Milli Eğitim Bakanlığı yani bilinen kısa adıyla MEB tarafından yayınlanmış olan Ödül ve Disiplin Yönetmeliği’nde bu husus detaylı olarak verilmiştir. Buna göre;

Okula geldiği halde özürsüz olarak derslere, törenlere, etütlere, diğer eğitici çalışmalara, sınavlara, atölye, laboratuvar ve uygulama çalışmalarına katılmamak veya katıldıktan ayrılmak ve okulu terketmek,

Okulda bulunduğu halde kasıtlı olarak bayrak törenlerine katılmamak, özürsüz olarak bayram törenlerine gelmemek disiplin cezası gerektiren hallerden bir tanesidir. Bu sebepten dolayı resmi törenlere katılamayacağınızda bir mazeretinizin bulunması ( hastalık gibi..) gerekmektedir. Aksi durumda yönetmelikçe suç işlemiş sayılırsınız"

alıntıdır; devlette.com

Evet zorunlu lakin bir şey yapacaklarını sanmam. bizi de böyle çok yediler ne oldu? tertemiz mezun olduk :D

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır..

Sen Gitme ZATEN, ISTEKSIZ GIDIP Burda Konu Acıp, HATTA Bunu Düşünmüssen SEN GİTME, Senin GİBİLERDE GİTMESİN, Ki Sizin Gibi YETISEN Nesle Yazıklar OLsun...

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154
Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır..

Sen Gitme ZATEN, ISTEKSIZ GIDIP Burda Konu Acıp, HATTA Bunu Düşünmüssen SEN GİTME, Senin GİBİLERDE GİTMESİN, Ki Sizin Gibi YETISEN Nesle Yazıklar OLsun...

Eğer okuma ve yazman varsa ve kapasiten yetebiliyorsa nedemek istediğimi anlarsın. İyi günler..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gerçekten haketmiyormusuz senin sayende anladım teşekkürler..

Son düzenleme: