Haber 27 Mayıs 2021 Perşembe Günü Ankara'da Doktora Şiddet!

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,320
27 Mayıs 2021 Perşembe günü Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çalışan Asistan Doktor Ertan İskender, Bayram N. isimli bir şahıs tarafından elinden ve sırtından bıçaklanmış.

Doktorun eli kullanılamaz hale gelmiş.

Doktorun artık mesleğini icra edemeyeceği söyleniyor.

60b11a695542842a58b7bfc8.jpg

Fotoğraf: Milliyet.com.tr

Asıl sinirlendiğim nokta ise, Dr. Fahrettin Koca'nın Instagram sayfasına "Doktor hak etmiştir." gibisinden mesajlar atılmış.

Bu ülkede insanlar; kadına tecavüz etmeyi, kadına şiddet uygulamayı, hayvana şiddet uygulamayı, adam öldürmeyi kendilerine hak olarak görüyor.

Ne ara bu hale geldik biz?

Dr. Fahrettin Koca'nın olayla ilişkili tweet'i:

Haberin detayları için:
Ankara'da hastanın bıçaklı saldırısına uğrayan doktor yaralandı - Yurt

Son düzenleme:

KRZMNİTK

Profesör
Reaksiyon puanı
1,072
27 Mayıs 2021 Perşembe günü Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çalışan Asistan Doktor Ertan İskender, Bayram N. isimli bir şahıs tarafından elinden ve sırtından bıçaklanmış.

Doktorun eli kullanılamaz hale gelmiş.

Doktorun artık mesleğini icra edemeyeceği söyleniyor.

Ekli dosyayı görüntüle 153845
Fotoğraf: Milliyet.com.tr

Asıl sinirlendiğim nokta ise, Dr. Fahrettin Koca'nın Instagram sayfasına "Doktor hak etmiştir." gibisinden mesajlar atılmış.

Bu ülkede insanlar; kadına tecavüz etmeyi, kadına şiddet uygulamayı, hayvana şiddet uygulamayı, adam öldürmeyi kendilerine hak olarak görüyor.

Ne ara bu hale geldik biz?

Haberin detayları için:
Ankara'da hastanın bıçaklı saldırısına uğrayan doktor yaralandı - Yurt
Fahrettin kocanın tweetini de bulabilir misiniz. Haber asılsız gibi duruyo böyle. (Doktora şiddet asılsız gibi durmuyo fahrettin kocanın tweeti asılsız gibi oluyo)

ScorFy

Doçent
Reaksiyon puanı
363
Git gide dahada çirkin bir toplum haline gidiyoruz.
Genelleme yapmamın nedeni neredeyse hergün bu tarz haberlerle karşılaşıyoruz.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
İyi ki haberleri izlemiyorum, diyorum bunları gördükçe. Her gün kötü haber geliyor, yıllardır aynı. Değişen tek şey, suç oranlarının artması herhalde.

"Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine."

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Bunu yapana ömür boyu hapis cezası verilmesi gerekiyor. Çünkü bu gencecik arkadaşımız ömür boyu sevdiği mesleği icra edemeyecek. Bunu yapanında ömür boyu ortalıkta dolaşmaması gerekiyor.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Yok bunu yapanı kırmızı listeye alacaksın.Anasi babası eşi çoluk çocuğu veya kendisi hasta olduğunda hiçbir tıbbi müessese bakmayacak.

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,320
Yok bunu yapanı kırmızı listeye alacaksın.Anasi babası eşi çoluk çocuğu veya kendisi hasta olduğunda hiçbir tıbbi müessese bakmayacak.
Kesinlikle ben de katılıyorum. Doktora el kaldıranlar ve yakınları ölüyor dahi olsa tedavi alamamalı.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Suçlar şahsidir ailesini bağlamaz ama bu tarz şerefsizlere sağlam cezalar lazım.

Veya Amerikada ki gibi kara listeye alacan bunun gibileri. Ne kredi çekmesine ne ev araba almasına nede adam akıllı iş yapmasına izin verecen. Her gün karakola gelip imza verme ve bir yere giderken karakola bildirme gibi angarya işler yaptıracan sürekli.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Doktora bile şiddet! Sadece işini yapıyor doktorlar. Sanki hastaya doktorlar saldırıyor ve hastanelik ediyor.
Cidden artık insanlık daha kötü bir hal almaya başladı. Saçma sapan şeylerden bile sinirlenip herkese saldırıyorlar. Böyle insanlara ağır cezalar verilmeli. Kimseye saldırmaya veya hakaret etmeye falan hakları yok.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Suçlar şahsidir ailesini bağlamaz ama bu tarz şerefsizlere sağlam cezalar lazım.

Veya Amerikada ki gibi kara listeye alacan bunun gibileri. Ne kredi çekmesine ne ev araba almasına nede adam akıllı iş yapmasına izin verecen. Her gün karakola gelip imza verme ve bir yere giderken karakola bildirme gibi angarya işler yaptıracan sürekli.
Şuclar şahsi bile olsa doktoru yaraladı ben bir dk sonra acil olarak ailemden birini getirdim ne olacak doktor yok. Benim yakınım o nun şahsiyeti yüzünden sıkıntıya düşecek değilmi? O zaman ben veya benden sonraki bir başkasının ailesi zarar görmesin diye bu zihniyetleri hiçbir tıbbı müesseye alıp bakımını yapmayacaksınki onun ailesi zarar görsün. O zaman şahsi suclar düzelir.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Şuclar şahsi bile olsa doktoru yaraladı ben bir dk sonra acil olarak ailemden birini getirdim ne olacak doktor yok. Benim yakınım o nun şahsiyeti yüzünden sıkıntıya düşecek değilmi? O zaman ben veya benden sonraki bir başkasının ailesi zarar görmesin diye bu zihniyetleri hiçbir tıbbı müesseye alıp bakımını yapmayacaksınki onun ailesi zarar görsün. O zaman şahsi suclar düzelir.

Ne olursa olsun doktoru öldürede bilirdi. Gene suç sadece onu bağlar hocam siz yapmayın bali :)

Keşke 2. söylediğinizde gerçekleşebilse ama oda imkansız sağlık hizmetlerinden yararlanmasını engelleyemezsin. Anayasal olarak yaşama hakkı var herkesin. Bilerek ölüme terk edemiyon :( Abdullah Öcalana bile özel doktor veriyorlar kazara devlet imayesinde ölmesin diye...

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Ne olursa olsun doktoru öldürede bilirdi. Gene suç sadece onu bağlar hocam siz yapmayın bali :)

Keşke 2. söylediğinizde gerçekleşebilse ama oda imkansız sağlık hizmetlerinden yararlanmasını engelleyemezsin. Anayasal olarak yaşama hakkı var herkesin. Bilerek ölüme terk edemiyon :( Abdullah Öcalana bile özel doktor veriyorlar kazara devlet imayesinde ölmesin diye...
Ufak bir araştırma yaptığımızda haber içinde bir kaç paragraf paylaşacağım. Gördüğümüz üzere doktorlara uygulanan şiddet az değil. Bu şiidetin en çoğu hasta yakınlarından geliyor. Yaptırım yok maalesefki. Bazen suclar öyle yaptırım uygulayacaksın ki bin pişman olmalı yaptığına bundan sonra yapacaklar için de kulaklarına küpe olmalı .

Çalışan kesimde en çok sağlık çalışanları şiddete uğruyor. Her gün 30 sağlık çalışanı bu utancı yaşarken hekimlerin yüzde 70’ inin şiddete maruz kaldığı gerçeği yürek burkuyor. Hekim Hakları Platformu Başkanı Prof. Dr. Adem Akçakaya, temel problemin uygulamada kararsızlık ve isteksizlik olduğunu söylüyor. “Şiddeti önlemede tek madde seçecek olsanız ne olurdu” sorusuna yanıt, “Şiddet uygulayanın cezasını anında görmesi” olarak geliyor ve 48 saat önerisi dikkat çekiyor. İşte sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ‘dur!’ diyecek çözüm önerileri.

ŞİDDETİ EN ÇOK HASTA YAKINLARI UYGULUYOR

Peki hekime yönelik şiddet hangi nedenlerden kaynaklanıyor? Akçakaya’ya göre sağlık sisteminde ve alt yapıdaki eksikliklerden başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanları sorumlu tutuluyor ve aksaklıklarda ilk muhatap olunan kişi şiddete maruz kalıyor. Hasta yoğunluğu, uzun ve yorucu mesai, malpraktis, CİMER, SABİM kıskacındaki çalışanın her olayda sorumlu tutulup şiddete maruz kalması ana nedenler arasında bulunuyor. Şiddeti en çok hasta yakınları uyguluyor ve yaptırım olmayıp ceza almadıkları için yaptıkları yanlarına kar kalıyor. Prof. Dr. Adem Akçakaya, “Şiddeti durduracağına inandığımız önerilerimizi kamuoyu ile defalarca paylaştık. Şiddeti önlemede çözümü tek maddeye indirseydim bu madde, ‘Şiddet uygulayan cezasını anında görmeli. Bunu yapan kişiyi alıp 48 saat nezarete attığınızda aynı davranışı bir daha göstermeyecektir‘olurdu. Aşağıda yer alan 3 önerim gerçekleşirse şiddetin büyük oranda azalacağı iddiasındayım ”diyor. İşte sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti azaltacağı düşünülen 3 öneri:

SAĞLIK ÇALIŞANININ MARUZ KALDIĞI ŞİDDETİ ÖNLEMENİN DİĞER 3 YOLU

1-Kanunların uygulanmasında hassasiyet gösterilmeli ve şiddet uygulayanın tutuklu yargılanması esas olmalı.

2-Şiddet uygulayan kişi bunu gerçekleştirdiği hastaneden ya da sağlık kuruluşundan en az 6 ay hizmet alamamalı, başka bir merkeze gitmek zorunda kalmalı.

3-Şiddetin karşılığında yüklü bir para cezası ödemeli.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
SAĞLIK ÇALIŞANININ MARUZ KALDIĞI ŞİDDETİ ÖNLEMENİN DİĞER 3 YOLU

1-Kanunların uygulanmasında hassasiyet gösterilmeli ve şiddet uygulayanın tutuklu yargılanması esas olmalı.

2-Şiddet uygulayan kişi bunu gerçekleştirdiği hastaneden ya da sağlık kuruluşundan en az 6 ay hizmet alamamalı, başka bir merkeze gitmek zorunda kalmalı.

3-Şiddetin karşılığında yüklü bir para cezası ödemeli.

Tamam bu maddeleri bende desteklerim olsun. Bu tarz kişiler tutuklu dursun uzun bir süre. Aynı şekilde yüksek bir mebla para cezası ödesin. Hadi şiddet gerçekleştirdiği o hastanede hizmette alamasın tamam ama komple hiç sağlık hizmeti alamaz veya ailesi çocukları bile almayacak demek biraz yanlış oluyor.
Sen şimdi ufak 5 yaşında kızı olsa adamın senin baban doktor dövdü sağlık hizmeti alamazsın çocuk felci veya yüksek ateşten havale geçir ölmü diyecek devlet. Veya adam ne kadar iş kopuk şerefsizde olsa kalp krizi geçirdi diyelim hastane kapısında ölmesini mi bekleyecek devlet... Bunlar olmaz diyorum işte ben.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Yanlış değil benim gözümde açıkcası sonucunun nereye varacağını bilmesi lazım yatarım çıkarım mantığı ile giderse hiç bir şekilde düzelme olmaz ama birinci dereceden akrabalarının tedavi edilmeyeceğini bilmesi hiç yoktan engeller bu şehir eşkiyalarını.