+24 Efes Pilsen One Love Festival 2013

Bu konuyu okuyanlar

Darknes$

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
efes_pilsen_one_love_12.jpg

Efes Pilsen One Love Festival 12
Tarih: 20 – 21 - 22 Haziran
Yer: Parkorman

11 seneyi deviren Efes Pilsen One Love Festival, bu yıl da dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra, yerel müzik sahnesinden de öne çıkan isimleri, üç günlük sürecek programı kapsamında 20 – 22 Haziran tarihleri arası Pozitif Live organizasyonuyla Parkorman’da müzik severlerle buluşturuyor.

Üç güne yayılacak Efes Pilsen One Love Festival 12, son yirmi yılın en büyük gruplarından, Britpop’un mihenk taşı Blur, “Blue Monday” adlı çıkış parçasıyla 80’li yıllarda müzik tarihinin yönünü değiştiren New Order, İngiltere’nin alternatif rock severlere en büyük hediyelerinden Keane, bu yıl içerisinde yayınladığı yeni albümü “Overgrown” yılın en iyileri arasında gösterilen ve son dönemin yükselişe geçen genç müzisyenlerinden James Blake, daha ilk albümü “What Did You Expect from the Vaccines” ile kendisine büyük bir fanatik grubu yaratan ve müzik severlerin gözdesi haline gelen The Vaccines, indie rock’ın kariyerinde sağlam adımlarla ilerleyen ve büyük bir isim olmaya oynayan grubu Foals, hip-hop ve trip hop türlerinin öne çıkan prodüktörü Wax Tailor ile funk, caz, soul ve blues gibi türleri harmanlayarak kendine özgü bir ses yaratan ünlü prodüktör Gramatik, Efes Pilsen One Love Festival 12’nin yurtdışından ağırlayacağı konukları olacak.

Festivalin yerli konukları arasında geçtiğimiz Ocak ayında yeni albümü “Biraz Gülmek İstiyordum”u yayınlayan Melis Danişmend, kendine has canlı performanslarıyla kendinden sıkça söz ettiren Rebel Moves, internet üzerinden yayınladığı parçalarla gizli gizli yayılıp bir anda herkesin şarkılarını ezbere bildiği bir grup haline gelen Büyük Ev Ablukada’nın yanı sıra The Away Days, Nekizm, Mert Tünay, TSU!, Ars Longa, Kung Fu, Yora, Fakap, Farfara, Foton Kuşağı, Islandman, Mutrib, Ali Biçim, She Past Away, Post, Kim Ki O, Ringo Jets ve Club Bangkok gibi isimler de yer alıyor.
Efes Pilsen sponsorluğunda gerçekleştirilen Efes One Love Festival 12, 24 yaş üzeri katılımcılara açık olacak.

Efes Pilsen One Love Festival 12 // 20 Haziran Perşembe Programı
* Kapı Açılış: 14:00
* Ana Sahne: Mert Tünay - Melis Danişmend – Keane
* Alternatif Sahne: TSU! – Nekizm – Ars Longa – Kung-Fu

Efes Pilsen One Love Festival 12 // 21 Haziran Cuma Programı
* Kapı Açılış: 14:00
* Ana Sahne: The Away Days – Büyük Ev Ablukada – Foals – The Vaccines - Blur
* Alternatif Sahne: Fakap – Farfara – Foton Kuşağı – Yora

Efes Pilsen One Love Festival 12 // 22 Haziran Cumartesi Programı
* Kapı Açılış: 14:00
* Ana Sahne: Gramatik – Rebel Moves – Wax Tailor – James Blake - New Order
* Alternatif Sahne: Islandman – Mutrib - Ali Biçim - She Past Away – Post - Kim Ki Club Bangkok – Ringo Jets – Gramatik

Blur
Yıllar süren bekleyiş Efes Pilsen One Love 12 ile son buluyor. Kuruluşuyla birlikte İngiliz müziğinin yönünü değiştiren Blur, yeni albüm hazırlıklarının arifesinde İstanbul'a uğruyor. 'Müziğe yaptığı katkılardan' dolayı BRIT Ödülleri'nde özel bir ödüle layık görülen grubun ilk İstanbul konseri bu yaza damgasını vuracak konserlerden biri olacak gibi gözüküyor.

New Order
1980'lerde İngiliz kökenli dans müziğine neredeyse tek başına şekil veren New Order, hala aynı heyecanı yaratmaya devam ediyor. Joy Division solisti Ian Curtis'in ölümünün ardından sağ kalan grup üyelerinin kurduğu New Order, Efes Pilsen One Love 12'de sahne alacak en efsanevi isimlerden biri

The Vaccines
Henüz ilk albümü “What Did You Expect From The Vaccines?” ile NME ödülü alan ve platin albüm satışlarına ulaşan İngiliz grup The Vaccines, festivalin en yüksek enerjili gruplarından biri olacak. Grubun bu sene BRIT Ödülleri'nde 'Yılın en iyi canlı performans grubu' ödülüne aday gösterildiğini göz önünde bulundurmak gerek!

Foals
İlk albümü “Antidotes” ile 2004 yılında karşımıza çıkan ve bu süreç içerisinde rüştünü ispat ederek, indie rock’ın en sağlam gruplarından biri haline gelen Foals, “Holy Fire” adlı yeni albümüyle geçtiğimiz aylarda bizleri selamlamıştı.

Keane
'Everybody's Changing', 'Somewhere Only We Know' ve 'This Is The Last Time' gibi şarkıları içeren ilk albümleri “Hopes And Fears”la 2000'li yılların en iyi çıkışlarından birini yapmıştı Keane. İlk albümlerini piyano-davul-vokal üçlüsüyle kurgulayan Keane'de artık gitar, bas ya da üflemeliler duymak şaşırtıcı olmuyor.

Wax Tailor
Fransız prodüktör / DJ Wax Tailor, bundan önceki İstanbul ziyaretlerindeki atmosferi bu kez festival ortamında yaratmak üzere One Love'a geliyor. Sürekli dans ettiğiniz konserlere bir yenisini daha ekleyin!

Gramatik
Her zaman yeni müziklerin izini süren ve kendi stiliyle bunları yeniden yorumlayan ünlü prodüktör Gramatik, parçalarıyla her seferinde listelerde 1 numaraya ulaşmaya muktedir oldu.

Melis Danişmend
Müzisyenliğinin yanı sıra gazeteci kimliğiyle de tanıdığımız Melis Danişmend, bu sene başlarında ikinci solo albümü olan “Biraz Gülmek İstiyordum”u yayınladı. Albümü grubuyla canlı olarak kaydeden Danişmend'e konserlerinde 6 kişilik bir orkestra eşlik ediyor.

Mert Tünay
Türkçe pop ve rock sahnesinin önde gelen birçok müzisyeninin albümlerinde hem şarkı yazarı hem prodüktör olarak yer alan Mert Tünay'ın ödül kazanmış olduğu birçok reklam filmi müziği de bulunuyor.

Farfara
İstanbul-Berlin arasında mekik dokuyan Farfara, geçtiğimiz birkaç sene içerisinde hem yayınladığı şarkılar hem de verdiği konserlerle kendine geniş bir dinleyici kitlesi oluşturmayı başardı. Grup, çok farklı estetiklerden bir arada etkileniyor.

Fakap
İstanbul alternatif sahnesinin son yıllarda en büyük heyecan yaratan gruplarından biri Fakap. 4 kişiden oluşan grubun enstrümental olarak kurguladığı şarkılar, değişken dinamikleri ve akılda kalıcı melodileriyle dinleyiciyi kolaylıkla içine alabiliyor.

Foton Kuşağı
Estetik olarak çok fazla kaygı taşımadan daha çok içinden geldiğini yapmayı seven, hissiyatı ön planda tutan gruplardan biri Foton Kuşağı. 2013 Mayıs'ında yayınladıkları ilk albümleri S/T ile de bu anlayışı gözler önüne seriyor.

Yora
Boğaziçi Üniversitesi'nin Taşoda stüdyosundan çıkıp da son yıllarda adını fazlaca duyar olduğumuz gruplardan biri Yora. İlk albümleri Gün Sözleri'ni Baykuş Müzik etiketiyle 2012 yılında yayınlayan Yora'nın müziğinde huzur, dinginlik ve bir yandan da tanışıklılık ön planda.

Rebel Moves
”French Fries Ala Turca” ve “Are You Satisfied?” adlı albümleriyle 2000'lerin başlarında hem Türkiye'de hem de yurt dışında kendinden fazlaca söz ettiren Rebel Moves, uzun bir aranın ardından geri döndü. Grup yeni albümü “Kimileri Bir İleri”yi bu sene başlarında yayınlarken, canlı performansları için de yepyeni bir şov hazırladı. v2.013 adlı sahne şovunda özel tasarlanmış sahne, görseller ve ışıklarla Rebel Moves, Efes Pilsen One Love Festival 12'nin en hareketli konserlerinden birine imza atacak!

Islandman
Farfara grubundan tanıdığımız Tolga Böyük'ün kişisel projesi olan Islandman, Farfara'dan epey farklı sularda yüzüyor. Hemen her performansında farklılıklarla dinleyicisinin karşısına çıkan Islandman, atmosferik yapıda şarkılar yapıyor. Bir hayli akıcı ve süprizlere gebe performansıyla Islandman, tüm dikkatinizi üzerine çekmeden bile size fazlasıyla keyifli dakikalar yaşatabiliyor. Minimal elektronikleri yer yer akustik enstrümanlarla bir araya getiren Islandman'in ilk EP'sini Soundcloud üzerinden dinleyebilirsiniz.

Tsu!
Bant Mag.’in orta direği, Ricochet ve Oak gruplarının da üyesi James Hakan Dedeoğlu’nun solo projesi olan TSU!, saf gitar tınılarıyla, dinleyeni buradan çok uzak diyarlara doğru ruhani bir yolculuğa çıkarıyor.

Nekizm
Sürreal sesleri sert gitarlar ve davullarla harmanlayıp yeryüzünden uzakta atmosferin de üstünde bir müziğin yaratıcıları Nekizm, bu sene içerisinde yayınladıkları “Uzay” adlı yeni EP’siyle, kendi çizdiği, ucu gözükmeyen yolda sağlam adımlarla ilerliyor.

Kung Fu
Canlı performanslarının bağımlısı olduğumuz, yıllarca konserleri peşinde mekan mekan gezdiğimiz Kung Fu, ilk albümü “Tüm Bu Başlangıçlar” ile sonunda karşımızda!

The Away Days
Kısa zamanda kendisine sağlam bir dinleyici kitlesi edinen, müziğiyle yurtdışına kadar uzanan The Away Days, övgüler yağdırılan canlı performanslarıyla şehrin yükselen yerli grupları arasına adını yazdırdı.

Büyük Ev Ablukada
2010 yılının sonlarına doğru internet üzerinde yayınladıkları parçalarıyla ünü giderek yayılan, evlerinde kendi aralarında muhabbet ediyormuşçasına geçen akustik performansları ve sonrasındaki tam teçhizatlı açıkhava konserleriyle de popülerleşen Büyük Ev Ablukada, geçtiğimiz yıl, internet üzerinden paylaştığı parçalarını “Full Faça” albümünde bir araya getirdi.

Mutrib
İlk konserini geçtiğimiz aylarda veren, özgün müziği ve vokalleriyle dikkatleri üzerine çeken Mutrib, Facebook sayfasındaki tanıtımda müzik adına hiçbir zaman kolay yolu seçmeyeceğini söylüyor.

She Past Away
Son yıllarda, yerel müzik sahnesinin şahsına münhasır gruplarından biri olarak yükselen, karanlık seslerin efendileri She Past Away, vokalleri, sahnedeki duruşları ve imajlarıyla Türkiye’de bir örneği daha olmayan bir isim.

Kim Ki O
Ekin Sanaç ve Berna Göl ikilisinden oluşan Kim Ki O, farklı tür ve müziklerden pek çok detayı synthesizer ile bas gitarlar üzerinden yeniden kurguluyor. Geçtiğimiz haftalarda yayınladığı “Grounds” adlı son albümünün ardından ikili yurtdışında ve yurtiçinde bir dolu konsere için yollara koyuldu.

Ringo Jets
Temellerini rock’n roll’un en coşkun yılları üzerine kuran The Ringo Jets’in yüksek enerjili parçaları ve sahne performansları dilden dolaşarak kalabalıkları peşine takmaya başladı bile. The Ringo Jets üçlüsü, şu zamanlarda ilk stüdyo albümleriyle ve konser vermekle meşgul.

James Blake
Kendi ismini taşıyan ilk albümüyle 2011 yılında harika bir çıkış yapan James Blake, ikinci albümü “Overgrown”u Nisan ayında yayınladı. Düşük tempo ritimleri minimal elektronikler ve harika synth'lerle birleştiren James Blake'in müziğinin en karakteristik noktalarından biri vokalleri. Şarkılarını genellikle katman katman kurgulamayı tercih eden James Blake, iki albümünde de müzikte sevdiği farklı alanlara yönelse de kendine ait anlatım dilini korumayı başarıyor.

Gramatik
Her zaman yeni müziklerin izini süren ve kendi stiliyle bunları yeniden yorumlayan ünlü prodüktör Gramatik, parçalarıyla her seferinde listelerde 1 numaraya ulaşmaya muktedir oldu.

Post
Delirenleri rahatlatır, rahat olmayanları delirtir mottosuyla yola koyulan Post, farklı sesleri ustaca işleyerek kafası bozuk, yeri yurdu belli olmayan bir müziğin yaratıcısı olarak yerel müzik sahnesinin en sıradışı temsilcilerinden biri…

Ars Longa
Yarattığı naif seslerle bünyeyi aynı anda hem melankoli hem de huzur hissiyatı ile sarıp sarmalayan Ars Longa, yerel müzik sahnesinin kendi kitlesini oluşturmuş gedikli grubu olarak hayatlarımızda yer etti geçtiğimiz seneler içerisinde.

Ali Biçim
80'li ve 90'lı yılların hit parçalarının altyapılarına türkçe sözler yazarak; kimi zaman toplumsal bir soruna değinerek, kimi zaman da medya eleştirisi yaparak onları daha eğlenceli ve komik hale getiren, Ali Biçim, güldürürken düşündüren bir üslubundan vazgeçmiyor.

Club Bangkok
Mekanda kendilerini dinlemeye gelenlerle birlikte eğlenip coşan, ortalığı yakıp yıkan ve hazırladığı set’lerin bitmesini istemediğimiz, daha çok çalsalar da daha çok dans etsek diye yalvardığımız Club Bangkok, her biri ayrı bir maceraya dönüşen performanslarıyla İstanbul fenomenlerinden birine dönüştü. Tüm matraklığı ve sempatikliğiyle gece hayatının vazgeçilmezlerinden biri haline gelen Club Bangkok Efes Pilsen One Love 12’de yine hareketli saatler yaşatmak için bizleri bekliyor olacak.

Konser biletleri ; http://www.biletix.com/etkinlik-grup/54500960/TURKIYE/tr

24_03.jpg
 

Empatik

Müdavim
Katılım
5 Şubat 2013
Mesajlar
2,866
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
İçkili düzenlenen bu tip şeyler yasaklanmadı mı haala ?
 
Üst