21.Yüzyılın En İyi 5 Felsefi Filmi

Bu konuyu okuyanlar

BHA

Profesör
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
The Tree of Life
tree.jpg


Bu film, milyonlarca retorik soruyu gündeme getiriyor ve hayatın anlamı, kimlik ve sosyalleşme sorunları ve babalar ile oğulların evrensel mücadelesi gibi birden fazla konuyu ele alıyor. Ana karakterin düşünme biçimi, genel olarak ve gezegenimizdeki evrenin oluşturulması, bilhassa onun oluşumu, yaşam evreleri ve kaçınılmaz sona ile derinden iç içe geçmiş durumda.
Synecdoche, New York
dfggh%C4%B1op.jpg


Bu, Amerikan Kafka’sını “derin anlam arama” adı altında takma olan Charlie Kaufman’ın ilk yönetmenlik denemesi. Kurgu ile gerçek arasındaki sınırları bulanıklaştırdı ve kendine özgü parlak düşünceler ve karışık duygular dünyasıyla bağışladı. Bazı eleştirmenler, Kaufman’ın tamamen başarısız olduğunu ve filmin iddialı ve kendini savunduğunu belirtti; diğerleri ise filmi en iyi filmler arasında gösterdi.


Eternal Sunshine of the Spotless Mind
EternalSunshine-spotlessMind.jpg


Bu film, hayatınızı nasıl yaşayacağınız, hatalarınızı hep kabul ettiğiniz ve asla unutmadığınız hakkında felsefi bir öğretimdir. Hepimiz kusurlarımızın olduğunu fark etmek zorundayız, ancak yine de birbirimizi sevmeye devam etmeliyiz. Gerçekten harika ve saf bir aşk hikayesi. Film zaten modern bir klasik haline geldi.



No Country for Old Men
fghjk.jpg


Bu belki de en iyi Coen kardeş filmi. Film arsında katlanmalar ve çoklu hikaye çizgileri olmamasına rağmen, filmi ne donuk ne de sıkıcı bulacaksınız. Kesinlikle sizi kapacak ve son dakikaya kadar gitmenize izin vermeyecektir; gözleriniz açık ve periyodik olarak şaşkınlık içinde titreyerek izleyeceksiniz.



The Fountain
The-Fountain.jpg


Hayat Ağacı’nın büyük bir hayranıysanız bunu en sevdiğiniz filmler listesine ekleyeceksiniz. Gerçekliği ve açık uçlu filmleri yorumlamak ilginç ve eğlenceli buluyorsanız, bu filmi kesinlikle seveceksiniz.​
 
Üst