2024 model sıfır arabada silecek sesi

Quantum99

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Şubat 2024 yılında aldığımız 0 arabada son zamanlarda dikkatimi silecek sesi çekti. Yağmur yağdığı zaman yolda ön sileceği çalıştırdığımda, hemen değil yaklaşık 5 dakika sonra cam üzerindeki hareketinde camda gıcırdama sesi çıkarmakta. Yani sileceği 1 2 kere çalıştırma ile ses veya sürtünme sonucu gıcırtı çıkmıyor. Ancak bir süre kesintisiz çalıştıktan sonra camda ses çıkardığını fark ettim 1 sileceğin. Arabadan az çok anlıyorum aşınma ve sileceğin cama temas eden yüzerinden herhangi bir deformasyon görsem değiştireceğim ama hiçbir kusur yok. bu gıcırtı sesi neyden olur? İnternette biraz baktığımda çok basit çözümü olduğundan bahsedilmekte, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Farklı sorularda sorarsanız cevaplayabilirim.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,634
Silecekleri temizlediniz mi? Belki silecek lastikleri kalitesiz olabilir. Bu durumda daha yumuşak bir silecek sorunu çözebilir.

Quantum99

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Silecekleri temizlediniz mi? Belki silecek lastikleri kalitesiz olabilir. Bu durumda daha yumuşak bir silecek sorunu çözebilir.

Detaylı inceliyorum, önceliğim değiştirmeden çözüm bulabilmek. Ancak bulamazsam mecburen değişiklik yoluna başvuracam teşekkürler.