Soru 2023 Seçimlerinde Dolar Düşermi?

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Küçük çaplı bir yatırım planlıyorum 2023 seçimlerinde sizce dolar düşermi?

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Tam tersi seçimlerde dolar iyice yükselir. Çünkü seçim ülkeye bir yük.

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
412

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Evet çünkü her parti için bütçe ayrılıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Haklı çünkü seçimlerde para harcanıyor ve her partiye kaynak ayrılıyor ve büyük boyutta Harcamalar bunlar
haksız demedim ki benim demek istediğim bu ülke hiç mi refaha kavuşmayacak alım gücümüz artsa dolar düşse biz niye ABD ve diğer ülkeler gibi olamıyoruz eğitim sistemi de düzelmeli bu arada

Reaksiyon puanı
4,726
ülke hiç güzel günler görmeyecek mi hocam ?
hep negatif düşünüyoruz
İmkanı yok zamların dozu artınca seçmen yüzdesinin arttığını bile düşünmeye başladım artık ?

Kazanma oranları şuan net %80 2023 mart gibi %90 olur, haziranda %100 ile seçimleri alır seçmen sayısı %54+1 ile.

Ruhun şad olsun Aziz nesin

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Umut hâlâ var hocam.
Son umudumuz Ali Babacan mı ?
Ekonomiyi düzeltse düzeltse bu adam düzeltir AKP'de ekonomi bakanıydı biliyorsun hocam
Eğitim sistemi ile eylem planı da gayet iyi en başta YÖK'ü kapatacaklar iyi de yaparlar bence ama bence asıl sorun mülteci sorunu artık mancınık ile mi fırlatırlar konteynıra koyup deniz yolu ile mi ülkelerine gönderirler bilmiyorum çünkü ülkenin demografik yapısı bozuldu

İmkanı yok zamların dozu artınca seçmen yüzdesinin arttığını bile düşünmeye başladım artık ?

Kazanma oranları şuan net %80 2023 mart gibi %90 olur, haziranda %100 ile seçimleri alır seçmen sayısı %54+1 ile.

Ruhun şad olsun Aziz nesin
Çok berbat bir döneme denk geldim ben lisede iken ülke bu kadar kötü bir durumda değildi

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Son umudumuz Ali Babacan mı ?
Ekonomiyi düzeltse düzeltse bu adam düzeltir AKP'de ekonomi bakanıydı biliyorsun hocam
Eğitim sistemi ile eylem planı da gayet iyi en başta YÖK'ü kapatacaklar iyi de yaparlar bence ama bence asıl sorun mülteci sorunu artık mancınık ile mi fırlatırlar konteynıra koyup deniz yolu ile mi ülkelerine gönderirler bilmiyorum çünkü ülkenin demografik yapısı bozuldu

Çok berbat bir döneme denk geldim ben lisede iken ülke bu kadar kötü bir durumda değildi

Bende Ali Babacan’ı düşünüyorum ama hiç birine güvenim kalmadı artık.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
şahsi fikrim katarla israille diğer yatırım yapabilecek ülkelerle mısırla barışmalar sonrasında borsaya milyarlarca dolar girdiği haberleri sonra yalanlamaları falan ateş olmayan yerden duman çıkmaz bu dolar kuruyla seçime gidemeyeceklerini biliyolar 2023 te seçimlerden önce doların tek haneli rakamlara düşüreceklerini düşünüyorum tekrar söylüyorum ŞAHSİ FİKRİM

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Bende Ali Babacan’ı düşünüyorum ama hiç birine güvenim kalmadı artık.
Bende Ali Babacan ile Ümit Özdağ arasında gidip geliyorum hocam ama benim de hiçbirine güvenim kalmadı çoğu siyasetçi laf salatası yapıyor. AKP'ye asla vermem zaten çünkü ülkenin bu durumda olmasının asıl sebebi AKP'dir.
Dipnot: AKP'ye hiç sevmedim ve desteklemedim asla desteklemem.

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
şahsi fikrim katarla israille diğer yatırım yapabilecek ülkelerle mısırla barışmalar sonrasında borsaya milyarlarca dolar girdiği haberleri sonra yalanlamaları falan ateş olmayan yerden duman çıkmaz bu dolar kuruyla seçime gidemeyeceklerini biliyolar 2023 te seçimlerden önce doların tek haneli rakamlara düşüreceklerini düşünüyorum tekrar söylüyorum ŞAHSİ FİKRİM
bende bende tek haneli rakamlara düşürüp seçimden sonra aniden 10 20 diye çıkacağını düşünüyorum

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Allah korusun hocam dolar keşke 2-3'e düşse ona bile razıyım
hadi hayırlısı

100 lira ne kadar yükselirki
bilmiyorum ama tek haneli rakamlara düşüp 20 ye fırlarsa beklentilerim yüksek ama 15 e Felan düşüp 20 ye çıkarsa 100 ü 200 yapsam bile kâfi

hayatımda ilk kez yatırım yapacağım o yüzden küçük sayılarla başlamak daha iyi geliyor bana 100 200 yapsam 200 ü 400 öyle öyle ilerlese iyi olur

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Hatta bildiğimiz üzere liseden yeni mezun olduğunuzda akıllı tahtalar sınıflara yeni gelmişti doğru mu?
Doğrudur hocam ben lise 4'teyken akıllı tahta daha gelmemişti bir de 3 gün staj 2 gün okula gidiyordum. Akıllı tahtaya denk gelmedim yani.

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248
Dolar hep yükselecek. Lakin burada alım gücüne çalışmak gerekir.

Akıllı tahta sizin zamanınızda veya mekanınıza gelememiş olabilir, lakin ben gittiğimde (10 - 15 sene önce) her sınıfta vardı.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
2023 seçimlerinde doların düşüp düşmeyeceği;

1-iktidara kimin geleceği
2-iktidara gelenin nasıl bir ekonomi politikası uygulayacağı ile yakından alakalı.

İktidara ister şimdiki hükümet isterse de başka bir hükümet gelsin bu hatalı ekonomi politikaları ile devam ederlerse dolar değer kazanmaya devam eder.

İktidara ister şimdiki hükümet isterse de başka bir hükümet gelsin gerçekçi bir para politikası ve maliye politikası uygulamaya başlarlar ise ve adalet sistemini de düzeltirlerse TL değer kazanır.

Çünkü kısa vadede TL'nin değer kazanması yabancı sermayenin girmesi ile uzun vadede ise katma değeri yüksek ürünler üretmek ile alakalıdır en basit açıklama ile.

nacizane

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Küçük çaplı bir yatırım planlıyorum 2023 seçimlerinde sizce dolar düşermi?
Yatırım yapmak için en uygun zaman, devlet seçime kadar kesenin ağzını açıcak bol bol krediler vericek seçimden sonra kısmaya gidecek kısacası şu anda kredi çekip yatırım yapmak için mükemmel zaman. Taksitin sabit kalır ancak yıl sonunda maaşa zam gelicek üstüne seçime doğru bir zam daha düşünüyorlar bundan sonra ki süreçte fiyatlar düşmez ancak cepler artık para görmeye başlayacak gibi görünüyor başka bir çare kalmadı çünkü. Türk lirası da yıllardır dolar karşısın da değer kaybediyor buda zamanla ödeyeceğin "sabit" taksiti zamanla daha kolay ödeyebileceksin demek 5 yıl önceki 500k ile şuan ki 500k takdir edersiniz ki aynı değil.
Dipt not : Dolar düşmez aksine çok güçlenir euro yu bile geride bıraktı, bizim paranın değer kaybetmesinden ziyade dolar güçleniyor..

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253