- Reaksiyon puanı
- 25,592
2023'den itibaren yurt disi telefonlarda IMEI kayit ucreti 6090 TL olarak aciklandi. Ortalama yuzde 128'lik bir zam demek. Guya yillik enflasyon yuzde 70 yersen.
Yersen2023'den itibaren yurt disi telefonlarda IMEI kayit ucreti 6090 TL olarak aciklandi. Ortalama yuzde 128'lik bir zam demek. Guya yillik enflasyon yuzde 70 yersen.
Yemiyoruz ama yiyenler var halaYersen![]()
Vallaha çok pahalı yaa böyle giderse insanlarımız telefon dahi alamıcak ben poco X3 pro kullanıyorum telefona 12.500 TL verdim yani
2023'den itibaren yurt disi telefonlarda IMEI kayit ucreti 6090 TL olarak aciklandi. Ortalama yuzde 128'lik bir zam demek. Guya yillik enflasyon yuzde 70 yersen.
Yemiyoruz ama zorla yedirmeye çalışıyorlar....Türkiye yüz yılı ?
Yersen ???
Bu millete o kadar güzel oluyor ki, hala oy oranı %30 larda geziyor İnşAllah bin beter olur bu ülke yiyecek ekmek bulamaz yurdum ümmeti ?Yemiyoruz ama zorla yedirmeye çalışıyorlar....
Hep birlikte söyleyelim şarkımızı nereden nereyeeBu millete o kadar güzel oluyor ki, hala oy oranı %30 larda geziyor İnşAllah bin beter olur bu ülke yiyecek ekmek bulamaz yurdum ümmeti ?
Mısır patlattım S21 fe cihazımdan ümmetin çektiği eziyeti izliyorum sosyal medyada acımak yok İnşAllah bugünler mumla aranır?
Bu zamlar peygamber sünneti şükretsinler cennette iphone 14 pro max kullaslsjfkaşxjska ????
Vermeseydin yurtdışından alsaydın sende, sen kalk 40k para ver sonra enayimyim diye sorgula, daniskasısın hemde?Gerekli bi zamdı. Herkesin elinde yurtdışı 13 pro geziyo. Yasal yolla alan vergisini ödeyen enayimi 40 milyar para verdik
Sorunun cevabı: evet öylesin. Sen yurt içi alabiliyorsun ancak herkes alamıyor ve bunun suçlusu hükümet. Hükümet telefon fiyatlarını azaltsa (enflasyonu düşürmek demek oluyor) yurt dışı telefonlarına talep azalır ancak bunu kayıt ücretine zam yaparak başarmaya çalışıyorlar. Üstelik yurt dışı alıp kayıt parası veren adam da yasal yolla almış alıyor.Gerekli bi zamdı. Herkesin elinde yurtdışı 13 pro geziyo. Yasal yolla alan vergisini ödeyen enayimi 40 milyar para verdik
0 vergi oldu diyelim nasıl talep azalacak ben tam tersini düşünüyorum aksine daha da yükselirde neyse nasıl merak ettim ?yurt dışı telefonlarına talep azalır
0 vergi diye bir şey olamaz ancak telefon fiyatları ve vergiler azalsa, yurt dışında fiyatlara yakın olsa kimse kayıt parası vermeye uğraşmaz o topa girmez. Yani yurt dışı alınan telefon için kayıt parası verince yurt içi telefondan pahalıya gelirse ancak o zaman talep azalır yurt dışı telefonlara. Anlatamadığımı düşünüyorum ama olsun.0 vergi oldu diyelim nasıl talep azalacak ben tam tersini düşünüyorum aksine daha da yükselirde neyse nasıl merak ettim ?
Tamam teşekkür ederim iyi geceler dilerim0 vergi diye bir şey olamaz ancak telefon fiyatları ve vergiler azalsa, yurt dışında fiyatlara yakın olsa kimse kayıt parası vermeye uğraşmaz o topa girmez. Yani yurt dışı alınan telefon için kayıt parası verince yurt içi telefondan pahalıya gelirse ancak o zaman talep azalır yurt dışı telefonlara. Anlatamadığımı düşünüyorum ama olsun.
Rica ederim size de iyi geceler.Tamam teşekkür ederim iyi geceler dilerim
oyun oynaman telefon alman hayatın için elzem şeyler değil. Elin ülkesinde gördüğün herşeyi istemek zorunda değilsin. Şükür edin2000-2001 li yıllarda belki miktar olarak maaş azdı ama paranın değeri vardı. Ve herkes istediği elektronik cihazı beyaz eşyayı istediği her şeyi rahat bir şekilde alabiliyordu. Şimdi alım gücü diye birşey yok ülkemizde insanlar bir nevi köle oldular. Kölelik illaki zincire vurulmak efendisi olmak demek değil bu da bir çeşit kölelik. insana verilen değeri şöyle özetleyebiliriz. Mesela yeni çıkan bir oyun alacaksınız ve bu oyun 3000 tl tüm paketleriyle birlikte. Bu demek oluyor ki neredeyse 1 aylık asgari ücrete denk düşüyor. Yani durum çok çok vahim bilmem daha nasıl açıklanabilir ?
Komik bir yorum ben sadece en basitinden durumu özetledim. Millet yiyecek ekmek alamıyor açıkta sokakta kalan insanlar var. Sizde uyumaya devam edin. Vicdanınızda uyumaya devam etsin.oyun oynaman telefon alman hayatın için elzem şeyler değil. Elin ülkesinde gördüğün herşeyi istemek zorunda değilsin. Şükür edin
aç hep vardı fakir edebiyatı yapmayın gayrisafi yurtiçi hasılaya bakın tarihin en yükseği ekonomik büyüklük arttı sadece giderler arttı. telefondur bilgisayardır servislerdir bunlar emeği sömürür oldu. aç var diyorsanız bunun sebebi uluslararası bazı şirketlerdir. Ayrıca herkesi doyuramazsın doyurmak zorundada değilsin doğal seçilim diye birşey var büyük balık küçük balığı yer ayakta kalamayan doğadaki hayvanı annesi terkeder. doğa herkesin tutunmasınıda istemez.Komik bir yorum ben sadece en basitinden durumu özetledim. Millet yiyecek ekmek alamıyor açıkta sokakta kalan insanlar var. Sizde uyumaya devam edin. Vicdanınızda uyumaya devam etsin.
oyun oynaman telefon alman hayatın için elzem şeyler değil. Elin ülkesinde gördüğün herşeyi istemek zorunda değilsin. Şükür edin
Ekmek herkese var herkes istanbulda Ankarada yaşamak zorundada değil bugün herhangi bir başka ilde 5500 tl ile eski sayılmayacak araba alan birikim yapan çok vatandaşımız varKomik bir yorum ben sadece en basitinden durumu özetledim. Millet yiyecek ekmek alamıyor açıkta sokakta kalan insanlar var. Sizde uyumaya devam edin. Vicdanınızda uyumaya devam etsin.
Şununla konuşma daha yeni gelmiş foruma Allah bilir özkanın yan çarıdır malum banlandıKomik bir yorum ben sadece en basitinden durumu özetledim. Millet yiyecek ekmek alamıyor açıkta sokakta kalan insanlar var. Sizde uyumaya devam edin. Vicdanınızda uyumaya devam etsin.
Biz burada insandan bahsediyoruz bu yüzyılda doğal seçilim mağaralarda yaşamıyoruz. Yoksa ben mi yanlış biliyorum ? Evet ekonomi çok iyiaç hep vardı fakir edebiyatı yapmayın gayrisafi yurtiçi hasılaya bakın tarihin en yükseği ekonomik büyüklük arttı sadece giderler arttı. telefondur bilgisayardır servislerdir bunlar emeği sömürür oldu. aç var diyorsanız bunun sebebi uluslararası bazı şirketlerdir. Ayrıca herkesi doyuramazsın doyurmak zorundada değilsin doğal seçilim diye birşey var büyük balık küçük balığı yer ayakta kalamayan doğadaki hayvanı annesi terkeder. doğa herkesin tutunmasınıda istemez.
suriyelilere vatandaşlık verilmesini desteklemiyorum üniter ulus devlet yapısı korunmalı. Ama bir türkiye vatandaşı olarak hepimiz amerika almanya hayat standartında yaşamayı standart yaşam olarak görmek zorunda değiliz. Bu anca ,nsanı mutsuzluğa iterBiz burada insandan bahsediyoruz bu yüzyılda doğal seçilim mağaralarda yaşamıyoruz. Yoksa ben mi yanlış biliyorum ? Evet ekonomi çok iyi![]()
O kadar iyi ki suriyeliler her yere dükkan açıyor. Bazı mahallelerde bütün yerler arapça dükkanlarla dolu. Helal olsun devam edin
![]()