2022’nin ilk Apple etkinliğinden ne bekliyoruz?

  • Konuyu başlatan Arda Korkmaz
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

A

Arda Korkmaz

SDN Okuru
2022 yılının ilk Apple etkinliğinde karşımıza hangi ürünler çıkacak? İşte tanıtılması beklenen ürünler ve sızıntıları!

Apple, her yıl yeni ürünlerle karşımıza çıkıyor. Şirket, geçtiğimiz Eylül ayında yeni amiral gemisi telefonları iPhone 13‘ü tanıtmıştı. Bunların yanında bizlerin karşısına 7. nesil Apple Watch ve iPad Mini’nin yeni nesli bizlerin karşısına çıkmıştı.

Ortaya çıkan iddialara göre şirket, önümüzdeki Nisan veya Mart ayında ilkbahar etkinliği düzenleyecek. Bu etkinlikte bizlerin karşısına birçok cihazın çıkacağı düşünülüyor. İddialara göre bu etkinlikte karşımıza iPad Air 5, iPhone SE+ 5G ve yeni Mac‘ler karşımıza çıkacak. Gelin tanıtılması beklenen cihazlarla ilgili iddialara göz gezdirelim.

iPad Air 5​

Bu etkinlikte karşımıza yeni iPad Air 5. nesil çıkacak. Yeni iPad Air’da şirketin en yeni işlemcisi A15 bulunacak. Bunların yanı sıra Center Stage (Ana Sahne) özelliğine sahip 12 megapiksellik bir ön kamera ve hücresel modellerde 5G desteği bulunacak. iPad Air 5, bir önceki nesilde olduğu 10.9 inçlik bir ekrana sahip olacak ve arkada 1 adet kamera bulunacak.

2022nin-ilk-apple-etkinliginden-ne-bekliyoruz-1.jpg


Bunlara ek olarak yeni iPad’de USB-C girişi de kullanıcılara sunulacak. Uzay Grisi, Gümüş, Yeşil, Rose Altın ve Gök Mavisi renk seçenekleri bizlere sunulacak. Bir önceki nesilde olduğu gibi bu nesilde de Face ID teknolojisi bulunmayacak. Onun yerine eski modellerden alışık olduğumuz güç butonuna entegre Touch ID bulunacak.

iPhone SE+ 5G​

Uzun zamandır beklenen iPhone SE+ 5G de bu etkinlikte bizlerin karşısına çıkacak. Diğer iPhone modellerine göre uygun fiyatlı olacak telefonda 4.7 inç boyutunda bir ekran bulunacak. Cihazın tasarımında bir değişiklik meydana gelmeyeceğinden dolayı cihazda kalın çerçeveler ve arkada 1 adet kamera kullanıcılara sunulacak.

2022nin-ilk-apple-etkinliginden-ne-bekliyoruz-2.png


Bu iPhone SE modelinin bir önceki cihazdan en büyük farkı 5G teknolojisine sahip olması olacak. Onun dışında iPhone 13 serisinde gördüğümüz A15 işlemcisi de bu cihazda yerine alacak. İddialara göre cihazdaki büyük tasarım değişikliği 2023 veya 2024 yılında piyasaya sürülecek iPhone SE modelinde gerçekleşecek.

27 inç iMac​

Eski iMac tasarımına sahip 27 inç iMac, yeni etkinlikle birlikte yeni versiyonuna kavuşacak. Yeni modelde 120 Hz ekran yenileme hızı ve ProMotion teknolojisi kullanıcılara sunulacak. Ayrıca cihazda mini LED ekran kullanılması bekleniyor. Yeni iMac 27 inç’te yeni Apple Silicon işlemcilerinden M1 Max ve M1 Pro bulunacak. Ayrıca bilgisayarın tasarımı 24 inç iMac ile büyük oranda aynı olacak.

2022nin-ilk-apple-etkinliginden-ne-bekliyoruz-5.jpg

Mac Mini​

Minik canavar Mac Mini’nin yeni versiyonları, 2022 yılının ilk etkinliğinde karşımıza çıkacak. Yeni versiyonlarında Apple Silicon’un yeni M1 Pro ve M1 Max işlemcileri yer alacak. 2020 yılında M1 işlemcisine geçse de üst versiyonlarında hala Intel işlemci kullanılan Mac Mini, yeni versiyonlarıyla birlikte tamamen Apple Silicon işlemcileriyle çalışmaya başlayacak.

2022nin-ilk-apple-etkinliginden-ne-bekliyoruz-4.jpg


Peki, sizin düşünceleriniz neler? Tanıtılması beklenen ürünlerle ilgili neler düşünüyorsunuz?
Kaynak: 2022'nin ilk Apple etkinliğinden ne bekliyoruz?
 
Son düzenleyen moderatör:
Üst