- Reaksiyon puanı
- 4,705
Cennet sarhoşu millete fazla bile esasen ?3500 TL olacağını düşünüyorum.Kibirli hükümet vatandaşı değil kendi cebini düşünüyor.
Cennet sarhoşu millete fazla bile esasen ?3500 TL olacağını düşünüyorum.Kibirli hükümet vatandaşı değil kendi cebini düşünüyor.
İyide zam zaten fazlanında fazlası oldu diyorum zaten yağın bi ocak fiyatına bak bide Aralık Fiat egeanın ocak Aralık fiyatına bak bunun üstüne daha ne zam mı???Ne kadar zam olursa olsun yine aynı durumda olacağız. Zam gelince ekmeği satan adam zam yapacak, marketçi zam yapacak, ona zam buna zam olacak yine hayatımızda pozitif bir değişme olmayacak. Rakamlardan konuşmak istiyorsak benim beklentim 3800 Türk Lirası civarında neti olacak diye düşünüyorum.
Eğer ekonomi bu şekilde devam ederse her gece motorine 40, benzine 70 kuruş zamları görmeye devam ederiz. Çok zam yaptık biraz duraksayalım diyen bir zihniyet mi var? Bahsettiğiniz rakamlar 5200-10000 falan hayal. Sistemde olması gerekenle, olan şeyler aynı doğrultuda ilerlemiyor. Dolar artınca zam geliyor. Ancak iş asgari ücreti yükseltmeye gelince doları baz almıyorlar maalesef. Asgari ücrete gelecek en büyük zaman bu yıl deniyor. Bakacağız... En büyük zam olarak TL bazında 700-1000 TL arası zam yaparlar geçerler. Ancak basit hesapla yıllardır 350-380 dolar seviyesinde açıklanan asgari ücret yine aynı düzeyde açıklanırsa minimum 4500, maksimum 5200 TL olması gerekir. Ancak tekrar dediğim gibi olması gerekenler ile olan şeyler paralel ilerlemiyor. Yani kısacası düşündüğüm gibi 3800 TL civarı yaparlar. Daha sonra çıkıp utanmadan televizyon karşısına " eee ne güzel işte 1000 tl zam yaptık derler." Evet sözde asgari ücretteki geçmiş yıllara göre TL bazında en büyük artış. Ama ya dolar bazında? Umarım bu yazıdan sonra dolar mı harcıyoruz falan diyen çıkmaz şu forumda.İyide zam zaten fazlanında fazlası oldu diyorum zaten yağın bi ocak fiyatına bak bide Aralık Fiat egeanın ocak Aralık fiyatına bak bunun üstüne daha ne zam mı???
Sadece geçen seneki alım gücü için 5200₺ olması lazım diğer seneleri katarsak 10.000₺ anca kurtarır.
Haklısın kardeşim.Eğer ekonomi bu şekilde devam ederse her gece motorine 40, benzine 70 kuruş zamları görmeye devam ederiz. Çok zam yaptık biraz duraksayalım diyen bir zihniyet mi var? Bahsettiğiniz rakamlar 5200-10000 falan hayal. Sistemde olması gerekenle, olan şeyler aynı doğrultuda ilerlemiyor. Dolar artınca zam geliyor. Ancak iş asgari ücreti yükseltmeye gelince doları baz almıyorlar maalesef. Asgari ücrete gelecek en büyük zaman bu yıl deniyor. Bakacağız... En büyük zam olarak TL bazında 700-1000 TL arası zam yaparlar geçerler. Ancak basit hesapla yıllardır 350-380 dolar seviyesinde açıklanan asgari ücret yine aynı düzeyde açıklanırsa minimum 4500, maksimum 5200 TL olması gerekir. Ancak tekrar dediğim gibi olması gerekenler ile olan şeyler paralel ilerlemiyor. Yani kısacası düşündüğüm gibi 3800 TL civarı yaparlar. Daha sonra çıkıp utanmadan televizyon karşısına " eee ne güzel işte 1000 tl zam yaptık derler." Evet sözde asgari ücretteki geçmiş yıllara göre TL bazında en büyük artış. Ama ya dolar bazında? Umarım bu yazıdan sonra dolar mı harcıyoruz falan diyen çıkmaz şu forumda.
Sevgiler.
Asgari ücretin yükselmesi demek aynı orantıda her şeye zam gelmesi demek, yapacak bir şey yok. Şuan gelen zamlar dolar yüzünden geliyor.Ürünlere zaten geleceği kadar zam geldi hatta fazlasıyla zam geldi egea oldu 400 bin yağ oldu 110₺ daha artık ne zam mı?
Maaşlar 5200₺ olmalı
3700-4500 arası bir asgari ücret bekliyorumAskeri ücret beklentiniz ne kadar? Benimkisi biraz rakamlarla.
2021 asgari ücret: 2.825 TL
ocak 2021 dolar kuru: 7.40
2825:7.40= 381$ para ediyor. 1$ benden olsun. Düz 380 dolar. Bunu şuanki dolar kuru ile çarparsak
aralık 2021 dolar kuru: 13.50(buda düz olsun diye)
380x13.50= 5.130
Benim beklentim 5.130 TL'dir. Bunun altında olan her ücret ülkedeki alım gücünü iyice dibe indirmek demektir. Sizlerin asgari ücret beklentiniz nedir?
Mevcut var forumdaUmarım bu yazıdan sonra dolar mı harcıyoruz falan diyen çıkmaz şu forumda.
Sevgiler.
Konu siyaset kategorisinde değil, siyaset yapmayın lütfen yoksa ban yeme ihtimaliniz var.Bu kibirli hükümet defolup gitmediği sürece bugünkü tablodan daha beter durumda oluruz.
ben de sanmıyorum ama göreceğiz. Eğer çok aşırı bir şey görürsek de erken seçim geliyor olabilir.4.000'in üzerine çıkacağını sanmıyorum.