2020'nin En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları: İlk 3 tanıdık

Bu konuyu okuyanlar

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,325
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,199
Puanları
113
Yaş
20
Counterpoint Research ve Canalys pazar araştırma şirketleri, yaptıkları araştırma sonucunda en çok satan akıllı telefon markalarını belirledi.

Akıllı telefon pazarını derinden etkileyen 2020 yılı sonrasında son çeyrekte pazar iyileşmeye başlarken listede değişiklik oldu. Samsung, listede geçtiğimiz yılda olduğu gibi birinci sırada yer alırken Apple, Huawei'i geçerek ikinci sıraya oturdu.

Samsung, 2019 yılına bakıldığında pazar payının %14'ünü kaybetmiş durumda. Ancak bu kaybediş Samsung'un tahtını kaptırmasına engel olmamış ve rakibi Apple'a 50 milyon fark atmış durumda.

Screenshot_8.png


Yukarıda da gördüğünüz gibi listede bir değişim oldu. Huawei, 2019'da yakaladığı başarı sonrasında Apple'ı geçerek ikinci sıraya oturmuş durumdaydı. Ancak hem ABD'nin kara listesine alınan hem de Google servislerinden mahrum bırakılan Huawei, bu durum karşısında pek de güçlü kalamamış durumda. Sonuçta milliyetçi yaklaşımları Çin sınırları içerisinde işe yarıyor.

2020 yılında %21 oranında düşüş yaşayan Huawei, tekrardan ikinciliği Apple'a veriyor. Huawei arkasından Xiaomi gelirken hemen arkada da yeni yıldızlar Oppo ve Realme markalarını görüyoruz.​
 
Üst