2020 Olimpiyatları İstanbul'a Verilir mi?

2020 Olimpiyatları İstanbul'a Verilir mi?

• Kullanılan toplam oy
    33

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
hocam bu durum şekil "olarak" Suriye ile aynı..
orada da Twitterdan bir organizasyon ve yönlendirme vardı..
dünya CNN ve BBC nin verdiği görüntüler ile yorum yaptı..
onları dağıttığı resim kareleri ile fikir edindi..

kameralarla ole açılarla öyle görüntüler çeker montajlarsınız ki iç savaştan farkı olmaz...
daha Türkiyenin hangi kıtada olduğunu bilmeyen "sığırlarda" iç savaş var der..

bende istanbuldayım,

istanbulun çoğu yerinde protestolar var hemen hemen her mahalleden protesto seslerini duyabilirsin..
(ilk zamanlar bende katıldım)..
ama polisle çatışma.. taksim civarında 3-5 noktada var, ve belirli azınlık çatışıyor...

yani istanbul yanıp yıkılmıyor, vs...

kısaca,

yıllarca soylediğimiz şey bize yapılıyor ve yine yiyoruz...
IRAKta yaptılar, Suriyede yaptılar...
insanları medya ile kandırdılar , artık çağ bilgi çağı
en tehlikeli silah bilgi.. bu bilginin doğruluğuna çok az kimse dikkat ediyor ne yazıkki...

Londra G8 protestolarında 800 kadar gözaltı var.. ama dünyadan ses yok...
1-2 yıl once Fransada öğrenci ve göçmenlerin çıkardığı olaylarda neler olduğu hala meçhull..
o dönem fransada özellile pariste olan bir tanıdığınız varsa sorun.. kayıp insanları... kayıp göçmenleri...

..

olay artık amacını aşmıştır.. kusura bakmasın kimse ..
kimsenin maşası olmayacak kadar aklım var...

Olimpiyat verilmeycek...

Madrid alacaktır...

bu saatten sonra biz alırsak emin olun bir kefareti vardır....

Söylediklerin bana dünya medya patronlarından birinin sözünü hatırlattı.

Medya patronu diyordu ki bana fotoğrafı getirin, altına yazdıklarım ile iki ülkeyi savaşa sokayım.

Medyanın dünyadaki diğer adı 4. Kuvvettir.

Yasama Yürütme Yargı Medya

Böyle baktığımızda Medya Ordudan kuvvetlidir. Çünkü Ordu yürütmenin emrindedir, medya ise başlı başına bir kuvvettir.

İşte dün bir kadın. Toma adlı aracın altına girmeye çalıştı, polisler engel oldu. Videoyu izleyince kadının kendisinin tomanın altına girmeye çalıştığını çok net görüyorsunuz.

Ama Fotoğraf karesi öyle değil.

Dün yabancı medya o kadının fotoğrafını "Tomanın altında ezilen kadın" olarak tüm dünyala lanse ettiler.

Bizim gerçeği bilmemize gerek yok. Önemli olan insanların durumları nasıl algıladıkları.

Hatırlarsınız belki geçmişte yaşanmıştı, Doğu'da yine eylemler oluyor. Polis ile çatışma var her yer toz duman, yerde 2 kişi ölü gibi yatıyor yolun üzerinde, sonra videoda görüyorsunuz bir dakika sonra kalkıp yürümeye başlıyor bu yerdekiler. Maksat fotoğraf vermek! Çatışmada ölenler var izlenimi verecek poz yaratmak, fotomuhabirleri fotoğrafı çektikten sonra kalktı yürüdü bu kişiler.

Ama ertesi gün gazetede o fotoğrafı görenler bu kişilerin öldürüldüğü hissine kapıldı.

Yanılmıyorsam, olimpiyatları verecek yüzü aşkın değişik ülkelerden oluşan bir komite var. Bu insanlar 7 eylülde bir karar verecekler.

Bu insanların çoğu spor kökenli, politikanın dışındaki insanlar.

O insanlar olaylara insani yönden bakacaklardır.

İstanbul Şehri için hiç bir olumsuz düşüncesi olmayabilir.

Ancak "tomanın altından çıkarılan ezilmiş kadın" fotoğrafını gördüğünde insani olarak bir öfke duyacaktır.

O fotoğrafın gerçek olup olmadığını araştırmak onun görevi değil. O kendi medyasında gördüğü ile bir fikir sahibi olur.

Benim kanaatim o ki, son günlerdeki eylemlerde dış basın Türkiye İmajı konusunda çok büyük bir algısal operasyon yürüttü.

Biz şu an olayın içinde olduğumuz için dışarıdan nasıl göründüğümüzü fark edemiyoruz.

Türkiye'nin en büyük gelir kaynaklarından birisi turizm. Türkiye bir turizm ülkesi. Biz bu seviyeye gelmek için çok çaba sarf ettik. Ülke tanıtımı için çok çaba sarf ettik.

Dünya üzerinde yarattığımız bu Turizm Ülkesi imajı şu an sistematik olarak İç Savaş Olan tehlikeli bir ülke imajına dönüştürülüyor.

Ülke olarak kendi bacağına kurşun sıkma konusunda üzerimize yok!

dgarkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu olayların olimpiyat için verilecek karara fazla etkisi olmayacak

Olimpiyatlar için lobicilik faaliyetleri 3 yıl önce başlamış olması gerekiyordu eğer başlamışsa lobimiz güçlü demektir ve alma ihtimalimiz yüksek olur bu durum ancak lobi yapmaya geç başlamışsak ki tahminim o yönde kaybederiz.

------------------

Suriye ile bizim durumu benzetti ya bir akıllı ona kahkaha attım

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Bu olayların olimpiyat için verilecek karara fazla etkisi olmayacak

Olimpiyatlar için lobicilik faaliyetleri 3 yıl önce başlamış olması gerekiyordu eğer başlamışsa lobimiz güçlü demektir ve alma ihtimalimiz yüksek olur bu durum ancak lobi yapmaya geç başlamışsak ki tahminim o yönde kaybederiz.

------------------

Suriye ile bizim durumu benzetti ya bir akıllı ona kahkaha attım
inş öyle olur. alırlarsa bir nebze dikkatler dağılır, karizmayı geri toplama imkanımız olur.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
olimpiyat 7 yıl sonra ama karar bu yıl :)

Bak bunu bilmiyordum, o zaman bu bayağı etkiler kararı, ne de olsa elin oğlu bilmez bizim Ülkemizin durumunu, Karar alırken Arap baharı ile aynı kefeye koyar bunlar bızı .
Kanımca eylemcilerin hedefleri de bu zaten, Ülkeye olabildiğince zarar vermek, ne de olsa bazılarının musluğu kesildi, onlarda benimki kesildiyse bende seninkinin kesilmesi için elimden geleni yaparım diye olanca gücü ile desteği veriyor.
Bazı bankaların bizzat bu işin içinde olması açıkça bunu gösteriyor.