2019'da neler oldu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Poşete 25 kuruşluk bir fiyatlandırma ile girdik yeni yıla
Asgari ücret 2020 lira olarak 400 lira zam aldı
Karşısında biberi 20, domatesi 15 liraya satmaya kalktılar.
Yılların tüp kuyruğunu tanzim kuyruğu ile değiştirdik.
Büyük bir tren kazası oldu. Suçlusu sadece raylardı.
Kaybeden yoktu, İmamoğlu başkanlığı kazandı.
Hemde herkesin aksine iki defa kazandı.
Dolar-euro yüzyılın rekoruna ulaştı. Acısı hala üstümüzde.
IMEI kayıt ücreti sanırım doları kıskandı. Bir telefon devlete sistemi başladı.
Doğalgaza zam+zam+zam üstüne indirim geldi. Gaz ucuzladı.
Milli gurur, milli arabamız sahneye çıktı.

Ve yine sayısız şehit verdik.

Kötü bir seneyi atlattık, şimdi mi?
Daha kötüsü geliyor. Benden buraya not olsun.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
bunların bütün kaynağı kötü yönetim

kimse dış güçler mış güçler demesin

ülkemiz yönetilemiyor

akp iktidarı ülkedeki üretimi, kendi eliyle bitirmek için canla başla uğraşıyor

tarım öldü
sanayilerimiz özelleştirildi
2002 yılında yağan dolarlar sanayi üretimine aktarılacağına inşaat gibi rantın en falza olduğu ölü yatırımlara aktarıldı
khk ile yüzbinlerce insan onurundan işinden oldu

ülkemizin halkımızın selameti için erdoğanın ülkeyi ilk önce parlementer sisteme döndürüp sonrasında istifasını verip yerine gelecek için seçim yapılması şarttır

65 oldun 66 olacaksın ilk genel seçim 4-5 yıl sonra yani 70 olacaksın

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Olan oldu bundan sonra önümüze bakacağız, Türk milleti hiç bir zaman yılmaz. Eğer mücadele gururumuzu kaybedersek o zaman biteriz.
Bir birimizi kırmadan el ele kol kola tüm mücadeleyi vermemiz gerekiyor.

Sözün kısası Türk milleti hiç bir zaman eğilmez, başımızı dik tutup tüm koldan saldırmamız gerekiyor. A partisi B partisi dönemi değil Türkiye dönemi başlamalı..

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Ülkemizi yücwltecekleri yere dibe soktular

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bittik perişan olduk
Başkanlık geldi tabutumuza son çiviyi vurdu öyle ucube bir sistemki getirenler bile yüzde elli biri istemiyor
Dostum sen en son ne zaman ALlaha şükür veya bunada şükür hamdolsun flan dedin ? Veya diyormusun ? Her yorumun olmsuz her görüşün negatif hep boş taraftan bakasarak hayat gemez hee.
:) Bu sistem sayesinde bazı partilerin iktidar görme şansı olacak la. Yoksa görme şansları yoktu.
Bak şuraya yazıyorum CHP iktidar olursa bu sistem çok iyimiş diyecek ve değiştirmeyecek :) Çünki 4-5 parti bir olup Cumhurbaşkanının devirebilirler belki ama sonra herkes kendi yoluna bakacak toplu karar almaları çok zor meclis içinde. CHP ve HDP hadi ortak hareket ederde İYİ parti edemiyecektir.
Eski parlementer sisteme döndümü Türkiyede Sol kesimin oyu yüzde 20-30 bandında kalacak yüzde 50 leri bulamıyacak hiçbir zaman yasayı geçiremez hiçbir kararı onaylayamaz gene meclis kitlenir sürekli. Eski sisteme dönülüp yapılacak ilk seçimde gene sağ görüşlü bir parti iktidara gelir ve muhalifler gene bir daha iktidar yüzü göremez.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
2019'da Muharrem İnce ile Erdoğan külliyede görüştü yalanı ortaya atıldı.
Kemal K. Bey önce evet biliyorum doğrudur dedi,
Erdoğan; doğruysa ben bırakıyorum, yalansa sen bırak dedi.
Sonra yalan haber olduğu ortaya çıkınca Kemal K. partisine sessiz kalmayı emredip milletin unutmasını bekledi.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Dostum sen en son ne zaman ALlaha şükür veya bunada şükür hamdolsun flan dedin ? Veya diyormusun ? Her yorumun olmsuz her görüşün negatif hep boş taraftan bakasarak hayat gemez hee.
:) Bu sistem sayesinde bazı partilerin iktidar görme şansı olacak la. Yoksa görme şansları yoktu.
Bak şuraya yazıyorum CHP iktidar olursa bu sistem çok iyimiş diyecek ve değiştirmeyecek :) Çünki 4-5 parti bir olup Cumhurbaşkanının devirebilirler belki ama sonra herkes kendi yoluna bakacak toplu karar almaları çok zor meclis içinde. CHP ve HDP hadi ortak hareket ederde İYİ parti edemiyecektir.
Eski parlementer sisteme döndümü Türkiyede Sol kesimin oyu yüzde 20-30 bandında kalacak yüzde 50 leri bulamıyacak hiçbir zaman yasayı geçiremez hiçbir kararı onaylayamaz gene meclis kitlenir sürekli. Eski sisteme dönülüp yapılacak ilk seçimde gene sağ görüşlü bir parti iktidara gelir ve muhalifler gene bir daha iktidar yüzü göremez.
Bi ucube sistem d.e.ğ.i.ş.e.c.e.k

Yazıyorum buraya

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bi ucube sistem d.e.ğ.i.ş.e.c.e.k

Yazıyorum buraya
Ben çoğunlukçu demokrasiyi desteklerim her zaman. ( Çoğulcu demokrasi değil bak her kafadan bir sesin çıktığı sistem değil )
Demokraside şartlar gayet açık mecliste yeterli salt çoğunluğu yani 600 milletvekilinin 3 te 2 sini toplasınlar buda 401 milletvekili yapar toplayabiliyorlarsa toplayıp eski sisteme döndürsünler önlerinden bir engel yok. Veya 301 milletvekili toplayıp referanduma gidebilirler.
Ama sistemi sırf AKP getirdi diye değil kötü yanları ağır bastığı için olsun. İnatlaşarak veya intikam alarak değil. Benim en çok merak ettiğim biz Saraya kesinlikle gitmeyiz diyorlardı cumhurbaşkanı kendilerinden seçilirse ne yapacakalar tükürdüklerini yalacaklar mı onu çok merak ediyom.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Çok şey yaşandı çok.
Büyük bir tren kazası oldu. Suçlusu sadece raylardı.
Tren kazaları nedense son zamanlarda oldukça arttı.
Bu, 2019'da olan hangi tren kazasıydı? Yoksa evvelki yıl gerçekleşen kazadaki gelişmelere istinaden miydi?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Tren kazaları nedense son zamanlarda oldukça arttı.
Bu, 2019'da olan hangi tren kazasıydı? Yoksa evvelki yıl gerçekleşen kazadaki gelişmelere istinaden miydi?
2018 de olan Çorlu tren kazası heralde davası devam ediyor diye yazmışlardır. Bu trene bende biniyordum az kaldı. Ama kaderde yokmuş Tren ile kim uğraşacak deyip otobüs ile Çorlu'ya geçtim yolda giderken üstten uçaklar helikopterler geçiyor ambulanslar vızır vızır meğerse kaza olmuş. O gün siddeli bir yağış vardı demiryolunun altındaki toprak kaymış raylar askıda kalmış. Orda suçu makiniste ve trenyolunu denetleyecek kişilere kesilir ceza en sonunda. Ulaştırma bakanına veya Devlet demir yolları müdürüne flan dokunmaz bence.

Unknown User

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,238
Bir telefon devlete sistemi başladı.
O sırada devlet

images.jpeg

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
2018 de olan Çorlu tren kazası heralde davası devam ediyor diye yazmışlardır. Bu trene bende biniyordum az kaldı. Ama kaderde yokmuş Tren ile kim uğraşacak deyip otobüs ile Çorlu'ya geçtim yolda giderken üstten uçaklar helikopterler geçiyor ambulanslar vızır vızır meğerse kaza olmuş. O gün siddeli bir yağış vardı demiryolunun altındaki toprak kaymış raylar askıda kalmış. Orda suçu makiniste ve trenyolunu denetleyecek kişilere kesilir ceza en sonunda. Ulaştırma bakanına veya Devlet demir yolları müdürüne flan dokunmaz bence.
Muhtemelen.
Benim de bir yakınım o gün tren yolunu kullanmıştı, kendisinden haber alamayınca endişelendik. Meğerse sabah motorlusunu kullanmış, dönüşü arabalarla yapmış. Şarjı bitmiş, bizse gece geç saatlere kadar ulaşmak için kendisini aradık durduk.
Tren kazasının gerçekleştiği mevki cidden içler acısıydı. O anı yaşayanların ne çektiklerini Allah bilir. 14 Temmuz'da - yani kazayı takiben altıncı gün- tren ile yolculuk yaptım. (O günden için) Yeni yeni sadece bozulan tren raylarını değiştirmişler/döşemişler, o sıralar tren seferleri bile tam başlamamıştı, günde tek sefer vardı. (öyle ki bindiğim koskoca yolcu vagonunda o gün sadece iki kişiydik). Hasarlı iki yolcu vagonu yük vagonlarına yüklenmiş, yolda gidebilecek yeterlilikte olan bir yolcu vagonu ve lokomotifi Çorlu tren istasyonuna çekilmiş; kazadan kaldırılması beklenen ve en çok zaiyatın olduğu üç yolcu vagonu hala olay yerinde idi, sanırım sadece bir vagon tren yolu çalışsın diye biraz yoldan çekilmiş. Diğer ikisi ise birbirinden ayrılmamış, çünkü aralarındaki makas hala duruyordu. Ancak altlarındaki dingil sistemi olan bojiler için aynı şeyi söylemem mümkün değil. Vagonların ray ile bağını sağlayan bojilerden bir tane bile vagonların altında kalmamış, hepsi kopup etrafa savrulmuş. Kimisi çamura gömülmüş belli belirsiz, bir kısmı ise görünür durumda. Kaza da tam dere ile tren yolunun kesiştiği bir yerde. Bilmeyenler için biraz detay oldu ama neyse, olay yerinden çok düşük hızda geçtik. Nitekim tren yolu altındaki menfez yeterince desteklenmediği ve henüz yeterli düzeyde taş kullanılmadığı için olsa gerek vagonlar ray ile tam temas edemiyor, titreşim yapıyor ve bu sebeple olsa gerek kulakları çınlatır derecede fevkalade tonda üzerinden geçtiğimiz raylar ses çıkarıyordu. O an duyduğum sesi ve gördüğüm o anki arta kalan enkazı ömrüm boyunca unutamam. Kazanın gerçekleştiği yer de çok kör bir noktada, karadan yol yok, doğaldır ki ilk olarak yardıma gelenler daha çok civardan traktörleri ile gelen köylüler olmuş. Ki zaten tarlalarda oluşmuş, kaybolmamış derin izler bunu destekler nitelikteydi. Zaten çalışmalar gece boyu da sürmüş. Karanlıkta, yağmurda, bataklıkta ne çektiklerini artık bir Allah bir kendileri bilir.
Beş yüz elli küsur gündür davası devam eden kazanın(katliamın) umarım tez zamanda tüm sorumluları ortaya çıkartılır. Yol bekçileri olsaydı, sinyalizasyon çalışır ve arttırılmış olsaydı, başlarında da yeterli eğitimini almış kişiler olsaydı... kim bilir belki de bu olayı konuşmuyor olacaktık.

Son düzenleme: