2015 GENEL SEÇİMLERİ Kategorimiz Açıldı !

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Merhaba arkadaşlar,

Malumunuz forumumuzda siyaset yasak, ama her seçimde olduğu gibi bu seçimde de seçim sonuna kadar bu konudaki yasağa bir son veriyoruz.

Siyaset insanları fazlasıyla geren, kutuplaşma yaratan bir konu. Bu yüzden tartışmalarımızı saygı çerçevesinde ve birbirimizi kırmadan yapmaya özen gösterelim.

Yeni kategorimiz hayırlı olsun.

http://forum.shiftdelete.net/2015-genel-secimleri/

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Seçilen kelime ve konuşma tarzının düzgün olmasını temenni ediyorum.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Milletçe Alkışlıyoruz.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,941
Seçim tahminlerim: AKP 45% CHP 30% MHP 15% HDP 9,9% BBP/SP 0,1%

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Kim gelse aynı şeyi yapacaktır. Bazı şeylerin değişmesi gerekmekte. Misal şimdi ki SGK (Emeklilik Sistemi) acilen değişmesi gerekmekte.

30 yaşındayım ve bir 35 sene daha çalışamam herhalde. 65 yaşında emekli olacaksam bana bir faydası olmayacaktır.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Kim gelse aynı şeyi yapacaktır. Bazı şeylerin değişmesi gerekmekte. Misal şimdi ki SGK (Emeklilik Sistemi) acilen değişmesi gerekmekte.

30 yaşındayım ve bir 35 sene daha çalışamam herhalde. 65 yaşında emekli olacaksam bana bir faydası olmayacaktır.
Aynen katılıyorum.
Doğru söze ne denir ki :)

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,941
SGK'nın sorunu, Süleyman Demirel'in bize bir kötü yönetim örneği mirası. Onun zamanında, seçim sloganı "Kurtar bizi Baba"ydı. ve bizzat kendisi, ödemeler yapılmasada af olack anlamında bir demeç vermişti. İşverenler arasında yeterince yüzsüz olanlarda, onun hükümeti dönemi boyunca, hiç bir ödeme yapmadılar ve daha sonra da yapmadılar. SGK'nın emeklilere yaptığı ödemeler, çalışanların yatırdığı emeklilik primlerinden karşılanıyor. Arada oluşan açığı kapatabilmek için de senelerdir bir alışkanlık halinin almış ve halen kısmen ödenmeyen sigorta pirimlerinin kapanmasına bağlı. O açığı kapatabilmekte, artık imkansız. Buna bir de yaşlıların nüfusunun artışı ve de geriden gelen gençlerin nüfus ortalamısı içinde azalmasını eklersek, 10-15 sene sonra Avrupa'nın bugünkü halini yakalayacağız demek anlamına gelir. Eski Başbakan'ın 3 çocuk hikayesi de SGK'nın bu günkü durumundan kaynaklanan bir öngörü. Her zaman bir makam için en doğru kişi, o makam için en iyi olandır. Bizlerde, her lafa inanan bir toplum olarak, o zamanlarda Süleyman Demirel'i hak etmiştik. Şimdi gördük Baba'yı.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
“Paşam vekil maaşlarını düzenleyeceğiz ne kadar verelim?” Mustafa Kemal Atatürk: “Öğretmen maaşlarını geçmesin.”

O zaman milletvekili maaşlarında bir düzenleme getirilsin, arada ki açık hayli kapanır.

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Akp'nin bu sene kazanması daha zor. Şöyle bir durum var. Bu yolsuzluk felan fistan olaylarından dolayı akp'ye oy vermeyi bırakanlar fazla değil. Fetullahcılar var sadece. Ancak vergiyi arttırıp asgari ücreti arttırmamasından dolayı oy vermeyi bırakanlar bir hayli fazla.

Şuan oy verilicek adam gibi parti yok malesef..

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
2015 kullanıcı ban etkinliği başlamış :D

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
[MENTION=376]pesimist[/MENTION] , bence çok yanlış kararlar almışsınız. 2013 yılında yaptığınız hatayı tekrar yapıyorsunuz. Kan çıkıyordu hatırlarsanız. Troy hata ettik diyip konuyu kapatmıştınız. Konu yüzünden birçok kişi permanent ban yemişti. Ayrıca bir sürü yorum da silinmişti. Sonunuz hayrola diyorum ve bu konuya yazdığım ilk ve son mesaj diyorum.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Desenize hücrede uyuyan üyelerin uyanma vakti, çıkarlar yavaş yavaş meydana... :)

Akp'siymiş Chp'siymiş, Mhp'siymiş ve diğer partilermiş hepsi aynı nane. Herkes kendi partisini takım tutar gibi tutuyor, kaymağını tepedekiler yiyor, tuttuğu partisi kazanan taraftar da sadece kendini mutlu hissediyor nokta net.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Burada yazılan yorumlardan dolayı kimse oyunun rengini değiştirmeyecek, hatta seçtiği partiye daha sıkı bağlanacaklar.

Ben de kimi banlasam diye mısırımı alıp pc nin başına geçerim artık [emoji14] :D

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Alternatifsizlikler içinde, zayıf muhalefet ortamında Ehven-i şer demekten başka çaresi yok insanların. O yüzden seçimden önce meydana gelecek olaylar dışında sandıkta sürpriz olmayacak bana göre. Tek sürpriz, düşük ihtimal de olsa HDP'nin barajı aşması olur derim.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
@pesimist , bence çok yanlış kararlar almışsınız. 2013 yılında yaptığınız hatayı tekrar yapıyorsunuz. Kan çıkıyordu hatırlarsanız. Troy hata ettik diyip konuyu kapatmıştınız. Konu yüzünden birçok kişi permanent ban yemişti. Ayrıca bir sürü yorum da silinmişti. Sonunuz hayrola diyorum ve bu konuya yazdığım ilk ve son mesaj diyorum.

Sene 2015 memo. En son seçimlerde de açtık ve çok büyük bir sıkıntı olmadı çok şükür. Halkımız bilinçlendi sanki :D

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Bir parti icin birbirine hakaret edicek kadar gorgusuz insanlar olmasin yeter.

Ancak soyle bir gercek var. Chp'liler hicbir zaman akp'nin hizmetlerini gormeyecekler. Sadece taslama. Yukarda da gordugumuz gibi. Ama akp sutten cikmis ak kasik degil vergilerden herkes sikayetci. Bak gorun akp bu sene kazanmak icin biraz ter dokucek.

Ve su resmi atmazsam olmazdi

bd4dc829b946e16deed56395dd36bc24.jpg

Ama hissediyorum. Cok ban gorucez..

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Siyaset ve Spor konularindan mümkün oldukca uzak kalmayi tercih ediyorum. Bir de ikili tartismaya girdimi ceza yememek elde olmuyor. Bu yüzden, ikili tartismaya girmemekte ve baskalarinin görüslerine saygi göstermekte fayda var.