2012 Yılı Tarayıcı Savaşları

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Tarayıcı Savaşları 2012

ePgFT.jpg

Aşağıdaki grafik StatCounter'ın 2012 yılı boyunca Dünya çapında tuttuğu istatistiktir ve tarayıcıların ay ay kullanım oranlarını göstermektedir.

2012 yılı başında 37.45% lik kullanım oranıyla birinci olan Internet Explorer, yıl sonunda kullanım oranının 30.95% düşmesiyle liderliğe veda ediyor. Bu durumun en büyük sebebi ise şüphesiz Google Chrome'un hızlı yükselişi.

Yıl başında 28.4% lik bir paya sahip olan Chrome, hızlı yükselişine devam ederek yıl sonunda 36.18% lik bir paya ulaştı.

Mozilla Firefox ise yıl boyunca kullanıcı kaybetti ve 24.78% lik kullanım oranı yüzde iki buçukluk bir kayıpla 22.04% e geriledi.

Safari, kullanım oranını 6.62% den %8 e çıkarmayı başarırken Opera da Firefox ile aynı kaderi paylaşarak 1.95 lik payını yıl sonunda 1.24% e düşürdü.

Grafikte noktalarla gösterilen diğer tarayıcıların kullanım oranı ise yıl boyunca az da olsa yükseldiği gözlemleniyor.​
◄₪ĘЯЄŊβễяĸ₪►

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Chrome kullanıyorum ama youtube 'da çoklu sekme felan açınca sürekli hata veriyor .. Opera denedim ama eskiden olduğu gibi hızlı değil artık aynı anda basıyorum chrome daha hızlı açılıyor kullanışlıda :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Hiçbirinin piyasadan çekilmesini istemem rekabet şart.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Yıllardır firefox kullandım, artık chrome'a geçtim. Ürünleri fiyata göre artan sıraya soktuğumda 2. sayfada fiyat sıralaması diye bir şey kalmıyordu. Bunu da sadece firefox böyle sorunlu gösteriyordu. Sebebi oldu.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
En istikrarlı ilerleyen Opera. :)

En istikrarlı gerileyen diyelim biz ona :D Yılların Opera'cısı olan ben bile yavaş yavaş chrome kullanmaya başladım bile. Çünkü her sürümde daha da kötü bir Opera yapmaya başladılar.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
En istikrarlı gerileyen diyelim biz ona :D Yılların Opera'cısı olan ben bile yavaş yavaş chrome kullanmaya başladım bile. Çünkü her sürümde daha da kötü bir Opera yapmaya başladılar.

İlerleyen derken yükselme anlamında söylememiştim. :) Grafikte neredeyse düz bir çizgi olarak kalmış onndan bahsettim. :D

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
:) Ama gerçekten çok istikrarlı bir tablo görünüyor Opera için :)