2012 Kpss Sınav Soruları Çalındı mı?

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bugün KPSS sınavı vardı. Sabah oturumunda Genel Kültür ve Genel getenek, öğleden sonraki oturumunda ise eğitim Bilimleri testi yer aldı.

Sınav sonrasında PKK'ya yakınlığıyla bilinen Dicle Haber Ajansı adlı bir ajans bir saat kadar önce sınav sorularının çalındığın iddia etti ve KPSS kitapçığının bazı sayfalarını yayımladı.

Ancak yayımlanan sayfalar sınav kitapçığının cep telefonu ile çekilmiş birer görüntüsü gibi görünmektedir.

İşte çalındığı belirtilen ve başkacada bir yorum yapılmayarak internete konan sayfalar...

turkce2.jpg

turkce4.jpg

turkce6.jpg

Bugun iki sınava bende girdim ve üzülerek söylüyorumki resimlerdeki sorular birebir aynı.

Sosyal medyada ve haber ajanslarında konu hızla yayılmakta ama henüz resmi bir açıklama yok.

Bakalım sonuç ne olacak. Sınav iptal edilecek mi?

Son olarak hakkımı çalanlara hakkımı helal etmiyorum.

Kaynak

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hocam bunu yayınlayanların amaçlarının ne olduğunu herkes biliyor.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201

Amaçlarının ne olduğunun önemi yokki sorular çalınmışsa tam bir fiyasko, o kadar zaman sınava çalışanların emeklerine yazık.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Yaa yok sanmıyorum çalınma filan. Ben YGS yede LYS yede girdim adam akıllı ne aradılar ne de baktılar. Muhtemelen biri telefon soktu içeri resmini çekti ki bu çalmak olmuyor.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
inanmıyorum diyenler birde şöyle birşey var.

9gn4m.jpg

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bakalım sonuç ne olacak :)

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
resmini çekmiş olamaz çünkü sınavda sorular bir sayfada iki kısım olmak üzere verilmişti bu resimlerde alt alta. çalınmış bence

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
ilk resmin sol üst köşesinde zımba var. sınav esnasında çekildiğini sanmıyorum. kitapçıkta zımba olmaz çünkü.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bence olayı ortbas etmek için KCK olayı kullanılıyor. Bu benim düşüncem.

Arkadaşlar birde yeni birşey buldum sınava girenler lütfen şu belgeye bakabilir mi.? Çok ilginç tesadüf ki ! sorular neredeyse aynı? ...

http://www.beyazkalem.com.tr/images/2012_beyazkalem_kpss_genel_kultur.pdf

linki ilerliyen dakikalarda kaldırırlar diye yedeğini tutuyorum. Tavsiyem sizde alın bir yedek. Tarihe tanıklık ediyorsunuz.

Sınava girenler mutlaka baksın.

Yukarıdaki pdf ile ilgili bir not düşmem lazım. Deniliyorki beyazkalem 2012 sorularını derlemiş. bu linkteki sorular o sorularmış. Yalnız nedendir bilemiyorum beyazkalem sitesi açılmıyor yada ben açamıyorum bu sebepten sağlam bilgilere ulaşamıyorum. ilginç ortalık fokur fokur kaynıyor ana akım medyada henüz tık yok :D

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
kesinlikle sorular daha öncesinden çalınmış gibi duruyor

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
polise de bi ergenekon operasyonu yapılması zamanı gelmiş. güvende değiliz

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
tüm sorular dogru l*n ne çakallar ya :/ insanlar ne emekler harcıyorlar yazık bee

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Şu sınavların var ya.......
Yav ben daha bugün başladım çalışmaya, şimdi ne gerek var ki nasıl olsa soruları yine çalıp sınavın içine ederler...

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
eğerki böyle bişi olduysa .. gerçekten yazık okadar saat ders calısan kursa giden insalara bu kacıncidir.

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence olayı ortbas etmek için KCK olayı kullanılıyor. Bu benim düşüncem.

Arkadaşlar birde yeni birşey buldum sınava girenler lütfen şu belgeye bakabilir mi.? Çok ilginç tesadüf ki ! sorular neredeyse aynı? ...

http://www.beyazkalem.com.tr/images/2012_beyazkalem_kpss_genel_kultur.pdf

linki ilerliyen dakikalarda kaldırırlar diye yedeğini tutuyorum. Tavsiyem sizde alın bir yedek. Tarihe tanıklık ediyorsunuz.

Sınava girenler mutlaka baksın.

Yukarıdaki pdf ile ilgili bir not düşmem lazım. Deniliyorki beyazkalem 2012 sorularını derlemiş. bu linkteki sorular o sorularmış. Yalnız nedendir bilemiyorum beyazkalem sitesi açılmıyor yada ben açamıyorum bu sebepten sağlam bilgilere ulaşamıyorum. ilginç ortalık fokur fokur kaynıyor ana akım medyada henüz tık yok :D

Bu sorular birebir aynı. Bu kadar tesadüf derleme vb olmaz. Ya soru hazırlayanlar tembellik edip beyaz kalemin sorularını arakladı, yada sorular dışarıya sızdırıldı ki, ben 2 seçeneğe oy kullanıyorum.
Yazıklar olsun. Şifre skandalından sonra şimdi de bu.
Biz de amele gibi sahabtan akşama kadar işte çalışalım, akşamdan sabaha kadar da ders çalışalım.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
aslında bunun adı çalınmada değil adamlar sorular bir güzel yandaşlarına dağıtmışlar !!!

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Memurlar net bu haberlerle çalkalanıyor şu an 10 tane konu açmışlar üyeler.

passkeys

Asistan
Reaksiyon puanı
2
1. dicle haber ajansı o soruları sınava girenlerden öğrenip yazıcıdan çıkarıp reyting için yapmıştır.
2. 2.resim tamamen sınavdan çekilmiş
3. beyaz kalem acayip reklam yaptı 2013 de satışlar tavan yapar
4. bu saydıklarım yalan olabilir sorular çalınmıştır :( o zaman tek söz kalıyor ÖSYM ye ka... gir..n

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Sınavdan çıktım yeni eve ulaştım...

Evet yukarıdaki soruların hepsi Sınavda Çıkan Sorular...

Sınav Kitapçığından Fotoğraf çekilmiş olamaz çünkü yazı tarzı benzemediği gibi sayfa yapısı da benzemiyor... Üstelik kağıdın üzerindeki ZIMBA açıkça görülüyor...

Beyaz Kalem'in internet sitesindeki sorular ise tam bir rezalet şu an gerçekten şok içindeyim...

Allah Belalarını versin!

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Devlet yine soruları koruyamadı !

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Benim düşüncem konuşmak için biraz erken olabilir ama;

Bence sorular bir yerlere sızdırıldı veya çalındı. Bu olay sosyal medyada su yüzüne çıkınca olay kck üzerine bırakıldı. Gerci kck olayıda farklı onlar sınava adam sokmaya çalışmışlar ama bir çeşit suyu bulandırma söz konusu.

Yine bir sitenin iddasına göre beyazkalem müdürü ile görüşmüşler. Beyazkalem müdürüde yukarıdaki pdf için evet biz derledik ama soruları internetten bulduk demiş! Hangi siteden sorusunu da cevapsız bırakmış.( Kaynak )
Bu arada ufak bir hatırlatma normalde osym den once herhangi bir kurumun soruları yayınlaması yasak. Yani beyazkalem bunu yapamaz ama farzedelim ki sehven bu hataya düştü ve yayınladı. Bu sorular nasıl noktasına virgülüne kadar aynı olabiliryor hemde derleme olduğu iddia edildiği halde.

Bir diğer noktaysa yukarıdaki resimlerin pdf den çok daha önce hemde sınav daha bitmeden internette dolaştığını unutmayalım.

Özetle şu an için soruların çalındığı yada birilerine servis edildiğini düşünüyorum. Ben bugün iki sınava girdim hemde çok afadersiniz Antalya sıcağında bir taraflarımdan ter aka aka. Ben şimdi nasıl hakkımı helal edeyim. Haram olsun diyorum. Heleki örtpas edilirse... Neyse sakinim :D

passkeys

Asistan
Reaksiyon puanı
2
çok param olaydı şu gençleri işe alaydım ... ÖSYM ye de kimse başvuru yapmasa :D

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Çok da polyannacılık oynamaya gerek yok.

Beyaz Kalem "sınava giren hocalarımızdan ve öğrencilerimizden derleyerek yayınladık" gibi komik bir açıklama yapmış telefonla arayanlara. Coğrafya sorusundaki haritayı bile birebir koyabilecek kadar hafızası yüksek bu arkadaşları tebrik etmek gerekir.

Dicle Haber Ajansı'nın yayınladığı fotoğraflardaki soruların kitapçıklardan alınmadığı aşikar. O kadar uzun Türkçe ve Eğitim Bilimleri sorularını ezbere yazma ihtimallerinin düşük olduğunu göz önüne alırsak soruların bir şekilde ulaştırıldığı belli.

Geçen seferki tecrübeden sonra bu sınavda soruları çalanların full çekmeyeceklerini düşünüyorum. Yalnızca full yapanları kapsayan bir soruşturma bu kez yetersiz kalacaktır.

Sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum.

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3

bu ne demektir ya ???? onu yayınlayanların amacı ummmmrumda değil ! bu nasıl bir yaklaşım açısıdır.. 1 yıl 2 yıl boyunca kendini eve kapatıp çalışan insanlar ne olacak peki ??? bu mudur senin için öncelik?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Beyaz Kalem Açıklama Yapmış...

Ey APTALLAR buna İNANIN demiş

[TABLE="class: cms_table, width: 555"]
[TR]
[TD="colspan: 2"][TABLE="class: cms_table, width: 575"]
[TR]
[TD="width: 470"]Kpss Rehber'e gönerilen mesaja göre yayınlanan sorular Beyaz Kalem Denemesi değil, Yayınevi sınava giren öğrencilerinden 57 soruyu toparlayıp yayınlamak istedi ancak bu yayınevinin denemesiymiş gibi algılandı işte rahatlatan açıklama[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]

İşte Kpss Rehber'e gelen açıklama

Beyaz Kalem Yayıneviyle az önce görüştüm.

Yönetici kişi, sınav bittikten sonra hem öğretmenleri hem de öğrencileri aracılığıyla sınav sorularını bir an önce tamamlayıp sitelerinde hemen yayınlamak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Sınav sorularından 57 adedini toparlayabildiklerini ve bunu internet sitelerindeki hazır deneme sınavı yazılımına yüklediklerini belirtti. Hazır yazılım nedeniyle de yayınlanan pdf dokumanın alt tarafında "Deneme sınav 2" ibaresi çıktığını belirtti.

Böyle bir algı oluşturdukları için üzgün olduklarını belirtti. Şuan aşırı yoğunluktan dolayı internet sayfalarına giremediklerini, girdikleri anda bir açıklama yapacaklarını belirtti.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Yaw düpedüz bana küfür et ama böyle dalga geçme

Allah için bir kişi diyebilir mi ben sınava girdim bir tane soruyu NOKTASINA, VİRGÜLÜNE, HARFİ HARFİNE HATIRLIYORUM...

60 sorudan 57 Tanesini HANGİ SÜPER ZEKA, HAFIZA ŞAMPİYONU vatandaş ki nokta virgül harf hiç bir şey eksik kalmadan hatırlayıp tekrar bu soruları sınavdan çıktıktan sonra yazmış!

Ben sınavdan çıktım kapıda bana sorsanız hatırladığın bir soruyu yaz diye inanın o soruyu benzer şekilde soramam... Yok böyle bir şey...

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
PKK/KCK'YA KPSS DARBESİ

pukkkck-kpss-operasyon-sinav--379533h.jpg

Güncel - 07 Temmuz 2012 17:08
PKK'nın devlet kurumlarına adam sokmak için başvurduğu yöntem polisin operasyonlarıyla sekteye uğratıldı.

YGS, LYS ve KPSS gibi sınavlara, adayın yerine sahte belgelerle başka kişilerin katılmasını sağlayarak, üniversite ya da kamu kuruluşlarına yerleştirdikleri kişileri kendi güdümünde kullandıkları öne sürülün PKK/KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik İzmir merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İzmir Emniyeti, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nın yapıldığı gün İzmir merkezli sekiz ilde operasyon düzenleyerek, terör örgütü KCK ile bağlantılı çalışan sınav çetesini çökertti. Çetenin, “joker” diye adlandırdığı terör örgütü sempatizanı adamlarını zorla başkasının yerine sınava soktuğu, bu yolla hem gelir sağladığı hem de devlet dairelerine adamlarını yerleştirdiği belirlendi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Bürosu ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek özellikle Güneydoğu illerinde başkalarının yerine üniversite, KPSS ve Kamu Personeli Dil sınavlarına, “joker” tabir edilen ve daha önceki sınavlarda başarılı olan kişilerin sokulduğunu belirledi. Polis, bağlantılarını ve çalışma yöntemlerini belirlediği şebekeye yönelik yedi aylık takibin ardından, KPSS'nin yapıldığı saatlerde İzmir, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Gaziantep, Mardin, İstanbul ve Ankara’da eşzamanlı operasyonlar düzenledi. Mali Polis, şebeke üyelerinin yanısıra sahte belge hazırlayan, başkasının yerine sınava giren, parayla yerine başkasını sokan ve buna izin veren, aralarında araştırma görevlileriyle sınav sorumlularının da bulunduğu ilk aşamada 40’ı aşkın kişiyi gözaltına aldı. Polisin, başkasının yerine sahte kimliklerle sınava girecek kişilerin gerçek kimliklerini belirlediği, sınava girecekleri noktalarda tedbir aldığı öğrenildi.

ŞEBEKE ÜYELERİ KCK’LI

Şebeke elebaşı ve üyelerinin birçoğunun, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK ile bağlantılı olduğu, birçok defa bu suçtan haklarında işlem yapıldığı öğrenildi. Zanlıların, bazı üniversitelerdeki öğretim üyeleri aracılığıyla belirledikleri, kendi sempatizanları olan başarılı öğrencileri zor da kullanarak başkasının yerine sınava soktuğu anlaşıldı. Şebekenin, başarısız olan ancak kendi amaçlarına hizmet edeceğini düşündükleri sempatizanlarını seçerek yerlerine jokerleri görevlendirdiği, yüksek puan almalarının ardından da kendi belirledikleri devlet dairelerine girmelerini istediği belirtildi. Şebekenin amacının, çoğu sınavlarda tam puan almış gibi görünen sempatizanlarını önemli kurumlara kolaylıkla yerleştirerek devletin içine sızmak olduğu kaydedildi.

20 BİN LİRA SINAV ÜCRETİ

Polisin soruşturmasında, zanlıların LYS, YGS, KPSS, KPDS gibi sınavlarda 150 kişinin yerine başkalarını soktuğu, kazanma garantisi karşılığında yerine girilen kişilerden 20 bin lira aldığı belirlendi. Polis ayrıca şebeke tarafından çok yüksek devlet kurumlarına yerleştirilen kişileri de tespit etti. Terör örgütü bağlantılı şebekenin, bu yolla milyonlarca liralık gelir sağladığı da ileri sürüldü.

Bu arada polisin takip sırasında, yerine başkası sınava sokulan kişilerden bazılarını, terör örgütü PKK lehine düzenlenen korsan gösterilere katılırken de görüntülediği öğrenildi. Bu görüntülerin, delil olarak savcılığa göndereceği bildirildi. Operasyonların devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

http://www.aktifhaber.com/pkkkckya-k...si-629381h.htm