2012 Eurovision temsilcimiz Kıraç mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
drerolkose erol köse
TRT'NİN EUROVISION BOMBASINI TRT'DEN ÖNCE AÇIKLIYORUM......

drerolkose erol köse
2012 EUROVISION TRT ADAYIMIZ KIRAÇ OLACAK...

drerolkose erol köse
KIRAÇ <EROL KÖSE HAKLI >DEYİP TRT TEKLİFİNİ CANLI YAYIN KRALPOP'DA TEYİD ETTİ.ANCAK ŞARTLARIM VAR HENÜZ KABUL ETMEDİM ÇEKİNGELERİM VAR DEDİ

drerolkose erol köse
REYTING ŞİKE OPERASYONUNU DA SÖYLEDİĞİMİZDE GÜLENLER VARDI ÖĞLEN EUROVISIONA KIRAÇ YOLLANACAK DEDİM.YİNE İTİRAZLAR OLDU TRT CTSİ İLAN EDECEK

Senisma34

Profesör
Reaksiyon puanı
34
Evet Erol Köse'nin belirttiği gibi Kıraç seçildi. Kıraç'ı severim, lakin bu Eurovision yarışması farklı. Yetkililerin ilk etapta bunun Türk dizisi olmadığını, müziğini ona göre yapmasını belirtmeli ve anlatmalı.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Kıraç deyince aklınıza sadece dizi müziği geliyorsa ayıp...

Adamın müziği ortada...
müziğinin kalitesi ortada...

Adam dizi müziği yaparak ünlenmedi...
Kendisinden dizi müziği yapması istendi en iyisini yaptı...

Kendisinden reklam müziği istendi
alasını yaptı...

Kendisi Marş yapmak istedi...
Fenerbahçe'li değilim ama adamın yaptığı Marş ortada...

Eurovison'da ne yapacağını da senden benden öğrenecek hali yok...

Hande Yener gibi
Atiye gibi ucuz ŞARKICILARIN Yanında

Sanat ÜRETEN Sanatçı Kıraç her şekilde Sonuncu da olsa baş tacıdır!

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Ben kendimi Atiye gidecek diye hazırlamıştım :(

harkk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
KIRAÇ iyi iş çıkartacaktır onda bu yetenek var

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kıraç'ın açıklaması var ben Eurovision'a gidersem Türkçe şarkı söylerim diye. Bu güzel haber.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Kıraç'ın tarzı bir yarışma değil bence, Eurovision ağırlıklı olarak sahne şovuna dayalı Rock müzikte sahne şovu yapmak zaten kısıtlı bir de Kıraç'tan bunu beklemek ????

Ayrıca neden sürekli Rock müzikte yada sahne şovu olmayan kişiler de ısrar ederler anlamadım ne saçma iş.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Türk müzik sektörü beni bazen çok sinirlendiriyor.Çok saçma şarkılar var.Ne zaman Hadise gibi kazma,sözde sanatçıları görsem.Bu mu sanat dedikleri şey diyorum.Özgünlük denen bir şey yok.Danslar bile kopya.Her şeyde olduğu gibi müzik sektöründe de oradan buradan eğitimsiz bir şekilde baştan sağma işler yapılıyor.

Türküler,TSM'ler de olmasa ne yapacağım bilemiyorum.Barış Manço,Zara,Kıraç,Brenna(Kanada'lı bir kadın balkan Türküleri söylüyor),Fazıl Say(dünyaca ünlü piyanist),Cihat Aşkın gibi sanatçılar var Allah'tan. Kıraç da bunlardan ve eurovision için uygun olduğunu düşünüyorum.Biz gerçek sanatçılara gereken değeri vermeyip.Gereksiz kişilere hak etmeyenlere değer veriyoruz. Biraz seçici olmak gerektiğini düşünüyorum.Hani pop'a veya rap'e karşı değilim ama özgün olmayan şeyleri dinlemem.Kaliteli olmalı dinleyeceğiniz şey.

Kırac'ın gitmesini destekliyorum.Çok dinlediğim biri olmasada değişikliğin iyi olacağı taraftarıyım.Bir aralar Bosna Hersek ney tarzı bir şeyler yaptıydı.Pop falan değil diğer ülkeler farklı ve hoş bir şey olduğu için baya oy verdiydi.Tahminim çoğu oy veren daha Bosna Hersek'in nerede olduğunu dahi bilmiyordur.Ama kaliteli ve özgün bir şeydi.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Türk müzik sektörü beni bazen çok sinirlendiriyor.Çok saçma şarkılar var.Ne zaman Hadise gibi kazma,sözde sanatçıları görsem.Bu mu sanat dedikleri şey diyorum.Özgünlük denen bir şey yok.Danslar bile kopya.Her şeyde olduğu gibi müzik sektöründe de oradan buradan eğitimsiz bir şekilde baştan sağma işler yapılıyor.

Türküler,TSM'ler de olmasa ne yapacağım bilemiyorum.Barış Manço,Zara,Kıraç,Brenna(Kanada'lı bir kadın balkan Türküleri söylüyor),Fazıl Say(dünyaca ünlü piyanist),Cihat Aşkın gibi sanatçılar var Allah'tan. Kıraç da bunlardan ve eurovision için uygun olduğunu düşünüyorum.Biz gerçek sanatçılara gereken değeri vermeyip.Gereksiz kişilere hak etmeyenlere değer veriyoruz. Biraz seçici olmak gerektiğini düşünüyorum.Hani pop'a veya rap'e karşı değilim ama özgün olmayan şeyleri dinlemem.Kaliteli olmalı dinleyeceğiniz şey.

Kırac'ın gitmesini destekliyorum.Çok dinlediğim biri olmasada değişikliğin iyi olacağı taraftarıyım.Bir aralar Bosna Hersek ney tarzı bir şeyler yaptıydı.Pop falan değil diğer ülkeler farklı ve hoş bir şey olduğu için baya oy verdiydi.Tahminim çoğu oy veren daha Bosna Hersek'in nerede olduğunu dahi bilmiyordur.Ama kaliteli ve özgün bir şeydi.
Özgün olma kısmında katılıyorum ama Rock müzik zaten bize ait bir şey değil ki bence özgün olacaksa gidelim bir Ankara havasııyla yada halayla hiç değilse kültürümü tanıtmış oluruz. Bence gayette güzel olur.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu Yarışmayı oldum olası sevemedim.
Ama Kıraç ın gitmesine sevindim.Hele birde Türkçe şarkı söylerse,kaçıncı olduğu umurumda bile değil.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İşte konu bu.Eurovison'u Türk müzik sektörünü tanıtmak için kullanabiliriz.Birinci olmuş 10. olmuş umursamadan.Biraz kültürel şeyler koysak.Herkes beğenmesede beğenenler kesin olacaktır.Ondan sonraki başka bir yöreye ait bir şey.Türkiye'ye olan ilgi artacaktır.Hani kendimizi tanıtamıyoruz ya.Böylelikle bu adam Türkiye'yi merak edip gelecek bir şeyler öğrenecek.Yoksa Türkiye'yi merak etmezse orada burada denilenlere inanacak.Halay falan direk değilde düzgün bir şeklide.Müzik ile ilgilenen arkadaşlar biliyor daha günümüze uygun.Sonuçta şarkı yarışması ve biraz daha modern şekilde müzik bekleniyor.Ankara havası denen şeyin sanatla alakası yok.Biz Ankara havasını koyarsak rezil oluruz.Bahsettiğim ankara havaları şu Ankaralı Yasemin,Turgut tarzı müzikler.O kadar da abartmaya gerek yok.Adamlar da o zaman striptiz müziği falan koysunlar :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bir de Eurovision Şov Meselesi diye bir laf var...

Avrupa'lıların görmediği herhangi bir şov kaldı mı?

Bizim yapacağımız şov dediğiniz şeylerin çok daha üstünde olanlarını adamların sıradan şarkıcıları konserlerinde kliplerinde yapıyorlar...

1 Gönderdiğin vatandaşın bir Sahne duruşu olacak!
2 Canlı performansında en ufak bir düşme olmayacak...
3 Milletin görüp de bıktığı taklitlerden olmayacak...

Şu gün bir müzik kanalını açın buna yabancı müzik kanalları da dahil...
ekranı kapatıp sadece sesi açın...

Neredeyse bir birinin kopyası yüzlerce ses olduğunu göreceksiniz...

Türkiye'de sesi fark edilir ne yazık ki çok az Şarkıcı+Sanatçı var...

Şebnem Ferah, Hayko, Barış Manço, Cem Karaca, Candan Erçetin, Erhan Güleryüz (Ayna), Haluk Levent, MFÖ gibi... Daha sayamadıklarım çok ama Genele bakarsanız bu isimler gibi sesleri farklı olan pek yok...

Kıraç da bunlardan biri Sesi, Duruşu, Tarzı hemen diğerlerinden ayırt edilebilecek birisi...

Eurovision'da sesleri bir birine benzer dansları bir birine benzer onlarca ülke arasında Kıraç sesi ve sahne duruşu ile akılda kalacak birisidir...
Dikkat edin çoğu şarkı ve şarkıcı üstünden 3. şarkı geçince unutuluyor yarışmayı izlerken...

Bir de olayı düzgün yapma işi var...

Kıraç'ın bir konserindeyiz zamanın biri...

Kıraç sahneye çıktı şarkısına başladı heme gözü kolonlara döndü...
Teknik ekibe işaret etti bir Yandan şarkı söylüyor bir yandan el işaretleriyle kolonları işaret ediyordu...
Neyse şarkı bitti görevli geldi Kıraç'ın yanına tartışmaya başladılar...
Biz ses olarak hiç yadırgayacak bir şey hissetmedik her şey normaldi...

Kıraç sahneyi terk etti görevliler ellerinde mikrofonlar tek tek kolonları kontrol edip ayar falan yaptılar...
Yaklaşık 10 dakika sonra işleri bitti Kıraç tekrar sahneye döndü ve 2. şarkısına başladığı an biz anladık neden bu kadar ısrarcı olduğunu...

Eğer Konsere o şekilde devam etseydi kimse bir şeyin eksikliğini hissetmezdi ama o arıza giderilince her şey çok daha net ve güzel oldu...
İşte bu mükemmellik arayışıdır, işine ve dinleyenlere saygı meselesidir...

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Kıraç'ın sesini duyduğum zaman ya ortamdan uzaklaşıyorum yada sesi durdurmak için elimden gelen her şeyi...!

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Eurovision'a boşu boşuna gidiyoruz.Üstelik neredeyse bütün şarkılar ingilizce söyleniyor.
Belli başlı ülke grupları var.Onlarda her sene kendi aralarından birini birinci yapıp çıkarıyor.
Yani biz yurtdışı gezisi yapıp geliyoruz:(
Eurovision'a gideceğimize Türkçe Olimpiyatları gibi yarışmalar düzenlense ne kadar muhteşem olur.

Staunch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Azerbaycan bizen çok ileride Demokratik bir ülke.

Nedenmi ,

Eurovision a kimin gideceğini ulusal kanalda halka seçtirerek yapıyor. Biz her zamanki gibi koyun, megaloman çobanlar tarafından önümüze ne konursa alan insanlarız.

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Kıraç'ı çok yakından tanımam, genellikle yabancı müzik seviyorum ama eurovision'da söylenecek şarkının Türkçe olmasını isterim her zaman.Üstelik Türkçe'de bulunan büyük-küçük ünlü uyumları bizim için büyük bir avantaj bence.Ses kulağa bir çok dilden daha hoş geliyor..