2011 NBA Play-Off maçları başlıyor! NBA Play-Offları maç programı ve seriler...

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
NBA'de "çılgın" bir normal sezon geride kaldı. Cumartesi akşamı başlayacak olan play-off maçlarıyla heyecan yeni bir boyuta taşınacak. Lakers üçleyebilecek mi? Genç Thunder'da gerekli alt yapı var mı? Dirk'in sırası geldi mi? Spurs "yaşlı" mı? Heat'in süper yıldızları kupayı kaldıracak mı? Bu ve daha birçok sorunun cevabı play-off maçlarıyla birlikte tek tek cevaplanacak.

kobe_lebron_ciftli_600_78OZ2.jpg


NBA’de artık tüm gözler play-off’lara çevrildi... Dilerseniz, play-off’lar öncesi, geride kalan normal sezonu bir kez daha hatırlayalım. İşte binden fazla maça sahne olan normal sezonda öne çıkan takımlar, hayal kırıklıkları ve en çok konuşulan oyuncular.

BULLS’UN ÇIKIŞI

NBA'de normal sezonun en büyük sürprizini Chicago Bulls yaptı. Bir sezon önce play-off'a son sıradan katılabilen Bulls, Utah Jazz'dan kadrosuna kattığı Carlos Boozer ve pota altındaki en önemli savunmacısı Joachim Noah'ın uzun süreli yokluklarına karşın, Derrick Rose'un önderliğinde, 62 galibiyet alarak, sezonun en iyi derecesinin altına imza attı. Başarının en önemli mimarlarından biri de, Boston'dan ithal ettiği savunma kimliğini kısa süre içinde takıma yerleştiren koç Tom Tibadu'ydu. Ömer Aşık da ilk sezonunda hücumda fazla kullanılmasa da, savunma ve ribaundlarda verdiği katkıyla takımın önemli parçalarından biri olmayı başardı.

HEAT VE MUHTEŞEM ÜÇLÜSÜ

Sezon başlarken en fazla konuşulan takım Miami Heat'ti. Lebron James, Cleveland'ı canlı yayında terketmiş; James - Wade -Bosh üçlüsü biraraya gelmişti. Herkes onlar için "Süper Takım" yakıştırması yapıyordu. Öyle ki, NBA'in deneyimli yorumcularından eski koç Jeff Van Gundy sezon öncesi, Heat'in, Chicago Bulls'a ait 72 maçlık rekoru geçeceği tahmininde bulunuyordu. Ancak işler beklendiği gibi gelişmedi. Süper yıldızlar ile genç koç Spoelstra arasındaki anlaşmazlıklar ve rol oyuncularının yetersizliği, Heat'in 58 galibiyette kalmasına neden oldu. Özellikle, güçlü takımlara bir türlü diş geçiremediği için eleştirilen Miami, yine de, play-offlara Doğu’nun 2. sırasından girmeyi başardı.

SPURS MU YAŞLANDI!

Batıda ise sezon boyunca San Antonio fırtınası esti. "Yaşlandı" denilen takım, üstelik de Tim Duncan - Manu Ginobili ve Tony Parker gibi üç oyuncusunu deyim yerindeyse "idareli" kullanmasına karşın, uzun süre ligin en iyi derecesini elinde tuttu. Geçmiş yılların aksine daha yüksek bir tempoda oynayan Spurs, normal sezonun son maçında Phoenix'e yenilince, Chicago'nun ardından en iyi 2. derecenin sahibi oldu. Sezon boyunca uzun yıllardır olmadığı kadar sağlıklı kalmayı başarabilen takımda, Ginobili'nin son maçta sakatlanması moralleri bozdu. Arjantinli oyuncunun, play-off’un ilk maçını da kaçırması muhtemel.

ŞAMPİYON YİNE FAVORİ

Son şampiyon Lakers ise sezon üst üste 8 galibiyetle başladıktan sonra, All-Star arasına kadar adeta otomatik pilota geçti. Sezon öncesi Steve Blake, Matt Barnes gibi önemli rol oyuncuları ile kadrosunu takviye eden Lakers, All-Star arası sonrası oynadığı 19 maçın 18'ini kazanarak Batı’nın zirvesine ortak oldu. Kobe yine takımını sırtlarken, bu dönemde sakatlığının tüm etkilerini atlatan Andrew Bynum'ın performansı da etkileyiciydi. Ancak son maçlarda alınan üst üste yenilgilerle son şampiyon Batı'nın 2. sırasında kaldı.. Her şeye karşın Lakers, play-offlara yine en önemli şampiyonluk favorisi olarak giriyor.

CELTICS’İN NELER YAPACAĞI MERAKLA BEKLENİYOR

Geçen sezon Lakers ile finalde karşılaşan Boston Celtics de, sezona iyi başlayan bir diğer takımdı. Özellikle Rajon Rondo, sezonun ilk bölümünde asist rekorlarını alt üst edecek gibi görünüyordu. Ancak Kendrick Perkins'in, Oklahoma City'e gönderilmesi, takımdaki tüm dengeleri değiştirdi. Kevin Garnett'in deyimiyle "Kendilerini ailelerinden birini kaybetmiş" gibi hisseden oyuncuların performansında büyük düşüşler yaşandı. Sonuçta Celtics, Doğu’nun 3. sırasında kaldı. Pota altındaki en önemli savunmacısı Perkins'in yokluğunda, Celtics'in play-offlar’da nasıl bir performans göstereceği merakla bekleniyor.

ORLANDO TOPARLANDI AMA...

Doğu'nun iddialı takımlarından Orlando, kötü başlayan sezonda, Hidayet Türkoğlu'nu yeniden kadrosuna katarak toparlandı ve Doğu'yu 4. sırada bitirdi. Dwight Howard, yine Magic'in en büyük silahıydı. Ancak Hidayet ile Richardson'ın geldiği takasta, Howard'ın yedeği Gortat'ın Phoenix'e gönderilmesi, Magic'in pota altında büyük bir boşluk bıraktı.

76ERS BAŞARDI

Sezonun en büyük sürprizlerinden biri de Philadelphia'ydı. Sezon öncesi ligin en kötü takımlarından biri olması beklenen Sixers, yeni antrenörü Doug Collins yönetiminde play-off'a girmeyi başardı.

BOCALADI AMA TOPARLANDI

New York Knicks'in, Carmelo Anthony'i kadrosuna katması da çok konuşuldu. Yeni takımındaki ilk günlerinde bocalayan Carmelo, sezonun son bölümünde alınan 7 maçlık galibiyet serisinde önemli rol oynadı. Carmelo - Amare ikilisinin, play-off'ta Boston'ı elemeye yetip yetmeyeceği şimdiden merakla bekleniyor.

NBA’İN KRALLARI

Bu sezon etkileyici kişisel performanslara da sahne oldu. Minnesotalı Kevin Love, Dwight Howard gibi bir oyuncunun varlığına karşın, ligin ribaund kralı oldu. Love, NBA tarihinin üst üste en fazla double double yapan oyuncusu unvanını da eline geçirdi. Üstelik sezona 30 ribaund barajını aştığı bir de maç sığdırdı.

Çaylak Blake Griffin ise belki de en fazla konuşulan oyuncuydu. İnanılmaz atletizmi ile potaları sarsan Griffin'in, sezon boyunca yaptığı birbirinden güzel smaçlar, NBA'in tuzu biberi oldu.

JAZZ’IN JAYAL KIRIKLIĞI

Hayal kırıklığı yaşayan takımların başındaysa Utah Jazz geliyordu. Efsanevi koçu Jerry Sloan'ı kaybeden Jazz, All-Star oyun kurucusu Deron Williams'ı da New Jersey'e gönderdi ve uzun yıllar sonra play-off tablosunun dışında kaldı. Steve Nashli Phoenix Suns da, bu sezon play-offlar’da yer almayacak. LeBron James'in takımdan ayrılmasından sonra üst üste 26 maç kaybeden Cleveland da, NBA tarihinin en büyük yenilgi serisinin altına imza atan takım olarak hatırlanacak.

NBA’de normal sezonu, geçen sezon olduğu gibi Kevin Durant sayı kralı olarak tamamladı. Ribaund krallığını Kevin Love elde ederken, asist kralı bir kez daha Steve Nash oldu.

SAYILAR DURANT’DAN

NBA’de geçen sezon lig tarihinin en genç sayı kralı olan Kevin Durant, ortalaması düşse de, bu sezon da aynı başarıyı tekrarladı. Oklahoma City Thunder'ın genç süper yıldızı, sezonu 27.7 sayı ortalama ile kapattı. Kevin Durant'i, 26.7 sayı ortalama ile Miami Heat'in süper yıldızı LeBron James ve 25.6 sayı ortalama ile yeni New Yorklu Carmelo Anthony takip etti.

Ribaund kralı ise Dwight Howard gibi bir oyuncunun varlığına karşın, maç başına 15.2 ribaund alan, Minnesotalı Kevin Love oldu. Howard, ortalama 14.1 ribaundla 2. sırayı aldı. 3. sırada ise Memphisli Zach Randolp, ortalama 12.2 ribaund ile yer aldı.

ASİSTLER NASH’DEN

Asist krallığı yarışını önde kapatan isim, bir kez daha Phoenix Suns'ın deneyimli oyun kurucusu Steve Nash'ti. Nash, arkadaşlarına her maç ortalama 11.4 asist yaptı. Sezon başında bir ara 15 asist ortalama ile oynayan Rajon Rondo, son bölümdeki düşüşü nedeniyle 11.2 asistle 2. sırada kaldı. Sezonun son bölümünde New Jersey'e takas edilen Deron Williams ise 10.3 asist ortalaması ile 3. oldu.

BLOKLAR BOGUT’DAN

Blok krallığı yarışını, maç başına 2.5 blokla oynayan Milwaukeeli Andrew Bogut kazandı.

Ligin top çalma lideri ise 2.3 ortalama ile New Orleans'ın süper yıldızı Chris Paul oldu.

Sezon boyunca en yüksek yüzdeyle şut kullanan oyuncu ise yüzde 61.5 isabet oranıyla oynayan Denverlı Nene Hilario'ydu.

NTV Spor


Dünyanın en popüler ve zorlu basketbol organizasyonu olan NBA'de 1.000'den fazla maç geride kaldı ve play-off heyecanı başladı. Dünyanın gözü artık NBA play-off'larında. İşte play-off programı...

nba_sampiyonluk_kupasi_600_QA6WO.jpg


NBA'de play-off heyecanı başladı. Play-off ilk turunda Doğu ve Batı Konferansı'nda toplam 8 eşleşme var. Doğu'da Chicago-Indiana, Miami-Philadelphia, Boston-New York, Orlando-Atlanta eşleşmeleri ve Batı'da ise San Antonio-Memphis, LA Lakers-New Orleans, Dallas-Portland, Oklahoma City-Denver eşleşmeleri yaşanacak. Her seri 7 maça kadar uzayabilir.

NBA STÜDYO'DA PLAY-OFF HEYECANI

Bu gece 00.30'da Murat Kosova, Murat Murathanoğlu ve Kaan Kural, NBA Play-Off eşleşmelerini masaya yatıracak.

2011_nba_playoff_bracet.jpg


Bu sayfada, eşleşmelerin sonuçlarına ve sürekli güncellenen yayın programına (NTV Spor, NTV, NBA TV) ulaşabilirsiniz.

NTV SPOR – NTV VE NBA TV MAÇ YAYIN PROGRAMI

16 NİSAN CUMARTESİ | 20:00 | CHICAGO-INDIANA | 1.MAÇ | NBATV
18 NİSAN PAZARTESİ | 04:30 | OKLAHOMA CITY-DENVER | 1.MAÇ | NBATV
19 NİSAN SALI | 04:30 | CHICAGO-INDIANA | 2.MAÇ | NBATV
20 NİSAN ÇARŞAMBA | 02:00 | BOSTON–NEW YORK | 2.MAÇ | NBATV
21 NİSAN PERŞEMBE | 03:30 | SAN ANTONIO–MEMPHIS | 2.MAÇ | NBATV
22 NİSAN CUMA | 02:00 | INDIANA-CHICAGO | 3.MAÇ | NBATV
23 NİSAN CUMARTESİ | 03:00 | ATLANTA-ORLANDO | 3.MAÇ | NBATV
23 NİSAN CUMARTESİ | 24:00 | PORTLAND-DALLAS | 4.MAÇ | NBATV
24 NİSAN PAZAR | 22:30 | NEW YORK-BOSTON | 4.MAÇ | NBATV

** Yayın Saatleri ve Kanal Bilgileri Sürekli Güncellenmektedir.

*** NTV SPOR ve NTV play-off yayın akışı da kısa süre sonra eklenecektir.


NBA PLAY-OFF’LARI MAÇ PROGRAMI

DOĞU KONFERANSI

Chicago vs. Indiana
Maç 1 - Nisan 16, Chicago - Indiana
Maç 2 - Nisan 18, Chicago - Indiana
Maç 3 - Nisan 21, Indiana - Chicago
Maç 4 - Nisan 23, Indiana - Chicago
Maç 5 * Nisan 26, Chicago - Indiana
Maç 6 * Nisan 28, Indiana - Chicago
Maç 7 * Nisan 30, Chicago - Indiana

Miami vs. Philadelphia
Maç 1 - Nisan 16, Miami - Philadelphia
Maç 2 - Nisan 18, Miami - Philadelphia
Maç 3 - Nisan 21, Philadelphia - Miami
Maç 4 - Nisan 24, Philadelphia - Miami
Maç 5 * Nisan 27, Miami - Philadelphia
Maç 6 * Nisan 29, Philadelphia - Miami
Maç 7 * Mayıs 1, Miami - Philadelphia

Boston vs. New York
Maç 1 - Nisan 17, Boston - New York
Maç 2 - Nisan 19, Boston - New York
Maç 3 - Nisan 22, New York - Boston
Maç 4 - Nisan 24, New York - Boston
Maç 5 * Nisan 26, Boston - New York
Maç 6 * Nisan 29, New York - Boston
Maç 7 * Mayıs 1, Boston - New York

Orlando vs. Atlanta
Maç 1 - Nisan 16, Orlando - Atlanta
Maç 2 - Nisan 19, Orlando - Atlanta
Maç 3 - Nisan 22, Atlanta - Orlando
Maç 4 - Nisan 24, Atlanta - Orlando
Maç 5 * Nisan 26, Orlando - Atlanta
Maç 6 * Nisan 28, Atlanta - Orlando
Maç 7 * Nisan 30, Orlando - Atlanta

BATI KONFERANSI

San Antonio vs. Memphis
Maç 1 - Nisan 17, San Antonio - Memphis
Maç 2 - Nisan 20, San Antonio - Memphis
Maç 3 - Nisan 23, Memphis - San Antonio
Maç 4 - Nisan 25, Memphis - San Antonio
Maç 5 * Nisan 27, San Antonio - Memphis
Maç 6 * Nisan 29, Memphis - San Antonio
Maç 7 * Mayıs 1, San Antonio - Memphis

L.A. Lakers vs. New Orleans
Maç 1 - Nisan 17, L.A. Lakers - New Orleans
Maç 2 - Nisan 20, L.A. Lakers - New Orleans
Maç 3 - Nisan 22, New Orleans - L.A. Lakers
Maç 4 - Nisan 24, New Orleans - L.A. Lakers
Maç 5 * Nisan 26, L.A. Lakers - New Orleans
Maç 6 * Nisan 28, New Orleans - L.A. Lakers
Maç 7 * Nisan 30, L.A. Lakers - New Orleans

Dallas vs. Portland
Maç 1 - Nisan 16, Dallas - Portland
Maç 2 - Nisan 19, Dallas - Portland
Maç 3 - Nisan 21, Portland - Dallas
Maç 4 - Nisan 23, Portland - Dallas
Maç 5 * Nisan 25, Dallas - Portland
Maç 6 * Nisan 28, Portland - Dallas
Maç 7 * Nisan 30, Dallas - Portland

Oklahoma City vs. Denver
Maç 1 - Nisan 17, Oklahoma City - Denver
Maç 2 - Nisan 20, Oklahoma City - Denver
Maç 3 - Nisan 23, Denver - Oklahoma City
Maç 4 - Nisan 25, Denver - Oklahoma City
Maç 5 * Nisan 27, Oklahoma City - Denver
Maç 6 * Nisan 29, Denver - Oklahoma City
Maç 7 * Mayıs 1, Oklahoma City - Denver

*Gerekirse

NTV Spor
 

adrasa

Müdavim
Katılım
8 Aralık 2009
Mesajlar
6,512
Reaksiyon puanı
37
Puanları
48
daha yeni lebron forması aldım okulda artık son senede katıldığımız basket turnuvasında giyip gözleri dolduracağım :D bu arada maç saatleriyle hiç uyuşamıyorum.. çok üzgünüm kaçırdığım için..
 

cengaver51

Müdavim
Katılım
5 Nisan 2009
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
169
Puanları
63
Boston vs. New York serisi çekişmeli olacak diğerleri sıkıcı kimin çıkacağı belli diğerlerinde ya lakers şampiyon yada boston newyork serisini alırsa boston şampiyon olur

Chicago Miami Orlando San Antonio L.A. Lakers Dallas Oklahoma City çıkacaklar
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Şampiyonm Miami olmalı. :D

Ölümüne LeBron! :D
 

muratteas

Müdavim
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Boston - NY eşleşmesi olmamış. Şampiyon LAL. :)
 

Son mesajlar

Üst