muratflash
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 510
2011 Kadir Gecesi 26 Ağustos Cuma gecesine denk geliyor. Müslüman kardeşlerimizin sabırla, heyecanla ve özlemle beklediği Kadir Gecesi 26 Ağustos 2011 Cuma gecesi dualarla, ibadetlerle geçirilecek. Tüm Müslüman kardeşlerimizin duaları ve ibadetleri kabul olsun inşallah...

Kadir Gecesinin Alametleri:
Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, nede soğuk olur. Ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar.
KadirGecesinde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmuştur. Ubeyd bin Ömerhazretleri anlatır: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu içtim,tuzlu değildi, tatlı ve hoş idi.
Hadis-i şeriflerde buyuruluyorki: (Kadir gecesi açık ve mülayim olur. Soğuk ve sıcak değildir,sabahında da güneş zaif ve kızıl olarak doğar.) [Taberani]
(Kadirgecesi açık olur, sıcak ve soğuk değildir. Bulut yoktur. Yağmur verüzgar yoktur. O gecenin sabahının alameti güneşin şuasız doğmasıdır.)[Taberani]
(Kadir gecesi sabahı güneş şuasız olarak doğar. Yükselinceye kadar sanki büyük bir tabak gibidir.) [Müslim]
Bu geceyi ihya için kaza namazı kılmalı, Kuran-ı kerim okumalı, dua,tevbe etmeli, sadaka vermeli, müslümanları sevindirmeli, bunların sevaplarını ölü diri bütün müslümanlara göndermelidir!
"Kim inanarak, sevabını ancak Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesinde kıyamüzere olursa (uyanık kalıp ihya ederse) geçmiş günahları affedilir."(6)
Bu gecede nasıl dua edelim? Bunu da Hazret-i ÂiŞe(r.a.) vasıtasıyla yine Peygamberimizden, öğrenelim:"Dedim ki, 'YâResulallah, Kadir Gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?
ResulullahAleyhissalâtü Vesselam "Allahümme inneke afüvvün tuhibbü'l-afve fa'fuannî (Allahım, Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle)dersin' buyurdu"
Hayırlı olan dualarınızda bulunmak ümidiyle ....
İmam-ı Şarani hazretlerinin bildirdiğine göre, bu sene Kadir gecesi hangi güne denk geliyor? Bu gecenin Kadir gecesi olduğu kesin midir?
CEVAP:
... İmam-ı Şarani hazretleri, kendi keşfini bildirmiş ve
(Ramazan, pazar günü başlarsa, Kadir gecesi 29. gecedir.
Salı başarsa 27. gece,
perşembe başlarsa 25.,
cumartesi başlarsa 23.,
pazartesi başlarsa 21., (DİKKAT: BU YIL PAZARTESİ BAŞLADIĞINA GÖRE İMAM I ŞA RANİ HAZRETLERİNE GÖRE BU GECE YANİİ 20 AĞUSTOS CUMARTESİ GECESİ KADİR GECESİ OLUYOR..)
çarşamba başlarsa 19.,
cuma başlarsa 17. gecedir) buyurmuştur.
İmam-ı Şarani hazretleri, derin âlim, büyük velidir. Ehl-i sünnetin gözbebeğidir. Okuduğu, ezberlediği kitaplar, sayılamayacak kadar çoktur. Kitaplarından
her biri, Onun, kemalini gösteren birer âbidedir. Âlimler, Onun derin ilminin hayranı olmuşlar ve Onun, yeryüzünün yıldızlarından biri olduğunu bildirmişlerdir.
"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar."
(Kadir Suresi

Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:
"Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."
"Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır." Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :
-Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu:
- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)
Peygamberimiz (sav) buyuruyor:
"Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kurân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."Bu mübarek gecede dua sünnettir. O icabet vakitlerinden birisidir. Süfyan-ı Sevrî demiştir ki, o gece dua etmek, namaz kılmaktan daha sevaptır. Kur'ân okuyup da dua ederse güzel olur. İbnü Hacer Heytemî Tuhfetü'l-Muhtâc'da der ki:
"Kadir gecesini görene, saklaması sünnettir. Onun kemâliyle faziletine ancak Allah Teâlâ'nın bildirdiği kimseler nail olur."
Kadir Geceniz şimdiden mübarek olsun! Nice kadrini hakkıyla takdir ettiğimiz Kadir gecelerine kavuşmak ümidiyle.

KAYNAK