2009-İşte televizyonların Ramazan'daki yüzleri

Bu konuyu okuyanlar

ATmaCA53

Profesör
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
3,993
Reaksiyon puanı
35
Puanları
0
SAMANYOLU: Sunucusu henüz kesinleşmeyen iftar yayını, Eyüp Sultan'dan ekrana gelecek. Her gün farklı bir konuğun ağırlanacağı programda halkın Ramazan'la ilgili düşünceleri ekrana taşınacak. Balkanlar, Afrika, Ortadoğu ve Asya'dan Ramazan görüntüleri bu Ramazan'da da Samanyolu'nun en önemli projesi. Sahur programında stüdyoda konuklarla yapılan Ramazan sohbetleri yer alıyor.

TRT 1: Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu dönem de TRT'nin iftar programını Serdar Tuncer sunuyor. 'Ramazan Sevinci' adıyla ekrana gelecek programda hoş sohbetlerin yanında mekânlar da dikkat çekiyor. Kanalın 'Sahur Zamanı'nı ise Yusuf Özkan Özburun hazırlayıp sunuyor.

KANAL 7: İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş ve sanatçı Yaşar Alptekin'in birlikte sunacakları İftar Özel'de Ramazan ayının manevi coşkusunu yansıtan sohbetler yayınlanırken, Alptekin İstanbul'un farklı mekânlarından Ramazan coşkusunu ekrana taşıyacak. Ömer Döngeloğlu'nun İslam tarihinden ilginç kesitler anlattığı 'Sahur Vakti'nde tasavvuf müziğinin yüreklere işleyen nağmeleri, gönülleri fetheden ilahiler yer alıyor.

ATV: Ramazan ayı boyunca Berna Laçin'in sunacağı "Mutluluğa Açılan Sofralar"da, her gün birbirinden ünlü konukları ağırlanıyor. "M.Fatih Çıtlak ile atv'de Sahur"da Çıtlak, Ramazan boyunca konuklarıyla röportaj ve söyleşiler gerçekleştirecek. Tarihî eserlerimizi tanıtıcı çekimlerin yer aldığı programda, İslam ve tasavvuf kültürü ile alakalı kıssalar ve hikâyeler yer alıyor.

HİLAL TV: Başakşehir Sular Vadisi'nden canlı yayınlanacak 'Hilal'in Gölgesinde'yi. Yusuf Özkan Özburun ve Ömer Karaoğlu' birlikte sunuyor. Hüseyin Goncagül'ün canlı röportajlar yapacağı programda farklı ülkerden ezanlar, ilahiler, kasideler ve Kur'an-ı Kerim tilavetleri yayınlanacak. İHH gönüllüleri dünyanın farklı bölgelerinden telefonla bağlanacak. Sahurda ise Ahmet Bulut konuklarıyla gecenin bereketine uygun sohbetler gerçekleştirecek.

KANAL A: 'İftar Sevinci'ni Türk sanat müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi sunuyor. Tuğrul İnançer "Mesnevi'den Damlalar" bölümünde her gün özel bir hikâyeyi kendine has üslubuyla anlatırken, "Sahabe Hayatları"nda eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ekrana geliyor. Sahurda NLP uzmanı yazar Muhammed Alpkent'in hazırlayıp sunacağı Gecenin Nuru Ümraniye'den canlı ekrana gelecek.

CİNE5: 'Hz. Meryem', 'Elçi' ve 'Ashab-ı Kehf-Mağara Arkadaşları' gibi filmleri ekrana getirecek olan kanal "İftara Doğru" ve "Sahura Doğru" adlı programlarla Ramazan boyunca izleyici karşısına çıkacak. İlahiyatçı Yusuf Öcalan'ın sunacağı programlarda her gün farklı bir konuk ağırlanacak. Menkıbelerden yola çıkılarak gönül sohbetlerinin yapılacağı iki programa da ülkemizin en önemli hafızları ilahilerle katılacak.

TV8: Erkan Tan'ın sunduğu "Erkan Tan ile Ramazan", Ankara'dan ekrana gelecek. Ankara'da bir ilk olan programda Tan yine sokak sokak gezip halkın nabzını tutacak. Ankara'nın tarihî mekânlarından yapılacak yayınların tekrarları ise sahurda yayınlanacak.

STAR TV: Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, kendine has üslubuyla Ramazan ayı boyunca 'İftara Doğru' ile izleyici karşısına çıkıyor. 'Nihat Hatipoğlu ile Sahur'da ise canlı telefon bağlantılarıyla izleyicilerden gelen sorulara cevap veriliyor.

KANALTÜRK: İkbal Gürpınar ve Ceyhun Emre Teoman'ın sunduğu 'İftarname'de başarılı konukların yanında sokak röportajları da yer alıyor. Yine aynı ekip 'Sahurname' adlı programı da hazırlayacak.


İşte televizyonların Ramazan'daki yüzleri*-* ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi]
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Ramazan aynın manevi anlamını bilenler bunu işleyecek. Bilmeyen "şeker bayramcıları" ise yemek programları yaparak ramazan ayında zayıflamanın püf noktalarını anlatacak. Haydi hayırlı ramazanlar...
 

sakallıoğlu

Profesör
Katılım
1 Mart 2009
Mesajlar
2,120
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Favorilerim; Kanal 7, Samanyolu, TRT1. Hele ki, Ömer Döngeloğlu hocamın sahur özel programı beni mest ediyor, sabırsızlıkla bekliyorum Ramazanı.
 

yusufsan21

Dekan
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Ramazanda Arap televizyonları bir başka oluyor. Onları seyretmek lazım. Tabi bunun için Arapça öğrenmek lazım :)
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Nihat Hatipoğlu'nu izlerim her zamanki gibi.
 

muratflash

Rektör
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113
Her zamanki gibi TGRT vede Osman Ünlü hocamdan şaşmamm...
 

surmelim37

Profesör
Katılım
12 Şubat 2009
Mesajlar
1,133
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
Keşke Herzaman Bukadar Dİndar Olsalar Kanallar :D Herkeze Hayırlı Ramazanlar Şimdiden :)
 

zootechnist

Doçent
Katılım
29 Mayıs 2009
Mesajlar
837
Reaksiyon puanı
22
Puanları
18
Ben son 4 senedir olduğu gibi yine televizyon seyretmeyeceğim sanırım.
 
Üst