2008'in en iyi 50 icadı

Bu konuyu okuyanlar

mila12

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
9,864
Reaksiyon puanı
255
Puanları
83
00069865.jpg


Pratik DNA Testi

23andMe adlı şirket web tabanlı DNA testine olanak sağlıyor. Şirket geçtiğimiz günlerde Avrupa'da hizmet vermeye başladı. Kişisel DNA testi biraz pahalı. Şirketin adı sahip olduğumuz 23 çift kromozomdan ileri geliyor. Destekli DNA Testi'nde işlem şöyle gerçekleşiyor: Size yollanan bir ev ekipmanı yardımıyla tükürüğünüzü şirkete gönderiyorsunuz ve 4 ile 6 hafta arasında sonuçları internet üzerinden görüntülüyorsunuz. Bu sonuçlar kalıtımsal karakteristiklerinizi, karşılaşabileceğiniz hastalıkları, kısacası soyu ağacınıza dair bilgileri içeriyor. Şimdilik kanser, Alzheimer ve şeker hastalığı gibi hastalıklar için önceden uyarı veremese de, uzmanlardan basit tavsiyeler almak mümkün. Google tarafından finanse ediliyor.

00069866.jpg


Tesla Roadster Otomobil

Elektrikli arabaların çevre dostu ve temiz olduğu biliniyor ama şu anda fazla talep bulmadıkları da bir gerçek. Ancak Tesla Roadster bu yaklaşımı tamamen değiştiriyor. Tesla Roadster'ın tasarladığı yeni elektrikli aracı George Clooney gibi ünlü yıldızlar almak için sırada bekliyor. Tesla'nın otomobili 100 bin dolardan satmayı planlıyor ve şu anda bu otomobil saate 125 kilometre hız yapabiliyor.

00069867.jpg


Lunar Kaşif Aracı

ABD'nin dünyanın en iyi otomobillerini ürettiği biliniyor, ancak sözkonusu uzay araçları olunca durum biraz zorlaşıyor. Ancak NASA'nın şu anda inşa ettiği ve 2009 yılında uzaya göndermeyi tasarladığı insansız uzay aracı LDO sayesinde gökyüzündeki cisimlerin ağırlık ve sıcaklıkları da ölçülebilecek. Kaşif aracı ayrıca Ay'da su olup olmadığını da daha detaylı araştıracak.

00069868.jpg


İnternet dünyasında artık kablo kullanılmadığında, Hulu benzeri web sayfaları gözde olacak. Hulu, Youtube ve benzeri amatör video yükleme sayfalarının pabucunu dama atarak, televizyon şovları ve filmlerin yüklenmesinde en önemli araç olacak. Hulu şimdiden dünyaca ünlü televizyonların programlarını internet üzerinden rahatlıkla kullanıcılarına
sunacak.

00069869.jpg


Büyük Hadron Çarpıştırıcısı

"Büyük Hadron Çarpıştırıcısı" adlı dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısında, proton hüzmeleri ışık hızına yaklaştırılarak çarpıştırılacak ve çarpışma sonucu mikrosaniyeler içinde ortaya çıkıp kaybolacak parçacıklar incelenerek madde ve kainatın sırrı aydınlatılmaya çalışılacak.

00069870.jpg


Uluslararası Tohum Ambarı

Olası bir Nuh Tufanı ya da büyük bir nükleer felakete karşı inşaa edilen "Nuh'un Ambarı" tamamlandı. Norveç'in Svalbard Adası'na yapılan Kıyamet Ambarı, yeryüzündeki tüm bitkilerin tohumları saklanıyor. Ambar Kuzey Kutbu'nun 1000 km. uzağındaki Plataaberget Dağı'na inşa edildi. Uzunluğu 130 metre, duvarları da çelik barlarla çevrili ambarda 4.5 milyon tür meyve, sebze ve tahıl tohumu koruma altında tututlacak. En kötü felaketlerde bile tohumların hiç zarar görmeden yaklaşık 200 yıl kadar dayanacağı belirtiliyor. Yaklaşık 9 milyon dolara mal olan ambarı tehdit eden tek unsur aç kutup ayıları. Bölgede yaşayan 3 bin kadar kutup ayısını ambardan uzak tutumak için tüfekli özel bekçiler görev yapıyor. Bu yıl meydana gelen 6.2 şiddetindeki depremde de ambarın dayanımını test etmiş oldu.

00069871.jpg


Chevy Volt

Emisyon salınımını ortadan kaldıran elektrikle arabalar geleceğin otomobil teknolojisini oluşturacak. Ancak elektrikle çalışan bir çok otomobil yeniden şarj olma özeliğine sahip olmadığı için sürücüyü her an yolda bırakabilir. ABD otomobil üreticisinin yeni buluşu bu sorunu ortadan kaldırıyor. Chevrolet'in ürettiği bir pil sayesinde elektrikli otomobillerle günde 65 kilometre yol almak mümkün olacak. İnsanların çoğunun günde bir sürüşte 65 kilometrenin altında yol aldığı düşünüldüğünde bu buluş otomobil endüstrisinde bir devrim niteliğinde çünkü pil içinde bulunan gaz vasıtasıyla kendini yeniden şarj etme özelliği taşıyor. Ürünün 2010 yılında piyasaya çıkması bekleniyor.

00069872.jpg


Mermi Vuran Mermi

ABD savunma sanayi devi Raytheon'un ürettiği mermiyle Star Wars filmlerindeki çatışma sahneleri gerçek olacak. Firmanın ürettiği Aktif Koruma Sistemi sayesinde hedefe atılan bir mermi, başka bir mermi tarafından vurularak imha edilelebilecek. Havadaki mermiyi imha edecek mermi gelecekte savaş teknolojisinde yeni bir çığır açacak.

00069873.jpg


Orbital İnternet

Uzayda bağırdığınızda başka birinin sizi duyması mümkün olmayacak. Ancak Orbital internet sayesinde uzayda iletişim kurmak istediğiniz kişiye e-mail atabileceksiniz. Geçen eylül ayında bir uydu aracılığıyla uzayda fotoğrafpaylaşımı gerçekleşti.

00069874.jpg


Dünyanın En Hızlı Bilgisayarı

IBM şirketinin Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'nda üretilen Roadrunner adlı süper bilgisayar saniyede 1 katrilyonu hesaplaşmayı başardı. Süper bilgisayarın maliyeti 133 milyon dolardı.

00069875.jpg


Yeşil Petrol

Enerji yoğun, hareket edebilir ve ucuz. Ariziona Üniversitesi'nin iki araştırmacısı yeşil petrol üzerinde çalışıyor. Bilimadamları Alg'ı bio petrole dönüştürdü. Otogaz özelliklerini taşıyacak olan bu yeni petrol türü gıda fiyatlarının artmasının da önüne geçecek. Çünkü son yıllarda biyodizel üretimi nedeniyle gıda ürünlerinin fiyatları önemli ölçüde arttı.

00069876.jpg


Gayrimenkul Fonları

Ekonomist Robert Shiller, gayrimenkul fonlarının da hisse senetleri gibi alınıp satılmasını sağlayan bir sistemi piyasaya sürecek. Böylece alıcılar ev fiyatlarının düşüp çıkabileceği üzerine bahis oynayabilecek.

00069877.jpg


Memristor

Memristor aslında hafıza özellikleri barındıran elektriksel bir direnç. Yapısı sayesinde mantıksal devreler ve programlanabilir yongalar sınıfında getireceği yenilikle özelleştirilmiş devreler, dolayısıyla yonga ve kartlar üretilmesine olanak sağlayacak. Devre kapatıldığında bile daha önce hafızaya yüklenen bilgileri çağırmak mümkün olacak.

00069878.jpg


Biyonik El

Biyonik el parmakların tümünün hareket ettirebilecek. Geliştirilmesi 20 sene alan biyonik el geçmişte yapılanlardan çok daha becerikli. Biyonik el, kredi kartı gibi çok ince objeleri tutabildiği gibi ağır objeleri taşıma gücüne de sahip bulunuyor.
00069879.jpg


İnternetten dizi yayını

'Buffy the Vampire Slayer'ın yaratıcısı Joss Whedon, bu kez farklı bir yapımla ortaya çıkıyor. "Dr. Horrible's Sing-Along Blog" adlı 3 bölümden oluşan mini-müzikal/komedi konusu ve içeriğinin farklı olmasının yanı sıra dizi dünyada ilk kez internet ortamında yayınlandı. Her bölümü 43 dakikalık olan müzikali haftada 2.2 milyon kişi bilgisayarlarına indirmesi açısından bir ilke imza atıldı.

00069880.jpg


Dinamik Kule

80 katlı dinamik kule, şekil değiştiren ilk bina olma özelliğine sahip ve 360 derece dönebiliyor. Dubai'de yapılacak gökdelenin her katında bulunan prefabrik dairelerin her biri de birbirlerinden bağımsız devinim halinde olacak. Böylece binanın şekli de sürekli değişecek. Gökdeleni İtalyan mimar David Fisher tasarladı. Daireler, ses komutasıyla merkezi bir kolonun etrafında 360 derece dönüş gerçekleştirecek. Kendi eksenleri etrafında dönmeleri bir ila üç saat alacak olan dairelerin fiyatları da 3 milyon 700 bin ila 36 milyon dolar olacak. 700 milyon dolara mal olacak gökdelen 2010 yılına kadar tamamlanacak.

00069881.jpg


Duyguları Olan Sosyal Robot

Nexi isimli robot insanlarla konuşabiliyor, duruma göre gülüyor, üzülüyor, sinirleniyor ya da şaşırıyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen ve Nexi adı verilen robot, yapay zekanın geldiği noktayı görmemiz açısından önemli bir kilometre taşı. Nexi'yi diğer robotlardan ayıran en önemli özellik, duyguları olması, ya da en azından duyguları varmış gibi hareket edebilmesi. Çünkü daha önce üretilen robotlar dolaşabiliyor, etrafı temizleyebiliyor ve iş yapabiliyorlardı.

00069882.jpg


Yeni Mars Korsanı

NASA'nın daha önce Mars'a gönderdiği bilgi toplayan küçük gezgin araçlar 4 yıl olmasına rağmen faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak Mars Bilim Laboratuvarı'nın geliştirdiği yeni araçlar 2.7 metre uzunluğunda olacak ve 80 kilogram ağırlığındaki teknik araçları taşıyabilicek.

00069883.jpg


Kamu Bisiklet Sistemi

Kanada'nın Montreal kentinde Kamu Bisiklet Sistemi adlı bir proje geliştirildi. En ucuz yoldan bir bisiklet nasıl kiralanır. Bu proje buna cevap verecek. RFID ile etiketlenen alüminyumbisikletlerin güneş enerjili yuvaları mevcut. Kullanıcı bir yerden aldığı bisikleti şehrin bir başka yerindeki yuvasına yerleştirip ödemeyi gerçekleştiriyor.

00069884.jpg


Spore Oyunu

SIMS oyununun yaratıcısı Will Wright'ın tasarladığı oyun. Bakteri olarak başlayıp tanrı olarak bitiriliyor. Spore adlı oyuna tek hücreli bir yaratık olarak başlanıyor. Daha sonra bu yaratığın evrimi planlanıyor. Evrimin aşamaları tamamen oyuncu tarafından tasarlanıyor ve istenilen yaratık uzay çağına kadar yaşatılıyor. Oyun o kadar çok ses getirdi ki National Geographic bile belgesel çekti. GameSpy, Spore'u tüm zamanların en heyecanla beklenen oyunu ilan etti.

00069885.jpg


Sentetik Organizma

J. Craig Venter ve ekibi, sentetik kromozom oluşturmak için uzun DNA sarmalları inşa etti. Uzun vadede amaç yeni formlar yaratmak böylece mevcut DNA sarmalları kullanarak şekerden petrol yapmak mümkün olacak.

00069886.jpg


Gölgesiz Gökdelen

İsviçreli mimar Jacques Herzog and Pierre de Meuron Paris'in merkezinin silüetini bozmayacak ve çevredeki binaların ışık almasını engellemeyecek piramit şeklinde bir gökdelen tasarladı. Böylece tarihin en eski bina tasarımı ile en gelişmiş ve en yararlı tasarım ortaya çıkmış olacak.

00069887.jpg


Benzersiz Seçim Kampanyası

Barack Obama, seçim için yüzbinlerce dolar harcadı. Şapkalar, ünlülerin yer aldığı tişörtler, ardı arkası kesilmeyen telefonlar ve adres adres dolaşan gönüllüler. Sonuç: Ülkenin ilk siyah başkanı.

00069888.jpg


Biyonik Lens

Washington Üniversitesi'nden Babak Parviz bir bilgisayar ekranı gibi çalışan biyonik bir lens prototipi geliştirdi. Lens hafızasına aldığı bilgileri göz önüne getirebiliyor. Güneş enerjisi ile şarj olan lens radyo frekansları yardımıyla
bilgilerini güncelleyebiliyor.

00069889.jpg


İnce Güneş Panelleri

ABD'nin San Jose şehrinde kurulu bir şirket, güneş ışınlarından enerji sağlayan ince film tabakaları üretti. Olabildiğinde çok tüketiciye ulaşması amacıyla başlayan çalışmanın ilk meyveleri olumlu. Çünkü film tabakaları hem çok ucuz hem de ince.

00069891.jpg


Speedo Mayo

Speedo Pekin olimpiyatları için yeni mayolar üretti. Mayo sayesinde olimpiyatlarda büyük rekorlar kırıldı. Hatta ABD'li yüzücü Phelps'in 8 dalda altın madalya kazanmasında büyük rolü olduğu öne sürülmüştü. Köpekbalıklarının yapısı model alınarak tasarlanan mayo yüzücünün su üzerinde kalmasını kolaylaştırıyor.

00069892.jpg


Fotoğrafta Sanal-Gerçeklik

Daha önce photoshop sayesinde yaratılan fotoğraflar artık sanal-gerçeklik sayesinde makinelerle yapılabiliyor. Fotoğrafçı çok açıdan çektiği fotoğrafları bir karede birleştiriyor. Böylece aslında var olmayan ama gerçek fotoğraflar ortaya çıkıyor.

00069893.jpg


Görünmez Pelerin

Kaliforniya Üniversitesinden bilim adamları Harry Potter'ın görünmezlik pelerinini hayata geçirdi. Metal ve gümüş partiküllerden yapılan kumaş ışığı yansıtmıyor ve emiyor. Böylece görüntü kırılmasıyla hareketsiz cisimler görünmez hale geliyor.

00069894.jpg


46'ncı Mersenne Sayısı

Fransız bir keşişin bulduğu Mersenne asalları yıllardır araştırmacılar tarafından eliştirilmeye çalışılıyor. Bu yıl Kaliforniyalı bilim adamları 45'inci ve 46'ncı sayıları buldu. Böylece 13 milyon basamaklı en büyük asal sayıyı bulunmuş oldu.

00069895.jpg


Nesnelerin İnterneti

Eylül ayında, aralarında Cisco ve Sun'ın da bulunduğu bir grup yüksek teknoloji şirketi biraraya geldi ve ilginç bir proje geliştirdi. Bu proje, bir sensor sayesinde evin içindeki bütün eşyaların birbiriyle bağlantı kurabilmesini sağlıyor.

00069896.jpg


Einstein'in Buzdolabı

Albert Einstein izafiyet konusunda iyi fikirleri vardı. Ama onun, soğutma teknolojisi alanındaki teorisi üzücü bir şekilde ihmal edilmişti. Ama artık değil. Çünkü 0xford Üniversitesi'nde bir grup bilimadamı biraraya gelip Enistein'ın projesine yeniden hayat verdi. Grup Einstein'ın 1930'da tazarladığından yola çıkarak çevre dostu bir buzdolabı geliştirdi. Bu dolap buzdolabının içinin soğutulması için küresel ısınma konusunda katkı sağlayan freon yerine amonyak, bütan ve suyla çalışıyor ve çok az miktarda enerjiye gereksinim duyuyor. Böylece sonraki kuşaklar Einstein'ı tam da onun istediği gibi'yani nesneleri soğutan adam' olarak hatırlayacak.

00069897.jpg


Casuslar için Facebook

Gizli ajanlar da tıpkı sizin, bizim gibi insan. Onlar sadece normal bir insanı tedirgin edecek derecede gizli bilgilere sahip kişiler. Durum böyle olunca gizli ajanlar da kendilerine ait bir haberleşme ağını hak etmiyorlar mı. İşte bu yüzden Eylül'de Federal Hükümet gizli ajanlar arasında haberleşmeyi ve fikir alışverişini sağlamak amacıyla herkesin giremeyeceği, yüksek ölçüde sınırlandırılmış bir haberleşme ağı oluşturdu. Bu ağ başta FBI, CIA ve NSA olmak üzere ABD'deki 13 diğer bilgi alma servisinin elemanlarının kullanımına açık.

00069898.jpg


Biyomekanik Enerji Üreticisi

20'nci yüzyılın en büyük sorunlarından biri enerjinin boş yere harcanması. Güç sürekli çevremizde tabi eğer biz onun nasıl kullanılacağını biliyorsak.. İşte bu fikir Simon Fraser Üniversitesi'nden kinesiyolojist Max Donelan'a ilginç bir aygıt üretmesi için motivasyon sağladı. Bu cihaz, elektrik üretmek için kinetik enerjiyi yani bir başka deyişle insan vücudunun hareketini kullanıyor. Alet yürüyen kişinin dizinin çevresine sarılıyor ve aynı hibrit otomobillerde olduğu gibi güç üretimini sağlıyor. Eğer kişi bu aleti iki dizine birden sararsa beş wata yakın bir enerji elde ediliyor. Bu da 10 tane cep telefonunu şarj etmek için gerekli olana eşit miktarda bir enerji.

00069899.jpg


Transit paketleme

Pek çok hazır yiyeceğin bir son kullanma tarihi vardır. Kanadalı tasarımcı Agara Jaworska ise buna karşı farklı bir yiyecek paketleme alternatifi geliştirdi. Buna göre yiyecekler öyle bir şekilde paketlenecekler ki satışa sunulacakları süpermarketlere götürüldükleri sırada da büyümelerini sürdürecekler. Böylece tazelikleri mümkün olduğunca uzun süre korunacak.

00069900.jpg


Uçan rüzgar tribünüyle jet motoru gücü

Gökyüzünde yükseldikçe rüzgarın gücü de artar. İşte San Diego'da bulunan bir şirket de bu prensipten yola çıkarak uçan rüzgar tribünleri geliştirdi. Bu tribünün ürettiği güç bir jet motorunun gücüne eşit.

00069901.jpg


Masa tenisinde yeni bir servis atışı

Alman olimpiyat sporcusu Dimitrij Ovtcharov'un servisleri güçle ilgili değil. Tamamen esrarengiz bir durum. Topu karşı tarafa atmadan evvel masa seviyesine kadar eğilmesi ve bir tür el dansının ardından rakibini şaşkına çevirmesi, cevabı verilemeyecek bir soru.

00069902.jpg


Duman Geçirmeyen Çimento

Sıradan bir çimentoyu alın foto- katalizer adı verilen bir ajanla karıştırın. Bu karışım (eğer gerçekten bilmek istiyorsanız)titanyum dioksittir. Şimdi bu karışımı bir malayla düzeltin. İşte İtalya'nın Milano kenti yakınlarıdaki Segrate yapılan da bu. Pusu, dumanı, sisi geçirmeyen çimento TX Active adıyla anılıyor ve İtalya'nın önde gelen firmalarından Italcementi bu çimentoyu geliştirmek için tam 10 yıl harcadı. Şimdi Segrate'de bir caddede bulunan bir çok binanın cephesi bu maddeyle kaplanıyor. Üretici firma Italcementi'nin iddiasına göre bu madde kullanıldığı bölgedeki nitrik oksidi yüzde 60 oranında azaltıyor.TX Active'in bir başka özelliği de daha uzun süre temiz kalması.

00069903.jpg


Beyzbolda Anında Görüntü
Artık kullanılan yeni bir teknikle beyzbolda tartışmalı kararlar anında pozisyonun tekrarı dev ekranlardan izlenerek verilmeye başlandı. Bu taktik maçın süresinin uzamasına neden olsa da yine de doğru kararın verilmesi için önemli.

00069904.jpg


Silinmiş parmak izlerini ortaya çıkarma tekniği

İngiliz fizikçi John Bond silah üzerindeki silinmiş parmak izlerinin analiz edilmesi için bir teknik geliştirdi. Bond, silahın bazı parçaları üzerinde elektrik şarj makinesi ve karbon pudrası kullanarak silinmiş parmak izlerini ortaya çıkardığı bu tekniği dört ay önce geliştirdi. Bu teknik sayesinde polis, bazı kapanmış dava dosyalarını yeniden açmaya başladı.

00069905.jpg


7 Yeni Ölümcül Günah

Katolik dünyasının merkezi Vatikan, 7 ölümcül günahta yenileme yaptı . İşte cehenneme götüren 7 ölümcül günah; Genetik değişiklik, insanlar üzerinde deneyler yapmak, çevreyi kirletmek, sosyal adaletsizliğe yol açmak, yoksulluğa neden olmak, uyuşturucu kullanmak ve satmak , zenginlikle gösteriş yapmak.

00069906.jpg


MonoTracer Motorsiklet

MonoTracer kapalı bir motosiklet veya "cabin cycle" olarak tanımlanmakta. 130 beygir gücündeki 250 km/h hıza sahip ve 0'dan 100 km hıza 4 saniyede ulaşabiliyor.

00069907.jpg


Disemvoweling (Sesli harf çıkartılması)

İnternet ortamında yapılan yorumların daha az zarar vermesi için sesli harflerin kullanımının kaldırılması gündemde.

00069908.jpg


İleri Teknoloji Koşu Ayakkabıları

Nike ve Adidas markaları uzun koşularda ve antrenmanlarda daha rahat bir kullanım için iler teknolojik spor ayakkabıları, Zoom Victory ve Bounce'u ürettiler.

00069909.jpg


Bitkilere Özel Koruyucu Güneş Kremi

Her ne kadar güneşle beslenseler de kimi zaman bitkiler de güneşten korunmalılar. İşte bunun için üretilen 45 koruma faktörlü krem bitkiler için bir buluş.

00069910.jpg


Kestirme Konut Kredisi

Bu sistemle, değeri düşen ev fiyatlarını ödeyemeyen mortgage mağdurları, çözümü başka bir finansal destek alarak kısa yoldan borçlarını kapatabiliyorlar. Bu kurulan finansal destek mağdur ev sahiplerini kurtaracağa benziyor.

00069911.jpg


Abtera Elektrikli Otomobil

Dünyanın ilk doğa dostu arabasını üreten Aptera elektrik motora ve araç iki kişi taşıma kapasitesine sahip.

00069912.jpg


Google'nın Yüzen Dosya Gemisi

Google verilerin, bir gemi ile, 'bilgi bulutlarının' içinde olduğu platformlarını okyanusa taşıyacak. Gemiye kurulacak sistem sayesinde, hem ülkeler arası dolaşan datanın daha kısa mesafeler katedeceği için daha hızlı aktarılacak.

00069913.jpg


Zaman Yiyen Saat
Stephen Hawking akrep ve yelkovanı olmayan saatini İngiliz mucit Dr.John Taylor'a yaptırdı.

00069914.jpg


Sesle Güçlendirilmiş Yemekler

'Fat Duck'ın sahibi Heston Blumenthal, restaurantta 'Sound of Sea' (Denizin Sesi), isimli yemek masaya bir iPod ile servis ediliyor. Deniz ürünlerinden oluşan yemeğinizi yerken, kulağınıza iPod'unuzu takıp, denizin sesini dinleyebiliyorsunuz.

00069915.jpg


Görünüşe Dokun Kamerası

Görme özürlüler için özel olarak tasarlanan, devrim yaratan dijital kamera Touch Sight ile yüzeysel kabartma yoluyla fotoğraflar 3 boyutlu şekilde görülebiliyor ve böylelikle kullanıcılar fotoğraflarına dokunabiliyor.

Kaynak
 

Be5tE

Müdavim
Katılım
22 Nisan 2008
Mesajlar
7,341
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Hepsi birbirinden güzel en güzelide ambar :)

7 Yeni Ölümcül Günah

Katolik dünyasının merkezi Vatikan, 7 ölümcül günahta yenileme yaptı . İşte cehenneme götüren 7 ölümcül günah; Genetik değişiklik, insanlar üzerinde deneyler yapmak, çevreyi kirletmek, sosyal adaletsizliğe yol açmak, yoksulluğa neden olmak, uyuşturucu kullanmak ve satmak , zenginlikle gösteriş yapma

bunu bizim ülkemizde de yapsalar keşke ...
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Teşekkürler kardeş...
 

PcMaSTeR

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Hepsi birbirinden güzel en güzelide ambar :)

7 Yeni Ölümcül Günah

Katolik dünyasının merkezi Vatikan, 7 ölümcül günahta yenileme yaptı . İşte cehenneme götüren 7 ölümcül günah; Genetik değişiklik, insanlar üzerinde deneyler yapmak, çevreyi kirletmek, sosyal adaletsizliğe yol açmak, yoksulluğa neden olmak, uyuşturucu kullanmak ve satmak , zenginlikle gösteriş yapma

bunu bizim ülkemizde de yapsalar keşke ...


Aman Be5te ne diyorsun sen, İrticacı derler sonra sana. Anti-Laik derler aman dikkat et :happy:




Haberler güzelmiş, ancak takıldığım nokta Ambar.
Olası bir Nuh Tufanı ya da büyük bir nükleer felakete karşı inşaa edilen...

Ambar, Nasıl oluyorda kutup ayılarına karşı koyamıyor hayret.:D
 

Be5tE

Müdavim
Katılım
22 Nisan 2008
Mesajlar
7,341
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Valla çokta umrumdaydı yane ... :)

Ben sadece hani günah desinlerki bu cahil insanlar yapmasın diye dedim. O kadar cahiller varki ... ondan yanee :)
 

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Abi o motor bende olsa ne hava yaparım.
Sağolasın.
 

PcMaSTeR

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Valla çokta umrumdaydı yane ... :)

Ben sadece hani günah desinlerki bu cahil insanlar yapmasın diye dedim. O kadar cahiller varki ... ondan yanee :)


Be5te, Günahın cahili-okumuşu olmaz. Bak alıntı yapayım,
...Genetik değişiklik, insanlar üzerinde deneyler yapmak...
Şimdi bunları yapanlar cahil mi? :D Aslında çok güzel diyorsun. Vicdanlar da ALLAH c.c korkusu ve sevgisi olsa kimse pek cüret edemez illegal işlere, ancak ne varki inançlarımız bazı kavramlar yüzünden o kadar köreltildi ki yozlaşma aldı başını gitti. O yüzden seni destekliyorum, yafta yiyeceğiz ama olsun :)

Ha şu aklınıza gelmesin, " O günah, Bu Günah, Şu Günah diye bilimi bırakalım o zaman" Asla, İnsan hayatını pozitif yönde etkiliyecek bilime her zaman varız, Çünkü "Halk'a hizmet Hakk'a hizmettir" ;)
 

Be5tE

Müdavim
Katılım
22 Nisan 2008
Mesajlar
7,341
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Yok ya o kadar da değil :) Şu hırsızlık , sigara içmek falan .... en azından cahil insanlara desek milyonlarca insanları hayata bağlarız :) zaten hepsi için demedim ben bazıları için :)

çevreyi kirletmek, sosyal adaletsizliğe yol açmak, yoksulluğa neden olmak, uyuşturucu kullanmak ve satmak , zenginlikle gösteriş yapma

bunlar olmalı bence :)
 

PcMaSTeR

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Yok ya o kadar da değil :) Şu hırsızlık , sigara içmek falan .... en azından cahil insanlara desek milyonlarca insanları hayata bağlarız :) zaten hepsi için demedim ben bazıları için :)

çevreyi kirletmek, sosyal adaletsizliğe yol açmak, yoksulluğa neden olmak, uyuşturucu kullanmak ve satmak , zenginlikle gösteriş yapma

bunlar olmalı bence :)


Be5te kardeş, Akıllı dediğin insanda(ör:doktor) sigara içiyor cahil insanda :)

Çevreyi herkez az çok kirletiyor. Zenginlikle gösteriş zaten dinimizde yasak, ama işte o yasağı anlama ve uygulamada sıkıntı var. Sonuç olarak Dini hükümler her kesimden insan için faydalı ;)
 

meçhul_yolcu

Müdavim
Katılım
7 Ekim 2008
Mesajlar
1,118
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık.mermi vuran mermi hoşuma gitti.
tekrar teşekkürler.
9791.jpg

Çanakkale savaşında havada çarpışan mermiler aklıma geldi.
bu bugün kü teknolojiyle gerçek olucak.
 
Üst