2007 oks sınav sonuçları açıklandı

Ahmethz

Rektör
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
83
OKS’de her iki puan türünde de bir kişi birinci olurken, Matematik-Fen puanına göre 20, Türkçe-Matematik puanına göre 32 öğrenci ilk 10 dereceyi paylaştı.
Türkiye genelinde Matematik-Fen (MF) puan türüne göre 20, Türkçe-Matematik (TM) puan türüne göre 32 öğrenci ilk 10’a girdi. MF puan türünde dereceye giren öğrencilerin, 9’u devlet, 11’i özel okul mezunu. TM puan türünde ise dereceye giren öğrencilerin 20’si özel, 12’si devlet okulundan mezun.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in verdiği bilgilere göre, sınava başvuran 824 bin 676 adaydan, 818 bin 359’u sınava girdi. Adaylardan 14’ünün sınavı iptal edilirken, 136 adayın ise kopya taraması sonucu bazı testleri iptal edildi.

Sınavda 27 bin 277 aday her iki puan türünden de 160 baraj puanını geçemedi. Tercih yapamayacak olan bu adayların yanı sıra 59 bin 537 aday Türkçe Matematik (TM) puan türüne göre, 47 bin 269 aday da Matematik Fen (MF) puan türüne göre 160 puan barajını aşamadı.

DERECEYE GİRENLER
BİRİNCİ: Her iki puan türünde de 500 tam puan alan İstanbul Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulundan Fatih Özkan birinci oldu.
İKİNCİ: TM puan türünde 496.657 puanla ikinciliği paylaşan 5 öğrenci, MF puan türüne göre 498.734 puan aldı. MF puan türüne göre 498.734, Türkçe-Matematik TM puan türüne göre 496.657 puanı alan Van Özel Serhat İlköğretim Okulu’ndan Mustafa Mete, Isparta Özel Altınbaşak Çakın İlköğretim Okulu’ndan Fatma Karakoç, TED Batman Petrol Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu’ndan Ufuk Serkan Yıldırım, Ankara Anıttepe İlköğretim Okulu’ndan Begüm Aydıner ve İstanbul Özel Kartal Doğa İlköğretim Okulu’ndan Ahmet Ali Dinler Türkiye genelinde ikinci oldular.
ÜÇÜNCÜ: MF puan türüne göre 497.460 puanla üçüncülüğü, Kocaeli General Edip Bayoğlu İlköğretim Okulu’ndan Enes Aybar ile Muş Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu’ndan Abdülkadir Sözen paylaştı.

TM puan türüne göre ise üçüncü, 495.577 puanla Manisa Özel Doruk İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Ölmez ile İstanbul FMV Özel Işık İlköğretim Okulu’ndan Onur Can Soybir oldu.
DÖRDÜNCÜ: TM puan türüne göre dördüncü, 495.477 puanla İstanbul Özel Nilüfer Coşkun İlköğretim Okulu’ndan Ömer Gaffar Ekici, MF puan türüne göre dördüncü, 495.925 puanla Kocaeli Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Bünyamin Yetim oldu.
BEŞİNCİ: MF puan türünde 495.719, TM puan türünde ise 494.721 puanla Konya Özel Selçuklu Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu’ndan Alper Tahra ile Aydın Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Gülnur Acar beşinciliği paylaştılar.
ALTINCI: TM puan türünde 494.058 puanla Siirt Özel Celal Değer İlköğretim Okulu’ndan Eda Dayan, MF puan türünde 495.515 puanla Kırşehir Cacabey İlköğretim Okulu’ndan Murat Kaan Erdal altıncı oldu.
YEDİNCİ: MF puan türünde 494.453 puanla Bursa Öğretmen Davut İlköğretim Okulu’ndan Eylem Tokat, Sakarya Atatürk İlköğretim Okulu’ndan İbrahim
Çakır, Özel edirne İlköğretim Okulu’ndan Tayanç Tunca Molla, İstanbul Özel Kartal DOğa İlköğretim Okulu’ndan Lokman Demir ve İstanbul Özel BİLFEN Çamlıca İlköğretim Okulu’ndan Can Güler yedinciliği paylaştılar.

MF puan türünde üçüncülüğü paylaşan Kocaeli General Edip Bayoğlu İlköğretim Okulu’ndan Enes Aybar ile Muş Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu’ndan Abdülkadir Sözen TM puan türünde ise 493.289 puanla yedinci oldular.
SEKİZİNCİ: MF puan türünde altıncı olan Kırşehir Cacabey İlköğretim Okulu’ndan Murat Kaan Erdal, TM puan türünde 492.688 puanla sekizinci sırada yer aldı. MF puan türünde ise Türkiye sekizincisi olan İzmir Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’ndan Caner Kahraman 494.363 puan aldı.

16 ÖĞRENCİ DOKUZUNCULUĞU PAYLAŞTI

DOKUZUNCU: TM puan türünde 16 öğrenci Türkiye dokuzunculuğunu paylaştı. 492.234 puanla dokuzuncu olan öğrencilerin isimleri şöyle:
Sinop Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’ndan Ecem Selin Akbaş
Diyarbakır Özel İlkçapa İlköğretim Okulu’ndan Kardelen Türkü Saçar
İzmir Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu’ndan Faruk Seyfettin Çetin
İstanbul Özel Kartal Doğa İlköğretim Okulu’ndan Hakan Şahin
İstanbul Özel BİLFEN Çamlıca İlköğretim Okulu’ndan Anıl Akarsu
TED Aydın Koleji Özel İlköğretim Okulu’ndan Kaan Ege Özgün
Bursa Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Hazal Can
Çorum Bekir Aksoy İlköğretim Okulu’ndan Elif Dilşat
İstanbul Özel Eğitim ve Yaşam Merkezi Okyanus İlköğretim Okulu’ndan Halilcan Sap
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ilköğretim Okulu’ndan Enes Şirin
İstanbul Koç İlköğretim Okulu’ndan Orhan Aydın
İstanbul Barbaros ilköğretim Okulu’ndan Mert Yıldırım
Şanlıurfa Özel Çağlayan İlköğretim Okulu’ndan Mehmet Yiğitcan Yeşilata
Kayseri Özel İstikbal İlköğretim Okulu’ndan Mahmut Bilal Doğan
Kocaeli Özel Erkul İlköğretim Okulu’ndan Yüsra Yıldırım
Konya Özel Diltaş İlköğretim Okulu’ndan Cemil Kocaman
MF puan türünde ise 494.184 puanla İstanbul FMV Özel Işık İlköğretim Okulu’ndan Kemal Erce Eşer dokuzuncu oldu.

ONUNCULAR SİİRT VE BURSA’DAN

TM puan türünde altıncı olan Siirt Özel Celal Değer İlköğretim Okulu’ndan Eda Dayan, MF puan türünde ise 493.573 puanla onunculuğa yerleşti. TM puan türünde 492.134 puanla Bursa Emirbuhari İlköğretim Okulu’ndan Mahmut Sait Okyay onuncu oldu.

İSTANBUL 43’ÜNCÜ OLDU
Sınavda puan ortalamalarına göre her iki puan türünde de 1. sıraya yerleşen Burdur ili ile TM puan türünde başarı sırasına göre 10. olan Bayburt ili, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirleri geride bıraktı.

Ankara TM puan ortalamalarına göre başarı sıralamasında 8. MF puan türüne göre 7. sırada yer aldı.

İstanbul her iki puan türüne göre 43. sıraya yerleşirken, İzmir TM puan türüne göre 29. MF puan türüne göre başarı sıralamasında 25. oldu.

Dereceye giren ilk 10 öğrenci arasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki özel ilköğretim okullarının öğrencileri de yer aldı. Dereceye giren öğrenciler arasında TM puan türünde Van, Batman, Siirt, Muş, Diyarbakır ve Şanlıurfa, MF puan türünde ise Van, Batman, Muş ve Siirt illeri ilk 10 aday arasında yer aldı.

Muş Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu, TM puan türünde 7. ve MF puan türünde ise 3’üncü çıkardı.

ÖZEL OKUL-DEVLET OKULU FARKI
Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde dereceye giren öğrencilerin çoğunluğunun özel ilköğretim okullarından olduğu gözlendi.
MF puan türünde dereceye giren öğrencilerin, 9’u devlet, 11’i özel okul mezunu iken, TM puan türünde dereceye giren öğrencilerin 20’si özel, 12’si devlet okulundan mezun.

kaynak : NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 13:06 TSİ 09 Temmuz 2007 Pazartesi
 
Üst