2000 Tl Oyun Bilgisayarı...

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Hocam herşey için saol şuanda senin topladığın sistemi alacağım sadece biraz daha ekran kartını düşüneceğim işlemciyi değiştirmeyeceğim ona vereceğim parayla ekran kartını yüksek tutarım zaten senin dediğine görede diyer işlemciyle pek farkı yok herşey için saol yardım gerekirse yine rahatsız ederim:D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hocam herşey için saol şuanda senin topladığın sistemi alacağım sadece biraz daha ekran kartını düşüneceğim işlemciyi değiştirmeyeceğim ona vereceğim parayla ekran kartını yüksek tutarım zaten senin dediğine görede diyer işlemciyle pek farkı yok herşey için saol yardım gerekirse yine rahatsız ederim:D

aynen öyle :) elimden geldiğince,iyi akşamlar

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18

Ben kendime alıyor olsam,
Öncelikle http://www.vatanbilgisayar.com/zota...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=60279 670 alırdım.

680de çok iyi ama bütçen aşar. Yani verebiliyorsan 680 al 5-6 yıl rahat et :)
ama özel soğutuculu yani çift fanlı modellerden alıcaksan al. diğer uzun kutu gibi olanlar gelmez, referans model onlar. referans olduğu için daha uygundu

2. seçeneğimde hızı artırılmış http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62148 7970 seçerdim :)

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
Ben kendime alıyor olsam,
Öncelikle http://www.vatanbilgisayar.com/zota...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=60279 670 alırdım.

680de çok iyi ama bütçen aşar. Yani verebiliyorsan 680 al 5-6 yıl rahat et :)
ama özel soğutuculu yani çift fanlı modellerden alıcaksan al. diğer uzun kutu gibi olanlar gelmez, referans model onlar. referans olduğu için daha uygundu

2. seçeneğimde hızı artırılmış http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62148 7970 seçerdim :)

zotac hakkında diğer forumlarda kötü çok ses çıkarıyor aşırı ısınıyor gibi duyumlar aldım ikinci seçtiğinde olabilir bide yukarıda amd nin 2.en iyi kartı vardıya sapphıre onumu alsam sisteme en uygun en akıcı hangisi gider?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
zotac hakkında diğer forumlarda kötü çok ses çıkarıyor aşırı ısınıyor gibi duyumlar aldım ikinci seçtiğinde olabilir bide yukarıda amd nin 2.en iyi kartı vardıya sapphıre onumu alsam sisteme en uygun en akıcı hangisi gider?

Dedimya parçalardan kimi memnun olur kimi olmaz. benimde zotac 660 mesela. ne ısınma nede fan gürültü sorunum var. performansıda iyi. çok memnunum. Sen içine sineni al. bütçen neye el veriyorsa. 7970 serinin en iyi kartıdır. Çift GPlu 6990 gibi modelleri saymazsak en iyisidir amd nin.

yine çift gplu modellerden saymazsak 680 nvidianın en iyi kartıdır. 670 de ona yaklaşan kartlardan biridir :)

Bütçen yeterli ise 680, yoksa 7970/670 modellerinden birini al fark yapmaz. sistemine hepsi uygun

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
Dedimya parçalardan kimi memnun olur kimi olmaz. benimde zotac 660 mesela. ne ısınma nede fan gürültü sorunum var. performansıda iyi. çok memnunum. Sen içine sineni al. bütçen neye el veriyorsa. 7970 serinin en iyi kartıdır. Çift GPlu 6990 gibi modelleri saymazsak en iyisidir amd nin.

yine çift gplu modellerden saymazsak 680 nvidianın en iyi kartıdır. 670 de ona yaklaşan kartlardan biridir :)

Bütçen yeterli ise 680, yoksa 7970/670 modellerinden birini al fark yapmaz. sistemine hepsi uygun

Ben bunda karar kıldım sizce iyimi = http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=59358
yoksa bunumu alayım bu son soruşum:D = http://www.vatanbilgisayar.com/sapp...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63644

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
rıca ederim :) hayırlı olsun sımdıden

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
black adanadayim sen nerdensin

ve alıcımısın

Ankara hocam ben. Aynı şehirde olsak gelip bakardım, test eder öyle alabılırdım. İşlemci, ekran kartı gibi parçalara güvenemiyorum görüp test etmeden. hayırlı satışlar dilerim. Sanalpazar vs gibi sitelere ilan koydunmu?

Urzais100

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;

Sisteminde seçmiş olduğun anakart yerine, bu linkini atmış olduğum " ASUS M5A97 R2.0 " anakartını tavsiye ederim. Anakart konusunda Asus'dan şaşma derim.:)

Anakartın kullandığı parçalarda yüzde yüz kapasistör olması, oc ve soğutma performansı olarak muadil msı'dan çok daha iyidir. Garantisi 3 yıl olması da cabası :)

http://www.vatanbilgisayar.com/Anak...ata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62235

İyi forumlar..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ankara hocam ben. Aynı şehirde olsak gelip bakardım, test eder öyle alabılırdım. İşlemci, ekran kartı gibi parçalara güvenemiyorum görüp test etmeden. hayırlı satışlar dilerim. Sanalpazar vs gibi sitelere ilan koydunmu?

ankaraya amerika konsolosluguna vize icin yakinda gelecegim. lakin pc i yanimda getiremem. kasa + monitor gercekten buyuk ozellikle monitor birde kasa neyse sağlam zaten sagsalim gelirde monitor led ips cizilmesinden vs korkuyorum uzun yolculuk için çok iyi paketlemem gerekecek. ve bu arada islemci ekran karti vs tüm parçalar sorunsuz ve tertemiz çalışıyor. istersen video foto vs koyabilirim. lakin diyelim ki almaya karar verdin gönderimi kargoyla falan yapicaz herhalde. ödeme falan nasil olcak nasil guvencez birbirimize benimde kafamda soru işaretleri var aslinda daha önce böyle bir satış yapmadım ilk seferim olacak

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ankaraya amerika konsolosluguna vize icin yakinda gelecegim. lakin pc i yanimda getiremem. kasa + monitor gercekten buyuk ozellikle monitor birde kasa neyse sağlam zaten sagsalim gelirde monitor led ips cizilmesinden vs korkuyorum uzun yolculuk için çok iyi paketlemem gerekecek. ve bu arada islemci ekran karti vs tüm parçalar sorunsuz ve tertemiz çalışıyor. istersen video foto vs koyabilirim. lakin diyelim ki almaya karar verdin gönderimi kargoyla falan yapicaz herhalde. ödeme falan nasil olcak nasil guvencez birbirimize benimde kafamda soru işaretleri var aslinda daha önce böyle bir satış yapmadım ilk seferim olacak

Satış yapılabılen bir siteye kapalı ilan olarak koyabılırsın mesela. gitti gidiyor,sanal pazar vs..
o site aracılığı ile satın alabılırım. Zaten ben satın alınca para sana hemen geçmiyor. Sistemde bekletiyorlar, sen ürünü yolluyorsun. genelde 3 iş günü içinde, ürün elime sorunsuz geçtikten sonra,bu ürün sorunsuzdur şeklinde onay veriyorum ondan sonra para yatıyor. ikimizde bir şekilde korunuyoruz. Paypaldada aynı sistemle yapılabilir.

Satın almadan evvel team viewer ile bağlanıp işlemci ve ekran kartını test eden bir programla kontrol etmem gerekecek.
Güven tabiki önemli, mesela bu siteye üye olmakla başlayabılırız :) Hatta site içinden Kimlik doğrulaması yaparsan bu konuda güvenimde artar :) Bunları istemeden önce haber veririm 1 haftaya kadar.Nakit ayarlayınca irtibata geçerim.Ki ayarlayamazsam bahsettiğim bu sitelerden sistemi rahatça satabilirsinde

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
Iblack hocam pm attım bi bakarsan...

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Iblack hocam pm attım bi bakarsan...
gelmedi hocam pm?

Merhaba;

Sisteminde seçmiş olduğun anakart yerine, bu linkini atmış olduğum " ASUS M5A97 R2.0 " anakartını tavsiye ederim. Anakart konusunda Asus'dan şaşma derim.:)

Anakartın kullandığı parçalarda yüzde yüz kapasistör olması, oc ve soğutma performansı olarak muadil msı'dan çok daha iyidir. Garantisi 3 yıl olması da cabası :)

http://www.vatanbilgisayar.com/Anak...ata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62235

İyi forumlar..

sonraki mesajları okumamışsın sanırım :) önerilen sistemde zaten o anakart var.
http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/316225-2000-tl-oyun-bilgisayari.html#post2833334

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
hocam yanlış anladın ben sana hangi ekran kartını seçeyim diye pm attım sen anakartı değiştir diyosun galiba?
yok hocam bunu diğer arkadaşa yazdım. senin pm gelmedi. en son yazdığına cvp vermeştim. tekrar yollarmısın

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
hocam ekran kartını asus 7970 seçtim ya yine kararsızım gtx680 geçebilirmi bu kart diğer konudada bi arkadaş 7970 lerden en iyisi power color ın demiş ben 7970 mi alayım gtx670 mi ya kafamı karıştırdı arkadaşlarım...

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
hocam ekran kartını asus 7970 seçtim ya yine kararsızım gtx680 geçebilirmi bu kart diğer konudada bi arkadaş 7970 lerden en iyisi power color ın demiş ben 7970 mi alayım gtx670 mi ya kafamı karıştırdı arkadaşlarım...

evet 7970 lerden en hızlısı powercolorın vortex 2 modelidir. çekirdek ve bellek hızlarına bakman yeterli.

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bu üç karttan birini al derim.
sıralamam şöyle;
ZOTAC GTX680 AMP GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11 EKRAN KARTI :http://www.vatanbilgisayar.com/ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61580

POWERCOLOR HD7970 PCS+ VORTEX II GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI :http://www.vatanbilgisayar.com/ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62148

ZOTAC GTX670 AMP GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11 EKRAN KARTI:http://www.vatanbilgisayar.com/ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=60279

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18

aralarında en iyisi 680. demiştimya al yıllarca kart sorunun olmaz. ama ilerde çok güzel kartlar çıkabılır aklın kalabılır :)
7970 da ikinci seçeneğin olsun

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
aralarında en iyisi 680. demiştimya al yıllarca kart sorunun olmaz. ama ilerde çok güzel kartlar çıkabılır aklın kalabılır :)
7970 da ikinci seçeneğin olsun
hocam ama 680 2gb belleğe sahip ileride yeni çıkan oyunlarda sorun olmazmı bellek kapasitesi...

hocam ama 680 2gb belleğe sahip ileride yeni çıkan oyunlarda sorun olmazmı bellek kapasitesi...
hocam birde 680 nvidia biz amd tabanlı topluyoruz bir sorun olurmu?

unutmadan birde işletim sistemine para vermek istemiyorum bilgi işlemci arkadaşlarım var onlardan temin edeceğim windows7 ama 64 bit mi alayım yoksa 32 bit mi?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18

2gb bellek yeterlidir. Zaten sistem belleğinide kullanıyor kartlar bir sıkıntı çıkarmaz. 680 ne gelince. amd sistem nvedia sistem olayı sadece işlemci anakart kombinasyonu için geçerlidir. onun dışındaki tüm parçalar bağımsızdır. yani hiç bir sorun olmaz.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
2gb bellek yeterlidir. Zaten sistem belleğinide kullanıyor kartlar bir sıkıntı çıkarmaz. 680 ne gelince. amd sistem nvedia sistem olayı sadece işlemci anakart kombinasyonu için geçerlidir. onun dışındaki tüm parçalar bağımsızdır. yani hiç bir sorun olmaz.

unutmadan birde işletim sistemine para vermek istemiyorum bilgi işlemci arkadaşlarım var onlardan temin edeceğim windows7 ama 64 bit mi alayım yoksa 32 bit mi?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
64 bit tabıkıde. 32 bit alırsan 3.5gb dan fazla ram tanımaz. 8 takarsın 3 kullanırsın :) 64bit kesinlikle