Soru 20.000 TL'lik ekran kartı önerisi

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,570
teşşekürler dediginiz gibi acayip pahalı bir fiyat farkı yakın zamanda işlemci yukseltmeyi dusunmuyorum 7700XT mantıklı olan birde acaba kac Watt psu ile calişir bilginiz varmi acaba birde hangi işlemciyi alirsam dengelenmiş olur 7800XT ile

5800X veya 5700x3D dengeler 7800XT'yi. 600W kaliteli bir PSU bile yeter. Gelecege donuk olsun dersen 750W alabilirsin PSU istiyorsan onu da onerebilirim ortalama bir butce belirtirsen.

Arda85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
5800X veya 5700x3D dengeler 7800XT'yi. 600W kaliteli bir PSU bile yeter. Gelecege donuk olsun dersen 750W alabilirsin PSU istiyorsan onu da onerebilirim ortalama bir butce belirtirsen.
Ben şuan kullandigim sistemi ince hesaptan hazir olarak aldim içinde 500W psu var o zaman yetmez sizin 3500 TL’ye kadar önerebileceginiz psu varsa sevinirim dediğiniz gibi ileriye dönük olsun.7700XT için

Son düzenleme:

XPlasma

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
33
AMD’nin uptade getirmesini beklemekten iyidir 😀
Sizin dediğiniz bir tık sallama olmuş. 4060Ti Nvidianın para tuzağından başka birşey değil.16GB kullanamayacak karta 16GB konulmuş. Amdnin şuan pek bir sorunu bulunmuyor. 7700XT gözü kapalı 4060Ti'a tercih edilebilir.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,570
Ben şuan kullandigim sistemi ince hesaptan hazir olarak aldim içinde 500W psu var o zaman yetmez sizin 3500 TL’ye kadar önerebileceginiz psu varsa sevinirim dediğiniz gibi ileriye dönük olsun.7700XT için

Ileride ATX 3.0 kullanan bir ekran kartin olursa onla da kullanabilirsin.

Arda85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Ileride ATX 3.0 kullanan bir ekran kartin olursa onla da kullanabilirsin.

ATX 3.0 nedir tam olarak birde bu site guvenilirmidir hiç alişveriş yapmadimda yardimin için tekrar teşekürler

Son düzenleme:

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
904
Dostum lütfen, lütfen bilmeden sallama.
Size konu dışı yorum yaptırdığıma göre sallayan ben değilim sizsiniz.☺️
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sizin dediğiniz bir tık sallama olmuş. 4060Ti Nvidianın para tuzağından başka birşey değil.16GB kullanamayacak karta 16GB konulmuş. Amdnin şuan pek bir sorunu bulunmuyor. 7700XT gözü kapalı 4060Ti'a tercih edilebilir.
Ben yaşadığım soruna bakarım onuda söyledim.Hani söylem mi ? Yoksa eylem mi ? Ben pişmanlığımı anlattım sallamadım ve yaşadığımı yazdım.

XPlasma

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
33
Size konu dışı yorum yaptırdığıma göre sallayan ben değilim sizsiniz.☺️

Ben yaşadığım soruna bakarım onuda söyledim.Hani söylem mi ? Yoksa eylem mi ? Ben pişmanlığımı anlattım sallamadım ve yaşadığımı yazdım.
Amdnin sorunları eskide kaldı hocam. Şuanki kartlarda sıkıntı yok.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,570
ATX 3.0 nedir tam olarak birde bu site guvenilirmidir hiç alişveriş yapmadimda yardimin için tekrar teşekürler

ATX 3.0 NVIDIA tarafini ilgilendiriyor. Ileride NVIDIA kart alirsaniz kullanacaginiz gelecege donuk bir teknoloji. Muhtemelen bir noktada AMD'de gececektir. Site guvenilirdir.

Arda85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Site güvenilir, ATX 3.0 da RTX 4000 serisi ile hayatımıza giren 16 pinlik güç kablosunu temsil ediyor.
Tamamdir teşekkürler çok sağolun

ATX 3.0 NVIDIA tarafini ilgilendiriyor. Ileride NVIDIA kart alirsaniz kullanacaginiz gelecege donuk bir teknoloji. Muhtemelen bir noktada AMD'de gececektir. Site guvenilirdir.
Tamamdir yardiminiz için çok sağolun kisa zamanda sipariş vereceğim

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Konu dışı derken? Dostum şuana kadar yıllardır sadece AMD kullandım ve en ufak sorun yaşamadım, fikrimin de her zaman arkasında dururum, bu mu konu dışı?
Hocam, iftira atmak gerçekten hoş bir davranış değil. Buradaki herkes sadece arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyor. Kimsenin amacı bir başkasını kandırmak ya da fazla para ödetmek değil; sadece kendi fikirlerimizi ve deneyimlerimizi paylaşıyoruz.

Eğer farklı bir düşünceniz varsa, örneğin "Ben aktif olarak kullanıyorum, sorun düzeltildi" şeklinde nazikçe belirtmeniz yeterli olur. Bu kadar sert ve saldırgan bir üsluba gerçekten gerek yok.

(konu dışı oldu kusura bakmayın)

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
İftira mı attım anlamadım? Çok kırılgan birine benziyorsunuz hocam, amacım "saldırgan" cevap vermek değildi fikrimi savundum sadece.

evet kırılgan bir insanım

mesajı yalan söylüyorsun demek değilmidir.

fikrinizi savunuyorsanız bben size uzun uzun yaşadığım sıkıntıları anlattım ona cevap verseydiniz daha iyiydi arkanızdabirinin bulunmasını beklemeyin şahsen.

(çok uzatmayalım daha fazla konuyu sabote etmeyelim)

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
904
evet kırılgan bir insanım

mesajı yalan söylüyorsun demek değilmidir.

fikrinizi savunuyorsanız bben size uzun uzun yaşadığım sıkıntıları anlattım ona cevap verseydiniz daha iyiydi arkanızdabirinin bulunmasını beklemeyin şahsen.

(çok uzatmayalım daha fazla konuyu sabote etmeyelim)
Yani konu dışına çıkıyor ondan sonrada ben mi yaptım diyor.Neyse ben eskiden uzatırdım da; Yönetim gerçekten çok efendi ve güzel insanlardan oluşuyor ve onları zorlamak istemiyorum.

Ayrıca konuyu açan kardeşimin konusunu sabote etmek istemiyorum o yüzden konuyu takibi bırakıyorum.

Sonuçta bu forumda birçok insan farklı yorumlar ile farklı önerilerde bulunabilir.Buna saygı duymak gerekir; Yanlış ise yanlış dersin ama (Lütfen bilmeden sallama demek) yalan söylüyorsun demektir.

Ben kimseye ispat etmek zorunda değilim;
Neticede sonunda karar verici olan konu sahibi kardeşimiz.Biz sadece ona anahtarı veriyoruz.Kapıyı açacak olan kendisi hangi anahtarla isterse onunla açar

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
178
@FehmiDogru.js Hocam bu alıntılardan anladığım kadarıyla bit uyarılman gerekiyor. Devamı gelirse forumdan uzaklaştiracağım. Iyi forumlar

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,570
@FehmiDogru.js Hocam bu alıntılardan anladığım kadarıyla bit uyarılman gerekiyor. Devamı gelirse forumdan uzaklaştiracağım. Iyi forumlar

Adam bir sey dememis ki. Herkes bildigi konuda yorum yapacak o zaman. Ben mudahale etmesem konu sahibi kendi parasiyla gidip 16GB 4060 Ti alacakti. Bunun vebaline girmek esas sorun. Diger forumlarda olsa AMD soyle boyle diyenler yanlis bilgilendirmeden cezayi yemisti bile. Bileti yanlis kisiye kesmissiniz talihsiz bir durum olmus sizin adiniza.

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Ya dostum boyle bir ceza sekli olabilir mi? Adam isterse 1 gununu gecirir isterse 10 gun. Baska taraftaki bani acilirsa da geri doner buna karisamazsin ki. Profiline de baktim bir sorun goremedim. Belli ki diger forumda yasaklaninca forumlardan kopmak istemedigi icin buraya bir bakayim demis. Burayi sevse belki diger taraftaki bani acilsa bile burada da aktiflige devam edecekti. Bu konuda da ceza almasini gerektiren bir sey yazmamis zaten. Bak kurallarda boyle bir madde "14. Forum içerisinde yanlış bilgi paylaşımı yasaktır. Kullanıcılara konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan yanlış bilgi vermek o kullanıcıyı yanlış bir ürüne yönlendirecek ve/veya konu hakkında yanlış bilgi sahibi olmasına sebep olacaktır." acikca var hatta bu kurali da vaktinde ben koymustum. Gunah kecisi aramissiniz. Bu tarz davranislar foruma zarar vermekten baska bir ise yaramaz.
Hocam şahsen ben AMD kullanırken yaşadığım problemleri belirtim @murat zorluu hocamda kendi deneyimlerini paylaştı yanlış bilgilendirme yaptığımızı düşünmüyorum o fiyata alınabilecek en iyi Nvidia kartı önerdiğimizi düşünüyorum ben o yaşadığım deneyimden sonra kimseye AMD önermem arkadaşın olayı durduk yere insanları yalanlaması oldu fikrimize katılmayabilir ama sizin önerdiğiniz gibi önerebilirdi böyle bir davranışa gerek yoktu.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
904
Ya dostum boyle bir ceza sekli olabilir mi? Adam isterse 1 gununu gecirir isterse 10 gun. Baska taraftaki bani acilirsa da geri doner buna karisamazsin ki. Profiline de baktim bir sorun goremedim. Belli ki diger forumda yasaklaninca forumlardan kopmak istemedigi icin buraya bir bakayim demis. Burayi sevse belki diger taraftaki bani acilsa bile burada da aktiflige devam edecekti. Bu konuda da ceza almasini gerektiren bir sey yazmamis zaten. Bak kurallarda boyle bir madde "14. Forum içerisinde yanlış bilgi paylaşımı yasaktır. Kullanıcılara konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan yanlış bilgi vermek o kullanıcıyı yanlış bir ürüne yönlendirecek ve/veya konu hakkında yanlış bilgi sahibi olmasına sebep olacaktır." acikca var hatta bu kurali da vaktinde ben koymustum. Gunah kecisi aramissiniz. Bu tarz davranislar foruma zarar vermekten baska bir ise yaramaz.
Yalancı denmesine gerçekten gerek yoktu…
Fikir beğenilmeyebilir; Sende karşısında bir fikir sunarsın ben uzun cevap vermediğimden büyük ihtimalle böyle oluyor.Ben zaten normal hayatımda da makina gibi konuşurum uzun cevap vermem.

@alierdems ile bu fiyatın belki bir tık üstünde fakat çok iyi bir ekran kartı önerdik
Bariz bir yanlışa yönlendirdiğimizi düşünmüyorum

Fikir beğenilmeyebilir; Sende karşısında bir fikir sunarsın ben uzun cevap vermediğimden büyük ihtimalle böyle oluyor.Ben zaten normal hayatımda da makina gibi konuşurum uzun cevap vermem.

@alierdems ile bu fiyatın belki bir tık üstünde fakat çok iyi bir ekran kartı önerdik
Şunuda belirteyim bu kişileri @Sefa Akbudak kardeşime ben şikayet etmedim.Böyle düşünürseniz yanlış düşünürsünüz

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,570
Hocam şahsen ben AMD kullanırken yaşadığım problemleri belirtim @murat zorluu hocamda kendi deneyimlerini paylaştı yanlış bilgilendirme yaptığımızı düşünmüyorum o fiyata alınabilecek en iyi Nvidia kartı önerdiğimizi düşünüyorum ben o yaşadığım deneyimden sonra kimseye AMD önermem arkadaşın olayı durduk yere insanları yalanlaması oldu fikrimize katılmayabilir ama sizin önerdiğiniz gibi önerebilirdi böyle bir davranışa gerek yoktu.

Problem belirtmek farklı bir şey tavsiye isteyen birisine ben bunu sevmiyorum - önermiyorum kafasında konuşmak farklı bir şeydir. Şimdi senin 7700XT önermemen için elinde somut bir şey olması lazım. Seride kronik bir sorun vardır, donanımsal bir hata vardır bunu diyebilirsin. Kendi deneyimini söylemek farklı bu deneyim üzerinden markayı ve ürünü genellemek farklı. Kaldı ki ben defalarca pek çok oyun çıkmadan Radeon güncellemesinin kartlara geldiğini gördüm. Her oyun için de güncelleme gerekmiyor zaten. Firmaların çoğu NVIDIA ile çalışıyor elbette güncellemeyi daha hızlı sunacak bunda absürt bir durum yok. Bu 7700XT karşısında 4060 Ti aldırmak için yeterli bir sebep değil. Diğer konuya gelirsek ben burada yalanlama gibi bir şey görmedim. Sen arkadaşın üslubuna alınmış olabilirsin buna bir şey diyemem ancak kurallara aykırı bir durum yok. Pek çok forumda standart konuşmalardır bunlar. Bu tarz konularda bazen agresifleşilebilmesinin nedeni ne biliyor musun? Önerdiğin ürün veya yazdığın mesajlar konuyu açanı yönlendiriyor da o yüzden. Özellikle forumda takılan insanlar birilerine bir şeyi önerme işini bir karşılık bekleyerek yapmıyor. Çoğunluk istiyor ki konuyu açan kişi parasına göre en iyisini alsın. Dolayısıyla bu yaşanmayınca da konu hakkında bilgisi olan - önerici arkadaşlar gerilebiliyor. He takrar ediyorum ben bu konuda alınacak - gerilecek bir şey görmedim ve ortada kurallara aykırı da bir durum yok. Emin ol o arkadaş bundan daha fazlasını da diyebilirdi ama yine de amacının saldırgan bir tavır olmadığını belirtip geri çekmiş kendini. Ben kendisini tanımam etmem ilk defa gördüm bu konuda ama haksızlık yapılmış.

Konunun içindeki yanlışları kontrol edeceğim sadece bu arkadaş için değil diğerleri için de bir moderetör yönleneireceğim. Bu arkadaşlar benim konularımı da sabote etmeye calıştilar suları kaynadı. Benim eylemlerim ile ilgi sorunlarınız varsa bunu pm yolu ile konusabiliriz. Iyi forumlar

Ben usenmedim arkadasin tum mesajlarina tek tek baktim 1 tane yanlis bir sey goremedim. Senin 1 mesajina begenmedim ifadesi birakmis diye gerilmissin tam tersine. Herkes herkesin fikrine katilacak diye bir sey yok. Diger forumlarda o kadar sacma seylerden dolayi begenmedim ifadeleri aldim ki inanamazsin. Bunlar takilacak seyler degil. Bu tarz seylere de zorla yetki kullanarak cevap vermissin iki arkadasa yaptigin gibi, kurallar cercevesinde degil.

Şunuda belirteyim bu kişileri @Sefa Akbudak kardeşime ben şikayet etmedim.Böyle düşünürseniz yanlış düşünürsünüz

Murat Bey yanlis anlamayin ama bu bariz bir yanlis yonlendirmedir. Dusunun ki Togg ile BYD Dolphin bir sekilde ayni fiyatta olmus olsun. Siz gidip 2 milyona elektrikli arac onerisi isteyen birisine BYD Dolphin onermissiniz.

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Problem belirtmek farklı bir şey tavsiye isteyen birisine ben bunu sevmiyorum - önermiyorum kafasında konuşmak farklı bir şeydir. Şimdi senin 7700XT önermemen için elinde somut bir şey olması lazım. Seride kronik bir sorun vardır, donanımsal bir hata vardır bunu diyebilirsin. Kendi deneyimini söylemek farklı bu deneyim üzerinden markayı ve ürünü genellemek farklı. Kaldı ki ben defalarca pek çok oyun çıkmadan Radeon güncellemesinin kartlara geldiğini gördüm. Her oyun için de güncelleme gerekmiyor zaten. Firmaların çoğu NVIDIA ile çalışıyor elbette güncellemeyi daha hızlı sunacak bunda absürt bir durum yok. Bu 7700XT karşısında 4060 Ti aldırmak için yeterli bir sebep değil. Diğer konuya gelirsek ben burada yalanlama gibi bir şey görmedim. Sen arkadaşın üslubuna alınmış olabilirsin buna bir şey diyemem ancak kurallara aykırı bir durum yok. Pek çok forumda standart konuşmalardır bunlar. Bu tarz konularda bazen agresifleşilebilmesinin nedeni ne biliyor musun? Önerdiğin ürün veya yazdığın mesajlar konuyu açanı yönlendiriyor da o yüzden. Özellikle forumda takılan insanlar birilerine bir şeyi önerme işini bir karşılık bekleyerek yapmıyor. Çoğunluk istiyor ki konuyu açan kişi parasına göre en iyisini alsın. Dolayısıyla bu yaşanmayınca da konu hakkında bilgisi olan - önerici arkadaşlar gerilebiliyor. He takrar ediyorum ben bu konuda alınacak - gerilecek bir şey görmedim ve ortada kurallara aykırı da bir durum yok. Emin ol o arkadaş bundan daha fazlasını da diyebilirdi ama yine de amacının saldırgan bir tavır olmadığını belirtip geri çekmiş kendini. Ben kendisini tanımam etmem ilk defa gördüm bu konuda ama haksızlık yapılmış.
Hocam ben yetkili değilim kişilerin cezası varsa vericek kişi yetkililer buna ben karışmam forumların genelinde insanların üslupları dikkate alınır bence alınmasıda gerekiyo

Ben 6600 kullandım 2.amd deneyimimdi ikisindende memnun kalmadım 7000 serisinde böyle değil yazmışsınız ben kullanmadım bilemem ben AMD de yaşadığım problemlerden dolayı AMD önermiyorum sıkıntısı kalmdayısa bir problemi yoksa arkadaş tercih edebilir ben 6600 alırken de forumlarda bana böyle yazmışlardı burnumdan geldi kartı kullanırken amacım kimseyle zıtlaşmak değil ben kendi deneyimlerimden dolayı önerdim. İyi günler hocam.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,570
Hocam ben yetkili değilim kişilerin cezası varsa vericek kişi yetkililer buna ben karışmam forumların genelinde insanların üslupları dikkate alınır bence alınmasıda gerekiyo

Ben 6600 kullandım 2.amd deneyimimdi ikisindende memnun kalmadım 7000 serisinde böyle değil yazmışsınız ben kullanmadım bilemem ben AMD de yaşadığım problemlerden dolayı AMD önermiyorum sıkıntısı kalmdayısa bir problemi yoksa arkadaş tercih edebilir ben 6600 alırken de forumlarda bana böyle yazmışlardı burnumdan geldi kartı kullanırken amacım kimseyle zıtlaşmak değil ben kendi deneyimlerimden dolayı önerdim. İyi günler hocam.

O zaman ne yapacaksin, bol bol yabanci forumlarda veya teknoloji sitelerinde kartlarin durumuna bakacaksin. 5070 Ti mi yoksa 9070 XT mi diyen birisine 5070 Ti degil de neden 9070 XT onermen gerektigini bulacaksin. Bunlarin farkina varirsan o zaman fikrin ben AMD kullandim sorun yasadimdan ben AMD kullandim sorun yasadim ama gordugum kadariyla 7000 serisinde veya yeni kartlarda bu sorunlari ortadan kaldirmislar o yuzden 4060 Ti yerine 7700XT onerebilirime doner. Burasi bir forum zaten pek cok karsit fikir cikacaktir bunu herkes yapabilir yanlis anlasilmaz merak etmeyin. Birileriyle zitlasabilirsin de yani bunda sorun yok. Onemli olan savundugun seyin dogrulugu. Dogru olduguna yuzde 100 inandigin bir seyi savunuyorsan zitlas.