2 tane ram takınca çalışmıyor

Enesk39

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Merhabalar bende 2 tane 2 gb ram var toplam 4 gb yanlız ben bu ramlerin 1 incisini takdığımda çalışıyor pc 2 sini taktığımda çalışmıyor ekrana görüntü hiçbir şey gelmiyor sebepi ne olabilir ?

Son düzenleyen moderatör:

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,779
Merhabalar bende 2 tane 2 gb ram var toplam 4 gb yanlız ben bu ramlerin 1 incisini takdığımda çalışıyor pc 2 sini taktığımda çalışmıyor ekrana görüntü hiçbir şey gelmiyor sebepi ne olabilir ?
ramler arasında 1 slot boşluk bırakıp dene

Son düzenleyen moderatör:

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
msi-mpg-z390-gaming-plus-usb3-1-atx-anakart_276477.jpg

Ya kırmızılara ya da siyahlara. Sizde renkler farklılık gösterebilir.

USTA DELETE

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Önceden takılıyken bir sorun yoksa demek ki ya slotta yada ram lerin birinde sorun vardır YouTube da Nejdat Delioğlu var onun Ram hataları ile ilgili videolarını izle çözüm bulursun inş.

Enesk39

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Önceden takılıyken bir sorun yoksa demek ki ya slotta yada ram lerin birinde sorun vardır YouTube da Nejdat Delioğlu var onun Ram hataları ile ilgili videolarını izle çözüm bulursun inş.
Bendeki Birtane Çalışan Rami Diğer Slota Taktım Çalıştı Fakat Çalışmayan Rami Diğerine Takınca Olmadı Sanırım Ramde Sorun Var.

Enesk39

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Bu anakart üst düzey sistemlerde bulunuyor genellikle konu sahibinde iki slot olabilir.
Ama Daha Önce Böyle Bir Sorun Yoktu Aynı Hatayı 2 Gün Önce Aldım Çıkardım Yeniden Taktım Rami Oldu Bu Sefer Birdaha Yaptım Olmadı.

USTA DELETE

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Bu videoyu bı izle belki çözüm bulursun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaklaşık 15 sene önce topladığım hatta şu anda elimde bulunan ve çalışan PCim de 4 slot var. 4 slot olması bi ihtimal. 2 sarı 2 mavi renk.
Bı ihtimal doğru

Ama Daha Önce Böyle Bir Sorun Yoktu Aynı Hatayı 2 Gün Önce Aldım Çıkardım Yeniden Taktım Rami Oldu Bu Sefer Birdaha Yaptım Olmadı.
Canı sıkılınca çalışmayan ram sorunu oksitlenme den olabiliyor.

Enesk39

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12

Bı ihtimal doğru

Yanlız Bende Böyle Bir Sıkıntı Yok Resetleme Durumu YOK BEN Çalışmayan Rami Takınca Pc Çalıştırıyorum Monitörde Ekran Windows Başlatılıyor Falan Hiçbirşey Gözükmüyor ?

Bı ihtimal doğru

Oksitlenme Derken ?

cenkkkk

Doçent
Reaksiyon puanı
373
İki raminde MHZ değerleri aynı mı?

USTA DELETE

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Yanlız Bende Böyle Bir Sıkıntı Yok Resetleme Durumu YOK BEN Çalışmayan Rami Takınca Pc Çalıştırıyorum Monitörde Ekran Windows Başlatılıyor Falan Hiçbirşey Gözükmüyor ?
YouTube ye Nejdat Delioğlu ram yaz bir sürü içerik var inşallah sorunu çözersin.

USTA DELETE

Asistan
Reaksiyon puanı
114

Oksitlenme Derken ?
YouTube da silgiyle ram silip uzun kullanımdan kaynaklı oksitlenmeyi temizliyorlar.

Neden Aynı Olmazsa Neolurki ?
Abi MHz de pek sorun olmaz Donanım arşivi birbirinden farklı iki Rami PC ye takuıp çalıştırdı

cenkkkk

Doçent
Reaksiyon puanı
373
Eğer anakart örneğin 8GB destekliyorsa ve 4 slot varsa her slota 2’şer gb takabilirsin. Anakartın desteklediği ram miktarı hakkında bilgin var mı?

Enesk39

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
YouTube da silgiyle ram silip uzun kullanımdan kaynaklı oksitlenmeyi temizliyorlar.

Abi MHz de pek sorun Donanım arşivi birbirinden farklı iki Rami PC ye takuıp çalıştırdı
Oksitlenme Olabilir Diyorsun Yani Ramim De Sıkıntı Olsa Pc Acılır Kendini Resetlerdi Oksitlenme Olabilir Ozaman

Eğer anakart örneğin 8GB destekliyorsa ve 4 slot varsa her slota 2’şer gb takabilirsin. Anakartın desteklediği ram miktarı hakkında bilgin var mı?
2 Tane Slotum Var

Enesk39

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Son düzenleme:

USTA DELETE

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Bana değil Nejdat abi ye teşekkür et hatta abone değilsen abone ol böyle problemleri çözersin