2 pc 1 harddisk var elimde

darkolan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar normalde 2 harddisk vardı 2 tane de pc güzel güzel takılırken 1 tanesinin harddiski kafa atmaya başladı ve arızalandı bu da hızlı olan sistemimin harddiskiydi ben diyorum şimdi diğer zayıf pc 'deki hdd yi söküp yenisine taksam çalışmaz çünkü işletim sistemi ve driverlar kurulu chipset farklı çünkü o yüzden çalışmaz peki çalışması için harddiski nasıl sıfırlamalıyım sadece hızlı bilgisayarı ellemeden yavaş olanla yani harddiski şuan da uyumlu olduğu pc ile harddiski sıfırlayıp nasıl diğer hızlı olan pc ye takabilirim bana taktik verir misiniz?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
yavaş olan pc nin hdd sini hızlı pc ye takın. Büyük ihttimal ile windows yine açılacaktır. Ama stabil olmayabilir.
Ama siz zaten format atmayı düşündüğünüze göre,formatta atabilirsiniz.

darkolan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
yavaş olan pc nin hdd sini hızlı pc ye takın. Büyük ihttimal ile windows yine açılacaktır. Ama stabil olmayabilir.
Ama siz zaten format atmayı düşündüğünüze göre,formatta atabilirsiniz.
Taktım ama windows açılmadı sürekli kendini yeniden başlattı çünkü chipset farklı 2 pc ninde o yüzden harddiski temizlemem gerekiyor eski bilgisayarda format atıp yenisine takmam gerekiyor ama nasıl yapacağım bunu hiçbir fikrim yok

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Tamam açılmasın,biosa girmeyi denedinmi peki.Biosa girmesi lazım.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Taktım ama windows açılmadı sürekli kendini yeniden başlattı çünkü chipset farklı 2 pc ninde o yüzden harddiski temizlemem gerekiyor eski bilgisayarda format atıp yenisine takmam gerekiyor ama nasıl yapacağım bunu hiçbir fikrim yok
IDE AHCI ayarından dolayı döngü yaşıyorsunuz. En iyisi yeni bir HDD ve bu devirde olmazsa olmaz SSD alın. Sizin yavaş PC'de IDE mi yoksa AHCI'mi ayarlı? Birde taktığınız PC'nin ayarlarına bakın. Söktüğünüz PC'de IDE ayarlı ise Windows kurun. IDE kötü bir ayar. AHCI ise iyi bir ayar da o yüzden.
Mesaj otomatik birleştirildi:

AHCI ayarlayıp Windows kurun. Hızlı dediğiniz PC UEFI destekliyorsa UEFI kurun.